Sapphire Radeon VGA NITRO+ RX 6900 XT 25.999,00 TL

Zamanında aldım ve görüntüde kılcal bozulmalar yaşamıştım bundan dolayı sapphire markasına o günden beri bir negatif düşünce oluştu bende. Tabi şuan ne durumda bilemem ama yaşadığım tecrübe ile sabit.
Eski malları ısıdan bozulan ama sonradan kendini düzelten iyi bir marka.
 
Merhabalar, bugün RTX 3060 Ti ekran kartları için de bir konu açmıştım, şimdi bu kart için açıyorum.

Hepsiburada'da 26 bin olan bu karta Akakçe'den baktığımız zaman N11'de 700 TL farkla yine bulabiliyoruz, haberinize. (1 stok).

Diğer satıcılara baktığımız zaman en az 2/3 bin bir indirim olduğunu görebilirisiniz.

Hepsiburada'dan aldığımız için bir sorun yaşayacağımız sanmıyorum.

Öyle aham şaham bir indirim yok belki ancak almak isteyenler için 2-3 bin daha ucuza gelmiş oluyor.

Kart linki: https://www.hepsiburada.com/sapphir...ent=c&utm_term=k&wt_pc=akakce.c.k.pc&v=1.44.3

Karşılaştırma için Akakçe: Sapphire NITRO+ RX 6900 XT SE 11308-03-20G 256 Bit GDDR6 16 GB Ekran Kartı Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe

3060 Ti konum: N11 satıcıları NVIDIA GeForce RTX 3060 Ti kartlarında %30'luk bir indirime gitti!

Şu an İtopya'da 22999 TL.
 
Referans tasarımın tavsiye edilen satış fiyatı yurtdışında 999$ . Türkiye şartlarında bugün için 22-23 bin lira özel tasarım 6900 XT için çok iyi fiyatlar diye düşünüyorum. Zira aynı fiyatlara 6800 XT satılıyor. Vergiler dahil bugün için 1600-1700 $ (1$=13.5₺) civarına denk geliyor. Yurtdışı sitelerde bu fiyatlara referans tasarım 6900 XT bile bulamıyorsunuz.

Konu içinde XFX ve Sapphire kartlar paylaşılmış. Yapılacak işe göre iki kartta tercih edilebilir.

Sapphire, XFX'e göre daha iyi giriş ve çıkış filtreleri barındırıyor. Teorik olarak iki kartta aynı kalite silikon kullanırsa Sapphire XFX'e göre daha düşük çekirdek gerilimlerinde daha kararlı çalışabilir ya da daha yüksek frekenslara daha az enerji ile çıkabilir. Enerji verimliliği biraz daha yüksek olabilir. Ayrıca olası enerji dalgalanmalarından biraz daha az etkilenebilir.

XFX ise Sapphire'e göre yaklaşık 600 gram daha ağır. Ağırlığın yegâne sebebi ise soğutma bloğunun daha hacimli olması. Daha düşük sesle daha iyi soğuyor XFX. Ayrıca yanarlı dönerli RGB ışıklar barındırmıyor. XFX , Sapphire kadar iyi olmasa da referans tasarıma göre daha iyi filtreleme sunuyor.

İki kartı da bizzat kullandım. İki kartta üzmez. XFX kendi sitesinde 3 yıl garanti sunduğunu belirtirken Sapphire bu konu hakkında bilgilendirme yapmamış. İki kart arasında tercih yapacak olsam tercihimi belirleyen etkenler fiyat ve RGB olurdu.


Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı