Sanayi nasıl bir yer?

10 sene sonra yaşıtların üniversitelerde gezerken aşırı pişman olursun anlamıyorum diye bir şey yok ne farkın var anlayan insanlardan daha 3 senen var çalış gayret et.
 
Milli eğitim bakanlığı, ortaokul mezunu olup liseye kayıt yaptırmayan yahut kayıt yaptırıp liseye devam etmeyen (ara sınıflar dahil) herkese bir imkan tanımıştır.
Bu durumda olanlar *4 şubat 2022 tarihine kadar* bir mesleki ve teknik Anadolu lisesi mesleki eğitim programına kayıt olursa bu güne kadar devam etmiş sayılacak. Sigortası yapılacak ve her ay devlet bu öğrencilere 1276 TL ücret verecektir.
Ayrıca lise diploması almaya da hak kazanmış olacaklardır.
*Yaş şartı aranmaksızın bu durumda olanların ayrıntılı bilgi almak ve kayıt yaptırmak üzere en yakın mesleki ve teknik Anadolu liselerine ve mesleki eğitim merkezlerine başvurmaları gerekmektedir.
Hem lise bitirmiş olursun, hem de sigortan ve aylık ek ücretin yatmış olur.
 
Ulen 90'lardan beri aynı muhabbet "yok usta olur dükkan açarsın, yok 20-30 para kazanırsın" bırakın bu işleri hayat o kadar kolay değil. Ha deyince dükkan falan da açılmıyor. Adam akıllı oku dostum yoksa hayatın boyunca eşeklik yaparsın. Evet doğru Üniversite sana iş imkanı vermeyebilir ama şansını arttırır. İşyerlerine verdiğin CV'de öne çıkar tercih sebebi olursun. Üniversite de edineceğin çevrenin, hayatın sana ne getireceğini şuan bilemezsin ama sanayide ne olabileceğin belli.
 
Metal ustası, motor ustası mı olacaksınız? Eğer istiyorsanız eğitimini alın yine olun. Ama eğitimini almadan yok babam istiyor yok amcam öyle dedi yok kafam almıyor diye gidip bir meslek öğrenmeyin, yazık olur. Şimdi Türkiye işgücü yoğun katma değersiz üretimle ucuz işçilik üzerinden kar elde etmeye çalıştığı için tahsilde görseniz zaten ya vasıfsız bir görevde ya da olması gerekenden düşük ücrete çalışılıyor. Ancak uzun vadede bunun sürdürülebilmesi imkansız. Kaldı ki akıllı fabrikalar ile yavaş yavaş yokta oluyor. Kısaca; eğitimini alın sonra yapabileceğinizi düşündüğünüz bir iş olarak ne istiyorsanız o işi yapın.
 
Öncelikle liseyi mutlaka bitir.

Fakat şu sanayiyi kötüleyen insanları kesinlikle dinleme. Bu ülkede herkes beyaz yakalı olacak diye bir kural yok. Artık şu rüyadan uyansın herkes. Ortalık vasıfsız "Üniversite Mezunu" kaynıyor ve bu kafa yüzünden sanayilerde vasıflı iş gücünü zamanla kaybediyoruz. Ülkemiz için önemli olan bir konu bu.

Liseni bitir eğer yatkınlığın varsa bir mesleki eğitim kurumuna git. Hatta okul bitince gerekirse sanayide bir süre çalışıp çalıştığın yerden bile bu konuda sana eğitimine destek vermesini isteyebilirsin. İşini iyi yapıyorsan zaten sana ustalık için destek olacaklardır.

Sanayiler kötü yerler değil. Türkiye'de sanayide çalışıp işinde usta olduğu için çok büyük para kazanan insanlar var. Yurt dışındaki bir modifiye firmasının Egzoz sitemlerini TR'de üretip yollayan ustalar var. Kısaca işini nasıl yapacağına bağlı yani sana bağlı.

Elinin kolunun yağ olması değil, akşam yatağa kafanı koyduğunda kazandığın helal paranın huzuru içinde olursan ve işini düzgün yaparsan her zaman hakkını alırsın el emeği olan işlerde.

Ayrıca sanayide işin fırınında pişip büyük firmalara bile gidebilirsin. Önemli olan iş geçmişini iyi doldurmak burada kısa süre içinde.
 

Geri
Yukarı