Yeni ekran kartı aldım. Bir miktar coil whine sesi mevcut ama asıl problemim bu değil. Eski ekran kartım RTX 3070'di ve birebir aynı kasa üzerinde kartı kullanıyorum. CS'de 1280x960 çözünürlük ayarında oyunu oynuyorum. Eski kartımda hiçbir ses problemi vs. yoktu. Bu kartta çözünürlüğü 1280x960 ayarlayıp Hz değiştirdiğim zaman videosunu attığım şekilde "tak tuk" değişik bir ses geliyor. Masaya falan bir şey ile vurmuyorum videoda ses tamamen ekran kartından geliyor %100 eminim. HDMI ile 1280x960 ayarlayıp oyun içi ayarlardan Hz değiştirdiğim zaman bu ses geliyor. Sebebi nedir bilen var mı?
Coil whine için iade etmeyi düşünmüyordum ama bu ses, kartı iade etmeyi düşündürdü. Display port kablosu ile bağladığımda böyle bir ses gelmiyor. Zaten 240 Hz monitöre sahibim HDMI ile CS'de maksimum 120 Hz oluyor 1280x960 ayarında. Mecbur DP kablosu ile kullanmam lazım ama HDMI ile bağlayıp Hz değiştirdiğimde niye böyle bir ses çıkıyor anlayamadım.
9070XT ses
Coil whine için iade etmeyi düşünmüyordum ama bu ses, kartı iade etmeyi düşündürdü. Display port kablosu ile bağladığımda böyle bir ses gelmiyor. Zaten 240 Hz monitöre sahibim HDMI ile CS'de maksimum 120 Hz oluyor 1280x960 ayarında. Mecbur DP kablosu ile kullanmam lazım ama HDMI ile bağlayıp Hz değiştirdiğimde niye böyle bir ses çıkıyor anlayamadım.
9070XT ses