Şantaja uğradıktan sonra ne yapılabilir?

Arkadaşlar bunu nasıl yaptin vs gibi konusacaksaniz hiç yazmayin buraya. Ayiplarsaniz bir gun basiniza gelir, o zaman anlarsiniz nasıl yapılıyormuş.

Bunlar sorgu paneli kullanıyor büyük ihtimalle. Annem babam abimin T.C. Kimlik nosu ve kullandiklari eski numaralar ve guncel numaralari vardi. Acaba hangis eneye kadar güncel bilgilere ulasabiliyorlar? Bunu merak ediyorum. Ben simdi numara degistirsem, ona da erisirlerse vay halimize ülke olarak. Guncel adresime ulasabilirler mi onu da merak ediyorum lutfen ne sorduguma odaklanin ve yardimci olun.

2015 ya da 2016 diye biliyorum yani şu anki bilgileri bulamazlar MERNİS bilileri bu senelerin birinde sızdırılmıştı.

Şu an görmezden gelmek en mantıklısı. Dolandırıcıyla empati yapıyorum, senden para alamadım, ailene SS atsam elime bir şey geçmez ama baban polisse, çevresi genişse başıma bir şey gelebilir. O yüzden seninle uğraşmam.

Arkadaşlar biraz utanıyorum yaz. Aya ama herkes bu hataya dusebilir rica ediyorum kinamayin. Gecenlerde bir date sohbet uygulamasindan biriyle sohbet ettikten sonra WhatsApp'a geçtik ve oradan konu biraz cinselliğe gelince bir yerden sonra bana "vereceğim IBAN'a şu kadar para atmazsan ailene bu SS'leri gonderirim" diye mesaj attı. Ailemden birine gonderip hemen geri çekmiş, görmemiş neyse ki. Baska da gönderdiği kişi olmamış. Engelledim ve bir daha sesi çıkmadı. Yalnız şunu merak ediyorum; benim adresim 3 ay önce değişti mesela. Babamin adresi 2024 Nisan'da değişti. Abim 2023'te evlendi. Bu kisilerin elinde guncel bilgilerim var mi? Hangi tarihe kadar bilgilere ulasabilirler? Eve sürekli kargo gondermek, adrese bir ton sipariş vermek gibi seyler yapiyorlar mi?

Ve numara degistirmeyi düşünüyorum. Yeni numarama ulasabilirler mi? Yoksa eski bilgilerim mi var ellerinde? Numara değiştirsem onu da T.C. Kimlik no sorgulayarak öğrenirler mi diye korkuyorum.
Hala içerideler sanırım. Güncel bilgilerde mevcut, malum yerlerde...

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı