Sanal makinede klasör silinebiliyorken Dual Boot'ta "iznin yok" diyor

BilalÇağan

Hectopat
Daha fazla  
Bilgisayar mühendisliği öğrencisiyim ve işletim sistemi dersleri için Ubuntu dağıtımını VMware'a kurduk. Ama baktım, sanal makine beklediğim performansı vermiyor. Ben de dualboot yapayım dedim. Hocaya sordum, "İstediğin distro olur, fark etmez." dedi. Ben de KDE Neon kurdum. Sorun burada başlıyor: Sanal makinede istediğimi yaparken dualboot'ta filan / klasöründen bir şey silemiyorum, bir şey oluşturamıyorum, "İznin yok." diyor. Ama sanal makinede böyle derdim yoktu. Dualboot'u bu kıvama nasıl getirebilirim ve özellikle sanal makinede istediğimi yaparken burada yapamamın sebebi ne?

Son düzenleyen: Moderatör:
Sanal makinede muhtemelen her şeyi root olarak kullanıyorsunuz. Bu durum asla tavsiye edilen bir şey değil. İzninizin olmaması asıl olması gereken durum.

/ klasörü üzerinde manuel işlemlerin yapılmaması gerekir, tabii ne yaptığınızı bilmiyorsanız. Eğer "ben burada işlem yapacağım" diyorsanız root kullanıcısına geçmeniz gerekir veya çalıştırdığınız komutları root yetkisinde çalıştırmanız gerekir. sudo ile komutları çalıştırdığınızda root kullanıcısının yetkileriyle işlem yaparsınız. Aşağıdaki yöntemlerle de doğrudan root kullanıcısına geçiş yapabilirsiniz:

Bash:
su root
sudo -i
sudo bash

Sanal makinede muhtemelen her şeyi root olarak kullanıyorsunuz. Bu durum asla tavsiye edilen bir şey değil. İzninizin olmaması asıl olması gereken durum.

/ klasörü üzerinde manuel işlemlerin yapılmaması gerekir, tabii ne yaptığınızı bilmiyorsanız. Eğer "ben burada işlem yapacağım" diyorsanız root kullanıcısına geçmeniz gerekir veya çalıştırdığınız komutları root yetkisinde çalıştırmanız gerekir. sudo ile komutları çalıştırdığınızda root kullanıcısının yetkileriyle işlem yaparsınız. Aşağıdaki yöntemlerle de doğrudan root kullanıcısına geçiş yapabilirsiniz:

Bash:
su root.
sudo -i
sudo bash

Bunu her seferinde mi yapmam lazım? Zaten sadece mkdir filan kullanıyoruz basit komutlarla o yüzden sıkıntı olmaz.

Evet her seferinde yapmalısınız. Ya da dediğim gibi root kullanıcısına geçip işlemleri oradan yapmalısınız.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı