Sapphire RX 5700 XT Nitro+ cızırtı problemi

hayallerim var

Hectopat
Sürücü yüklüyken masaüstünde veya internette gezerken ben hareket yaptığımda cız cız diye ses geliyor. Sürücüyü kaldırıyorum öyle dinliyorum ses yok gibi ama belki de bu sefer fan sesinden duymuyorumdur. Çok sinir bozucu olan bu sorunu nasıl düzeltebilirim?

Benim pc'de PSU ile başlayan cızırtı sorunu ekran kartı ile devam etti. Şu an her ikisinde de yük altında ses var. Tahminim PSU yüzünden ekran kartında cızırtı sesi başladı.

Ekran kartı sürücüsünü kaldırdığınızda PSU'dan güç çekmez. PSU'dan güç almayı başlayınca bobinler titriyor muhtemelen. Bu da Coil Whine'a işaret. Performansa hiçbir etkisi yoktur bu olayın. Sadece gürültü yapar. Başka bir zararı yoktur.

Ekran kartı sürücüsünü kaldırdığınızda PSU'dan güç çekmez. PSU'dan güç almayı başlayınca bobinler titriyor muhtemelen. Bu da Coil Whine'a işaret. Performansa hiçbir etkisi yoktur bu olayın. Sadece gürültü yapar. Başka bir zararı yoktur.
Konu dışı olacak ancak ekran kartı sıcaklık değerlerini paylaşma imkanınız var mı?

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı