Sanal PC ekran kartı sorunu

LuciferMS

Hectopat
Arkadaşlar öncelikle hepinize hayırlı bayramlar dilerim.
Resimde attığım özelliklerdeki bir Online oyunu sanal PC üzerinden çalıştırmak istiyorum. Fakat Client açılıyor oyunu başlat diyorum, oyun yükleniyor logosunun çeyreği doluyor ve "sorry, this application cannot run under a Virtual machine." Hatasını veriyor. Araştırdım ama önceden çalışıyormuş fixlenmiş sanırsam. Şu an olmadı buldugum yöntemler ki zaten geçmiş yılın videoları idi. Sorum şu resimdeki özellikleri isteyen bir Online oyunu sanal PC üzerinden nasıl açabilirim? Ekran kartı anladıgım kadarıyla kendi bilgisayarımdaki ekran kartını okumuyor bu konuda yardımcı olabilecek var mı?
Oyun sistem gereksinimleri:

Dosya Ekleri

• HzoJp9.png
    3,8 KB · Görüntüleme: 280
Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba öncelikle sanal makine üzerinden oyun oynamada sebebiniz nedir? İstediğiniz oyunu bence sanal makine üzerinden çalıştırmasına uğraşacağınıza Windows 10 üzerinden çalıştırması daha kolay olur. Oyun size sanal makine üzerinden çalışamayacağını söylüyor. Eğer bunu düzelten bir mod yoksa sanal makineyi gerçek bir makine gibi göstermeniz lazım ki böyle bir şey VMware ya da VirtualBox ile kurduğunuz sanal makinelerde neredeyse imkansız.

Onun dışında evet sanal makineler PC'nizin ekran kartını kullanamaz, onun yerine sanal ekran kartı kullanırlar. Bu sanal ekran kartları Windows üzerindeki pencerelerin yerini değiştirirken bile kasarken siz bunlar üzerinden oyun oynama hayali kuruyorsunuz. Çok basit 2D oyunlar dışında beklentilerinizi 0'a indirmenizi tavsiye ederim. Sanal ekran kartının, oyununuz için tavsiye edilen ekran kartlarından çok daha kötü olacağından kesinlikle eminim. Bir şekilde çalıştırsanız bile performansından memnun kalmazsınız.

Sanal makineye ekran kartınız aktarmak mümkündür fakat VirtualBox veya VMware ile kurduğunuz sanal makinelerde mümkün değil diye biliyorum. Şahsen ben Linux kullanıyorum ve oyun oynamak için Windows KVM sanal makinem var. Ekran kartımı VFIO GPU aktarma yöntemiyle aktarabiliyorum fakat bunu yapabilmek için işlemcinizin ve anakartınızın IOMMU desteği olması lazım (Intel işlemcilerde VT-D diye geçiyor). Bence sanal makine üzerinden çalıştırmaya uğraşmayın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…