Sapphire HD 7950 Flex Kasma Sorunu

kzusta

Hectopat
Katılım
26 Kasım 2012
Mesajlar
22
Merhaba arkadaşlar. Ben 2 hafta önce bir sistem topladım.


  • İşlemci: FX-6100
  • Ekran kartı: Sapphire Flex HD7950
  • RAM: Corsair 8 GB 1600 MHz
  • Kasa: Thermaltake Commander 700W
  • HDD: WD 500 GB
  • Anakart: Asus M5A97 EVO R2.0

Monitörüm vardı, markası LG W54. Oyunları oynarken takılmalar var. Video izlerken felan. Bu arada VGA ile bağlı, Crysis 2 yükledim ama başlangıçta çok takıldı, FIFA 13 oynadım kasmalar yaşandı, Battlefield 3 oynadım ufak takılmalar yaşadım. Nedenini bir türlü çözemedim. Ayrıca ekranda titreme ve dalgalanma var kafayı yemek üzereyim bir yardım edin.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Kardeş ben de ilk başta PSU kaynaklı düşündüm ama Sapphire kendi sitesinde bu kart için de 500 Watt istiyo. Hadi PSU en fazla 600 kullansa, yine sorun yaşatmaz. Acaba Windows 8'e geçsem mi diye düşündüm ama bu sefer de oyunlarda uyumluluk olayı var.
 
PSU da Thermaltake'in kendi verdiği PSU'su. Arızalı olacağını sanmıyorum. Peki kardeş, sence bu ekran kartı için en iyi driver hangisidir? Ayrıca hangi driverları kurmalıyım başka olarak?
 
Ekran kartının en güncel sürücüsünü AMD'nin kendi sitesinde bulabilirsin.

Her şey tamam ise geride bir tek bilgisayarındaki virüsler kalıyor. Tek şüphe o, başka da bir yolu olmaz diye düşünüyorum. Her şeyin güncel, sürücülerin güncel. Ancak bilgisayara virüs bulaşmıştır ve sistemi yavaşlatmıştır.
 
Acaba Windows 8'e geçsem mi diye düşündüm ama bu sefer de oyunlarda uyumluluk olayı var.

Kim dedi bunu size? Windows 8 bütün oyunları destekliyor. Windows 7 ile aynı altyapıyı kullanıyor.

Bir de Windows'u siz mi kurdunuz Vatan'da mı kuruldu? Hangi programlar yüklendi?
 
Eğer Windows 8 oyunları destekliyorsa düşünmeden geçerim. İşletim sisteini de ben kurdum. Bende Windows 7 Ultimate 64 bit vardı. Kurduktan sonra anakart CD'sini takıp tüm driverları yükledim. Sonra ekran kartı driverını yükledim. 12.6'daydı, güncellemeyle 12.11 Beta2ya yükselttim. Onun dışında bişey yok. Bi de ekranda titreme ve dalgalanma var hafif şekilde. Bu gölge yerlerde daha çok belli oluyor. Hz'i 75'e yükselttim, ekranın sağ tarafı karadı, görüntü kaydı. Çözünürlük 1440*900.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Process Explorer indirip çalıştırın ve ekran görüntüsü alın. Ayrıca SP1 dahil bütün güncelleştirmeleri, Windows Update kısmında güncelleme kalmayana dek yükleyin. İsteğe bağlı olanlar dahil. Sorun devam ederse (bana sorarsanız etmese bile) Windows 8 64 Bit'e geçin.
 
Kardeş konuyu pörtletmiş gibi olcaz da ben de benzer sitemi topladım Vatan'dan. Kasa aynı, anakart aynı EVO 2.0. RAM felan ekran akrtı 7850 PCS+. Sade ama oyunlarda iyi, senin dediğin gibi değil. Mesela Dirt Showdown'da her şey Full HD 104 FPS alıyo. Benchmark'ı var option'da, BF3 Ultra 70 80 FPS oynuom da ben de baska sorunlar çıktı. PSU'dan şüpeleniyorum. Hard disk kendini filan kapıyo. Serviste PC. Eğer cevap veririsen sana önerilerimi yazarım. Ben BIOS'u update falan da ettim ama ondan değildir senin.
Öyle bi performans artışı olmadı.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı