Sapphire R9 280X ansızın görüntüyü kesti

71Fatih

Hectopat
Katılım
15 Şubat 2021
Mesajlar
50
Çözümler
1
Yer
Türkiye
Herkese selamlar. Ekran kartım son 1 aydır kernel hatası veriyordu. Oyunlarda donup ses çıkartarak oyundan atıyordu. WattMan ayarları kendi kendine yapıyordu yani birkaç tane sıkıntısı vardı. Son olarak da aygıt yöneticisinden driver güncellemesi yaparken görüntü dondu ve bir daha o günden beri görüntü gelmiyor. Ben driver yüzünden görüntü gelmediğini düşünüyorum. Power'dan diyenler olabilir denedim bir sıkıntı bulamadım. Sebebini bilen, daha önce başına gelen var mı? Çözümü ne olabilir?

Sistem.
Quad 9400. asus p5qc anakart
6 GB RAM. corsair 2+2+2
500 SSD. samsung
Power Corsair TX850.
 
Son düzenleme:
başka bilgisayarda da denedim ama görüntü gelmedi maalesef fanlar dönüyor zaten ama görüntü yok acaba ekran kartı anakart mı seçiyor diyecem ama bir ispatım yok ddu ile de şu anda sisteme giremiyorum onu deneyemem
 
Başka bilgisayarda da denedim ama görüntü gelmedi maalesef fanlar dönüyor zaten ama görüntü yok acaba ekran kartı anakart mı seçiyor diyeceğim ama bir ispatım yok DDU ile de şu anda sisteme giremiyorum onu deneyemem.

O zaman kart ölmüş olabilir.
 
Hocam, büyük ihtimalle ekran kartı zarar gördü. İmkan varsa, sisteme farklı bir ekran kartı takıp deneyin.
 
Hocam, büyük ihtimalle ekran kartı zarar gördü. İmkan varsa, sisteme farklı bir ekran kartı takıp deneyin.

farklı ekran kartını denedim anakarttan görüntüyü aldım
O zaman kart ölmüş olabilir.
driver güncellemesi yaparken gitmesi beni şaşırttı evet ölmüş olabilir keşke oyun oynarken ölseydi de vedasını öyle yapsaydı :)
 
Hocam, farklı ekran kartı görüntü verdi mi, yoksa 775 pin anakarttaki Onboard GPU mu görüntü verdi?
 
Driverlar kart BiOS'una erişebiliyor mu emin değilim ama, driver kart BiOS'una yükleme yaparken yarıda kesilmiş olabilir mi?
peki çözümü nasıl olabilir var mı ki
Hocam, farklı ekran kartı görüntü verdi mi, yoksa 775 pin anakarttaki Onboard GPU mu görüntü verdi?
anakart yazmayı unuttum (özür) asus p5qc var onboard yok onda başka bi kötü ekran kartı ile denedim onda aldım görüntüyü.
Driver kart BiOS'una yükleme yaparken yarıda kesilmiş ise tekrar yükleme imkanımız var mı ? Bilen arkadaşlar yazarsa sevinirim
 
Programlar aracılığı ile yapılıyor orjinal BiOS dosyası yükleniyor. Aynı anakart BiOS güncelleme gibi. Ama sistemin kartı görüyor olması lazım. Ayrıca Windows'a erişiminiz olması gerekebilir programı kullanmak için. ( Anakart üzerinde böyle bir seçenek var ise bilgim yok. ) Güvenli mod ile açılıyor mu Windows?
 

Geri
Yukarı