Sapphire 7870XT Ekran kartının fanı %100 olmadan çalışmaması

Kamar33

Megapat
Daha fazla  
Merhabalar, Sapphire 7870XT ekran kartı kullanıyorum. Ekran kartım nedense fan hızı ayarı yüzde 100 olmadan çalışmıyor. Sapphire TRIXX üzerinden ayarladığımda yüzde 100'e getirdiğimde çalışıyor yüzde 75'e kadar azalttığımda çalışmaya devam ediyor ancak sonrasında tamamen duruyor. Sorun ne olabilir acaba ? Daha 10 saat önce format attım ve driverlerını yeni yükledim. Şimdiden teşekkür ederim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Benim HD6850'nin fanı düşük voltajda duruyordu, tekrar çalışıyordu. Mecburen farklı bir karttan söktüğüm fanı idareten hızlı yapıştırıcı ile sabitledim :) Sen de bir fan baksan kendini iyi edersin.

Bu kartların kronik sorunu maalesef.

Ekran kartın voltaj veriyor ama fan çalışmayı reddediyor. Fana yağ eklemeyi denedin mi? Yağını yenilersen rahatlayıp düşük voltajda da dönebilir bir ihtimal.

Yağ eklemeyi denedim şimdi siz yazınca ama bir değişiklik olmadı, belki de ben mükemmel bir yağlama yapamamışta olabililirim :) Ama fan dönmesinde en ufak bir zorlama gözükmüyor hani fan dururken bir tur attırınca bir süre falan dönmeye devam ediyor ama yine de olmazsa yağlı sprey temizleyici deneyeceğim. Teşekkür ederim

Benim HD6850'nin fanı düşük voltajda duruyordu, tekrar çalışıyordu. Mecburen farklı bir karttan söktüğüm fanı idareten hızlı yapıştırıcı ile sabitledim :) Sen de bir fan baksan kendini iyi edersin.
O da ilginç bir sorunmuş ama ekran kartına uygun fanı nereden bulabilirim ki ? :D

Dönmeyen fan olayı genelde elektronik sıkıntılardan meydana geliyor zaten. Aynı pin sayısına sahip farklı bir fan bulup takabilirsin, 4pin olurlar. Veya internet üzerinden - bilgisayarcılarda aynı fandan arayacaksın. Benim satarken bir beklentim olmadığı için direkt olarak yapıştırıcıyı bastım, uğraşmadım.

Kusura bakmayın araştırma yapıp yazayım derken aklımdan çıkmış, çok teşekkür ederim yardımlarınız için :)

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı