Çözüldü Saphire Rx 460 oyunlarda kasma ve kapanma sorunu

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

gandalfmeg

Hectopat
Daha fazla  
Q9400 2,66 işlemci 8 GB 1333 DDR3 RAM 400W PSU, GA G41m comco anakart.. 120 GB SSD. Win 7 Ultimate.(Win 10 ile de denendi.) RX 460 2GB DDR5 128bit.

Daha önce eski kartımla hiç sorun yaşamazken bu kartı aldıktan sonra oyunlarda ara ara kasmalar ve oyunun kapanması yada masa üstüne atmalar gibi sorunlar yaşıyorum. Genelde masa üstüne atıp bazen oyun kapanıyor bazen kapanmıyor. Sorunun sistemden olduğunu varsayarak Win 7 kurdum ama bir şey değişmedi. Driverlar güncel. Aynı sorunu yaşayan yada çözümü belen varsa yardımlarınızı bekliyorum.

Çözüm

Kardeşim benim sorun çözüldü. Anakartı değiştirdim ve artık sorun olmuyor. Oyunlarda gayet iyi performans veriyor artık. Dediğin gibi sanırım yeterli gücü veremediğinden dolayıymış. Umarım sen de çözersin.
Çok büyük ihtimalle PSU yeterli gücü veremiyor. 600 watt bronze sertifikalı bir PSU seni kurtarır.

İşlemci darboğazı yaşıyor olabilirsiniz. Tavsiyem sıcaklıklara dikkat edin.

Bence bakim yapmayi deneyiniz ardindan ise tekrardan oyun performansini denemelisin.

Hocam bende de masaüstüne atma donma ve kasma problemi var. Sorunu çözersen haberim olsun. Bende PSU diye düşünüyorum.

Gigabyte RX 460 kullanıyorum, 400W Aerocool PSU ile. 400W yeterli sistem için ama marka model bilgisi vermemişsin. Eski ise bu gücü veremeyebilir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…