Arkadaşlar ekran kartını fena halde zorladığımı düşünüyorum
Normalde Online oyuncusuyum. CS:GO oynarken aklıma tak etti ve biraz da futbol oyunu oynayayım dedim. Demez olaydım.
Arkadaşlar ilk önce eFootball 2022 Steam indirdim. Açılmadı, nedeni ise en az Windows 10 işletim sistemi istiyormuş benim işletim sistemim 8.1.
Sonra inat yapıp PES 19 indirdim oynadım. Saha renkleri canlılık hoşuma gitmedi. PES 21 vs PES 19'a bakarsanız renk oranını anlarsınız. Sonra PES 21 indirdim oynadım fakat mavi ekran yiyordum. Şanlıurfa çok sıcak arkadaşlar öyle böyle değil. Şu an hava sıcaklığı 40 derece...
Bende işlemcinin overlockunu düşürdüm. 3.9'dan 3.5'e düşürdüm ve gayet iyi çalıştı. Ekran kartım makine gibi, 83-84 derece ısı ile oynatıyordu high ayarlarda.
Aldığım ekran kartının sahibinden fullmark test istedim 10 dakika boyunca 8xmsaa da 1080p ayarında test yaptırdı Max 70 dereceyi görmüştü ondan önce de 5 dakika yapmıştım 69 civarlarındaydı. Arkadaşlar bugün yine işlemcinin overlocku nu 3.5 yapıp oyuna gireyim dedim. Türkiye vs Fransa maçı attım tam çalhanoğlu frikikteyken AMD görüntü vermeyi kesti ve bu durumdan kurtuldu hatası aldım. Anlamadığım ekran kartı 83-4 derece ve işlemci overlocukuda düşüktü.
Sanırım PSU sıkıntım var. 450 watt FSP PSU'ya sahibim ve Recep Baltaş abimiz bu görüntü vermeyi kesti sorununun ya ekran kartı overlockundan ya da güç yetmemesinden dolayı olduğunu söyledi.
Ekran kartına overlock kesinlikle yapmadım. Önceki ekran kartlarından GT 630 Zotac'ta da bu sorunu yaşamıştım. Onun sebebi overlockdan dolayıymış ve yanmıştı.
Arkadaşlar gerçekten çok korkuyorum ve tedirginim. PES 19 ve PES 21'i sildim PC'yi tarattım ve tertemiz oldu. O hatadan sonra PC'yi 1 saat dinlendirdim boşta 49 derece ( 40 derece havada )
Gerçekten korkuyorum, ya bir şey olursa?
(Sapphire R7 260X 2 GB 128 bit)