Sapphire HD 6850 Soğutma Farkı

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Jr Master

Hectopat
Katılım
7 Temmuz 2012
Mesajlar
170
Yer
Ankara
Son düzenleyen: Moderatör:
O standart fabrika çıkışı versiyonu. Yani o kart çıkar çıkmaz bütün markalar referans tasarımı kullanıp sonradan özel soğutmalı tasarımını çıkarıyorlar. Ve o kartları genellikle Türkiye'de bulamazsın. Türkiyeye direk özel soğutmalı versiyonları geliyor. Yani biliyorsun, ASUS GTX 680 çıkar çıkmaz ASUS bu versiyonunu piyasaya sürdü.

VATAN COMPUTER - ASUS - GTX680 GDDR5 2GB 256Bit Nvidia GeForce DX11 Ekran Kartı - Ekran Kartı

Sonrasında ise bunu. VATAN COMPUTER - ASUS - GTX680 DirectCU II TOP GDDR5 2GB 256Bit Nvidia GeForce DX11 Ekran Kartı - Ekran Kartı

Bu da onun gibi birşey işte.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Emrah'a katılıyorum. Referans soğutmalar iyi olmuyor. İnanın ben o referans tasarımda fan var mı bilmiyorum. Ciddiyim ! Ama şöyle demeliyim ki eVGA gibi bir marka Türkiye'de olsaydı, referans soğutmalı modelini alsam bile hiç pişmanlık duymazdım.
 
Üretim teknolojileri düştükçe soğutma gereksinimi de düşüyor. Örneğin ilk çıktığında referans GTX 680 alan biri ısıdan o kadar da şikayet etmez ( 28nm) .
 
Ama referans tasarımlar çok şık oluyor nedense. Ben onları çok seviyorum, soğutma pervanesi ufak yuvarlak farklı oluyor. Yani GTX 680'in referans tasarımı çok güzel. Ama tabi herşey şıklık değil, performans önemli.
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Yeni konular

Geri
Yukarı