Çözüldü Sandboxie Steam'den ban yedirir mi?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

woitx

Hectopat
Katılım
13 Kasım 2019
Mesajlar
1.331
Makaleler
1
Çözümler
7
Yer
İstanbul
Başlıkta açık açık yazdım. Bir hesabım VAC yedi, ondan Rust oynuyordum. Ana hesabım normal bilgisayarda. Sizce ban yedirir mi? Sandboxie ile VAC yiyen hesabımda kullanacağım. RAM 8 GB olduğu için Windows'da bir hesap daha açmak istemiyorum.
 
Çözüm
Olabilir 3.parti uygulama kullanman yasak sonuçta.
Bilgisayarda tespit edilince diğer hesabınada etki etme olasılığı çok yüksek.
Bilgisayarda başka kullanıcı açman çözüm değil.
Her 3. parti yazılım yasaklama alacağınız anlamına gelmiyor. Eğer kullandığınız yazılım oyuna enjekte ediliyorsa ve o oyunun koruması bulunuyorsa yasaklanırsınız.

Cheat Engine'i PC'de bulundurmakla yasaklanmazsınız, fakat oyuna enjekte eder ve korumalı sunuculara bağlanırsanız yasağı yapıştırırlar.

Diğer türlü sadece VAC sistemi ile çakışacağından dolayı VAC hatası verir ve sunuculara bağlanmanız engellenir.


Burada da görebileceğiniz üzere Sandboxie VAC sistemi ile çakışabilecek yazılımlar arasında.
 
DLL inject atmıyor, oyun dosyalarını değiştirmiyor neden ban yedirsin? Yedirmiyor dostum, kolay gelsin.
Edit: "Haha" atan arkadaş cahil galiba :( Neyse, önemli olan şey insanın bilmediği konuda yorum yapmaması, aynı kişi umarım aynı hataya birdaha düşmez :)
 

Dosya Ekleri

  • Ekran Alıntısı.PNG
    Ekran Alıntısı.PNG
    1,9 MB · Görüntüleme: 60
Siz kullanmaya devam edin oyun açıkken 3.parti uygulamayı yakında "hile kullanmadığım halde VAC yedim" diye konu açarsanız görüşürüz hocam.
Eğer İngilizceniz varsa SSS'leri okuyabilirsiniz Steam'daki. Oyuna etki etmeyen hiçbir yazılım hile olarak algılanmaz. VAC sisteminde de öyle bir şey yok zaten, "hmm dosya var, banla!" demiyor sistem. Dosyayı algıladığı zaman dosya doğrulaması yapıyor ve farklı bir dosya varsa bu dosyayı tanımlayarak bunun sonucuna göre ban atıyor. SSS'lerde de yazıyor bu, okursanız ve insanlara ona göre "bilgi" verirseniz sevinirim...
 

Dediğim gibi, oyuna enjekte edilmeyen bir yazılımdan ötürü yasaklanma ihtimaliniz yok. Açıkken girince en fazla VAC hatası verir, aynı Cheat Engine'de olduğu gibi.

Sandboxie oyuna enjekte ediliyor mu? DLL veya EXE dosyalarını değiştiriyor mu? Cevap hayırsa o zaman yasaklama almazsınız.
 
Eğer ingilizceniz varsa Sss'leri okuyabilirsiniz Steam'daki. Oyuna etki etmeyen hiçbir yazılım hile olarak algılanmaz. VAC sisteminde de öyle bir şey yok zaten, "hmm dosya var, banla!" demiyor sistem. Dosyayı algıladığı zaman dosya doğrulaması yapıyor ve farklı bir dosya varsa bu dosyayı tanımlayarak bunun sonucuna göre ban atıyor. Sss'lerde de yazıyor bu, okursanız ve insanlara ona göre "bilgi" verirseniz sevinirim...

Dostum ban yiyen birkaç kişinin bilgisayarında hile kullanmamasına rağmen yüklü olan programlar arasında Sandboxie, Cheat Engine türünde programlar vardı.
3.parti yazılım kullanmak yasak.
Evet oyuna enjekte ettiğiniz bir dosya yok ama VAC sistemi arkada algılayıp oyuna etki ettiğini görürse o zaman işiniz zor.
 
Yanlış anlamayın, size muhalefet olmak için uğraşmıyorum. Yalnız dediğim gibi, VAC sistemi oyuna bağlandığınız andan itibaren devreye giriyor ve oyunun çekirdek dosyalarında değişiklik yapıp yapmadığınıza bakıyor.

Sistemde üçüncü parti yazılım bulundurmanız direkt yasaklama alacağınız anlamına gelmiyor. Kullandığınız yazılımı sunucularına bağlandığınız oyuna enjekte etmeniz gerekiyor. Diğer türlü VAC sisteminin tetiklenme ihtimali yok.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı