Sanal makineden bilgisayara virüs bulaşır mı?

ruzgar67

Decapat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
RTX 4060
Intel Core i5 14500HX
16 gb RAM
512gb Depolama Alanı
Sanal makineden çalıştırdığımız kötü amaçlı bir yazılım ana bilgisayarımıza geçme ihtimali var mı? Artık bu konuya tamamen bir açıklık getirelim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hayır. Sanal makineden bilgisayara virüs bulaşmaz. O yüzden YouTube'da ki virüs testleri sanal makinelerde yapılır. Ama yine de dikkatli ol. Sanal makinede interneti kapat ve paylaşımlı ortak klasör vs. bir şey varsa kapat

Eğer sanal makine uzak bir sunucuda çalışıyorsa virüs bulaşma riski yoktur. Ancak, kendi bilgisayarında oluşturduğun bir sanal makine ise virüsün bulaşıp bulaşmayacağı, kullandığın sanallaştırma platformunun güvenlik önlemlerine bağlıdır.

Peki dediğiniz uzak bir sunucuda çalışan sanal makine nasıl yapılıyor? Ve iki bilgisayarda da anti virüs bulunacak.

Ben şu an hosting dünyam isimli firmanın VDS hizmetini kullanıyorum. Siz de bir bakabilirsiniz.

Evet o hosting firimasını adını hatırlamadığım bir kanaldan duymuştum ama ne işe yaradığını bilmiyordum teşekkür ederim.

Paylaşımlı ortak klasör nasıl kapatılıyor?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…