Sapphire Nitro+ Radeon RX 5700 XT için 600 Watt PSU yeterli mi?

shanks45678321

Hectopat
Daha fazla  
Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba arkadaşlar ben Sapphire Nitro+ Radeon RX 5700 XT ekran kartı aldım, bugün gelir.
Bendeki güç kaynağı:

Bu yeterli olur mu yoksa başka bir tane mi gerekir?
RTX 2060S hatta 2070S bir ekran kartı olsa 600W yetecektir lakin RX5700 güçlü bir kart en az 700W bir psu gerekecektir.

Burdan sistem bileşenlerini seçerek hesaplayabilirsiniz. Birazda geleceğe dönük işaretlemeler yapın. Örn 3 fan varsa 6 seçin 4 usb kullanıyorsanız 8 seçin vb gibi. Çıkan değer maksimum yükte psu nun iletmesi gereken güçtür. Tamamen garanti olması ve psu nun fazla yorumlaması için çıkan değerden 50w yüksek bi psu yeterli olur.

Burdan sistem bileşenlerini seçerek hesaplayabilirsiniz. Birazda geleceğe dönük işaretlemeler yapın. Örn 3 fan varsa 6 seçin 4 usb kullanıyorsanız 8 seçin vb gibi. Çıkan değer maksimum yükte psu nun iletmesi gereken güçtür. Tamamen garanti olması ve psu nun fazla yorumlaması için çıkan değerden 50w yüksek bi psu yeterli olur.
Dostum linkini attığın site 2 3 Wattın hesabını yapıyor sence bu ne kadar mantıklı ?

Dostum linkini attığın site 2 3 Wattın hesabını yapıyor sence bu ne kadar mantıklı ?
Gayet mantıklı. Çalışma mantığı çok basit herhangi bir donanımın maksimum kaç W güç çekebileceğine göre topluyor. Sonuç olarak çıkan değer Cpu, GPU, Disk, fan vb tüm bileşenlerin %100 kullanımda çekeceği güç. Zaten tüm parçaların aynı %100 kullanımının gerçekleşmesi gibi bi durum yok. Dediğim gibi birazda garanti i seçimler yaparak, en son çıkan değerinde üstüne PSU sağlığı için 50W koyduktan sonra problem çıkarmaz.Tabi bunlar kendi deneyimlerim ve mevcut bilgilerine dayanarak söylediklerim. Konuya çok daha hakim biri varsa onun söylediklerine daha çok güvenebilirsin. 😊

Gayet mantıklı. Çalışma mantığı çok basit herhangi bir donanımın maksimum kaç W güç çekebileceğine göre topluyor. Sonuç olarak çıkan değer Cpu, GPU, Disk, fan vb tüm bileşenlerin %100 kullanımda çekeceği güç. Zaten tüm parçaların aynı %100 kullanımının gerçekleşmesi gibi bi durum yok. Dediğim gibi birazda garanti i seçimler yaparak, en son çıkan değerinde üstüne PSU sağlığı için 50W koyduktan sonra problem çıkarmaz.Tabi bunlar kendi deneyimlerim ve mevcut bilgilerine dayanarak söylediklerim. Konuya çok daha hakim biri varsa onun söylediklerine daha çok güvenebilirsin. 😊
Demek istediğim şu Psu alınırken ekran kartına bakılır fanların,usbçıkışları ,ses kartları vb. W cinsinden harcama yapan donanımlara bakılmaz 1 2 W tükettiklerinden dolayı ekran kartının optimum düzeyde çalışması için gereken Psu gücü örneğin 700 W ise onu rahatlatmak ve diğer bileşenlerden kullandığı W değerlerini sıfırlamak için 800 W bir psu yeterlidir.Diğer bileşenler standarttır onları kale almak Psu seçiminde onlarında hesabını yapmak saçmadır yanlış anlama lütfen :)

Sendeki güç kaynağı büyük ihtimal yetmez ama diğer bileşenlere de bakılmalı. Bir de 80+ plus sertifikası olmadığından PC yük altında kendi kendine kapanabilir. Bence kartı takıp bir oyun falan oyna dene, sıkıntı çıkarsa 700W 750W bir PSU alırsın.

RTX 2060S hatta 2070S bir ekran kartı olsa 600W yetecektir lakin RX5700 güçlü bir kart en az 700W bir psu gerekecektir.
Bende Sapphire nitro+ rx5700xt kullanıyorum. Arkadaşlar 650W onerdiler aldım. Herhangi bir sorun yok gayet güzel calışıyor. Ama araştırmalarıma göre tavsiye edilen 700Wmış ileride herhangi bir yükseltme yaparsak eger. Yani 650W iyidir 700W daha iyi diye anlıyorum ben bunu.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı