Sapphire 9070 XT Pulse'ten Coil Whine ve ve değişik bir ses geliyor

Yer
Bilecik
Yeni ekran kartı aldım. Bir miktar coil whine sesi mevcut ama asıl problemim bu değil. Eski ekran kartım RTX 3070'di ve birebir aynı kasa üzerinde kartı kullanıyorum. CS'de 1280x960 çözünürlük ayarında oyunu oynuyorum. Eski kartımda hiçbir ses problemi vs. yoktu. Bu kartta çözünürlüğü 1280x960 ayarlayıp Hz değiştirdiğim zaman videosunu attığım şekilde "tak tuk" değişik bir ses geliyor. Masaya falan bir şey ile vurmuyorum videoda ses tamamen ekran kartından geliyor %100 eminim. HDMI ile 1280x960 ayarlayıp oyun içi ayarlardan Hz değiştirdiğim zaman bu ses geliyor. Sebebi nedir bilen var mı?

Coil whine için iade etmeyi düşünmüyordum ama bu ses, kartı iade etmeyi düşündürdü. Display port kablosu ile bağladığımda böyle bir ses gelmiyor. Zaten 240 Hz monitöre sahibim HDMI ile CS'de maksimum 120 Hz oluyor 1280x960 ayarında. Mecbur DP kablosu ile kullanmam lazım ama HDMI ile bağlayıp Hz değiştirdiğimde niye böyle bir ses çıkıyor anlayamadım.

9070XT ses

Hocam NVIDIA'dan AMD geçilir mi hiç hata etmişsiniz... İade edin. Mis gibi 5070 alınır 30k ya. Yada ikinci elde daha iyi kartlar bulunabilir 4000 serisi.

Hocam NVIDIA'dan AMD geçilir mi hiç hata etmişsiniz... İade edin. Mis gibi 5070 alınır 30k ya. Yada ikinci elde daha iyi kartlar bulunabilir 4000 serisi.
5070 fiyatına 5070 Ti performansı veren kart varken neden NVIDIA alayım. Kartın performansından memnunum. Elime ulaşan kartta sorun mu var onu öğrenmek istiyorum sadece o sesi internette hiçbir yerde bulamadım.

Alma o zaman uğraşıp durursun bunlarla. Her şey performans değil.

Coil whine rahatsız etmiyorsa genellikle sorun olmaz. Videoda duyulan ses ise açık bir şekilde bir sorun olduğunu gösteriyor. Önerim garantiye veya iadeye kesinlikle yollamanız olur. Biraz araştırma sonrası bu sorunu yaşayan kimseyi bulamadığım için net bir şey diyemem.

Ayrıca konuya diğer cevap yazan arkadaşa fazla önem vermeyin. Arkadaş birkaç konuda daha yorum yapmış ve yorumlarına bakılırsa arkadaş ekran kartları ile olan bilgisi sıfırdan bile az.

Coil whine rahatsız etmiyorsa genellikle sorun olmaz. Videoda duyulan ses ise açık bir şekilde bir sorun olduğunu gösteriyor. Önerim garantiye veya iadeye kesinlikle yollamanız olur. Biraz araştırma sonrası bu sorunu yaşayan kimseyi bulamadığım için net bir şey diyemem.

Ayrıca konuya diğer cevap yazan arkadaşa fazla önem vermeyin. Arkadaş birkaç konuda daha yorum yapmış ve yorumlarına bakılırsa arkadaş ekran kartları ile olan bilgisi sıfırdan bile az.
Ayıp olmasın diye bir cevap verdim o arkadaşa son mesajından sonra ne yazdığı çok önemli değil zaten bilgisizliğini belli etti. Evet bana da öyle geliyor bir sorun var. Vatandan geçen hafta almıştım ilk aldığım kartta çok yüksek derece coil whine vardı. Değişim istedim bu kartta da coil whine var ama ötekine oranla biraz daha az olduğu için tutmaya karar verdim. CS ayarlarını yaparken bu olayı fark ettim mecburen bunu da iade edip farklı modellere yöneleceğim. Pulse modeli olmamış herhalde.

Ayıp olmasın diye bir cevap verdim o arkadaşa son mesajından sonra ne yazdığı çok önemli değil zaten bilgisizliğini belli etti. Evet bana da öyle geliyor bir sorun var. Vatan'dan geçen hafta almıştım ilk aldığım kartta çok yüksek derece coil whine vardı. Değişim istedim bu kartta da coil whine var ama ötekine oranla biraz daha az olduğu için tutmaya karar verdim. CS ayarlarını yaparken bu olayı fark ettim mecburen bunu da iade edip farklı modellere yöneleceğim. Pulse modeli olmamış herhalde.

Coil whine sesi ile ilgili benim yaşadığım bir durum var: 2 yıl önce ASUS RX 7800XT aldığımda bende de aşırı coil whine sesi vardı. Kartı 3 ay kullanımdan sonra ise ses aşırı azaldı ve 1 yılım ardından ses komple kesildi. Bu süreç boyunca da oyunlarda hiç FPS düşüşü yaşamadım.

Araştırmalarım üzerine bunun kanıtı yok ama kendi deneyimime bakarsam kartı kullandıkça coil whine sesi azalabilir.

Önemli: Bu çıkarımı tamamen kendi yaşadığın olaya göre yaptım, bu durumu kanıtlayan hiçbir kaynak yok, belki bende başka bir durumdan kaynaklı ses kesilmiştir. Size yanlış bilgi vermek istemem.

Aynen 20 yıldır bilgisayarlar ile ilgileniyorum bilgisizim cahilim bilgim sıfır aynen. İlk bilgisayarını 2020 de almış insanlar gelmiş bize laf atıyor peeeh. Gören de hiç amd kullanmadık millete aldırmadık ta milleti pişman etmedik sanacak.

Aynen 20 yıldır bilgisayarlar ile ilgileniyorum bilgisizim cahilim bilgim sıfır aynen. İlk bilgisayarını 2020 de almış insanlar gelmiş bize laf atıyor peeeh. Gören de hiç AMD kullanmadık millete aldırmadık ta milleti pişman etmedik sanacak.

Tamam o zaman diğer konudan kalma soruya cevap ver: "AMD'nin getirdiği problemler" derken hangi problemlerden bahsediyorsunuz?

2020 de ilk bilgisayarımı aldığımı nereden çıkardınız acaba. 20 yıldır bilgisayarla ilgileniyorsun ama 14 yaşındasın öyle mi?

Coil whine sesi ile ilgili benim yaşadığım bir durum var: 2 yıl önce ASUS RX 7800XT aldığımda bende de aşırı coil whine sesi vardı. Kartı 3 ay kullanımdan sonra ise ses aşırı azaldı ve 1 yılım ardından ses komple kesildi. Bu süreç boyunca da oyunlarda hiç FPS düşüşü yaşamadım.

Araştırmalarım üzerine bunun kanıtı yok ama kendi deneyimime bakarsam kartı kullandıkça coil whine sesi azalabilir.

Önemli: Bu çıkarımı tamamen kendi yaşadığın olaya göre yaptım, bu durumu kanıtlayan hiçbir kaynak yok, belki bende başka bir durumdan kaynaklı ses kesilmiştir. Size yanlış bilgi vermek istemem.
Coil whine olsa bu kadar sorun etmezdim zaten. O takırtı gibi değişik ses gelmesi düşündürdü.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı