Sapphire RX 5700 XT Nitro+ yeşil ekran sorunu

HereWeGoAgain

Centipat
Katılım
19 Ocak 2020
Mesajlar
18
Arkadaşlar merhaba. Öncelikle yeni kayıt olduğumu belirtmek isterim.
İnternet üzerinden sipariş vererek bir kasa topladım. Sistemim;

İşlemci: AMD Ryzen 7 3700X.
Anakart: ASUS Prime X570 PRO.
Ekran kartı: Sapphire RX 5700 XT Nitro+ 8 GB.
RAM: Adata XPG 16 GB spectrix 3200MHz 8x2.
SSD: Adata 512 GB XPG spectrix S40G AS40G.
HDD: 1TB Seagate Barracuda ve 1TB WD(eski kasadan kalan)
Kasa: Gamepower Horizon RGB Gaming kasa.
PSU: FSP Raider II 750W 80 Plus Silver ATX PSU RA2-750.
Kasayı toplayıp format attıktan sonra(Win10 Pro) bütün parçaların güncellemelerini de kurdum. (Anakart BIOS, chipsetler, ekran kartı, vs. )

Daha sonrasında bir iki oyun yükledim ve Ultra ayarlarda denedim. (Star wars Battle front 2, rage 2) 60-120 arası (değişebilir) FPS'de en fazla 80 derece GPU sıcaklığında oynarken yeşil ekrana atıyor ve ses olarak ' drrrr' diye bir ses aldıktan sonra reset atıyor. Sorun neyden kaynaklı araştırdım ve hala bulamadım. Yabancı sayfalara da baktım önerileri yaptım. ( CMD yönetici olarak çalıştırıp dısm ve SFC taramaları yaptım. )
RAM'lari şu an memtest ile kontrol ediyorum biraz uzun sürdü şu an üçüncü aşamada ilk ikisinde sorun çıkmadı.

Bu bittikten sonra da ekran kartı için FurMark deneyeceğim.
Sistem bağlantısında sorun olduğunu sanmıyorum. Tüm kablolamayı sürekli yaptığım gibi yaptım. Şöyle bir ayrıntı var; X570 anakart üzerinde 8+4pın girişi var benim PSU'da 1 tane 4+4 pin var. Onu taktım ve sadece anakartı çalıştırmak için yeter diye biliyorum. Boşta kalan 4 pin girişi de overclock için diye okudum. Pek etki edeceğini sanmıyorum.

Arkadaşlar lütfen yardımcı olabilir misiniz? Acaba ekran kartı mı arızalı? İade mi etmem gerekiyor? Onarıma yollarsam daha mı kötü olur? Lütfen tavsiyelerinizi bekliyorum. Zaman ayırıp okuduğunuz ve yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Öncelikle teşekkürler detaylı açıklama için. Kartım Evo modeli değil, eski model. Ben de onu araştırıyordum ancak bir türlü bulamadım. Belki sizin bilginiz vardır. Bu eski sürüm kartı yenilenmiş model ile değiştirebilir miyiz? Sonuçta bir üretim hatası var ve bunu yenilemek zorundalar diye düşünüyorum.

Kartı değiştirdiklerini gördüm yensiyle ama Evo verdiklerini görmedim. Aynısını veriyorlar. Siz de sorunda yokmuş değiştirmezler.

Tr 2 s için verilen seviye bu:

Tier D • Recommended only for very cheap, iGPU systems (onbord ekran kartı seviyesi) Evet biraz fazla katılar.

Thermaltake |
TR2 Bronze / S X50W / 80+ White /

O yüzden aynı sürücüyle sizin gibi düzgün kullanan varken hala sorun yaşayan sürücüden umudu kessin gitsin güçlü PSU ile denesin ya da kartı garantiye göndersdin.
@Maximian
 
Son düzenleme:
Hocam size telefon no Instagram falan bir ulaşma yolum mevcut mu kabul eder misiniz?

Bu sitede yasak mı var bilmiyorum öyle telefon yazamam buraya. Ben sana şöyle söyleyeyim içinde kalıyorsa sabah erken vakit hafta başı GG sitesinden al. Temiz aç kurtardı devam kurtarmadı iade edersin ödemeyi dondurursun. Kutusunu falan yırtma ama işte titiz aç aleti. Gene çift kablo ile ayrı ayrı PCI-e 2 kabloyuda kullanarak güzelce bir bağla üstüne bir temiz Windows kurulum da yap.


Ya da Amazon'da daha pahalı ama şartsız şurtsuz 14 gün iade cayma hakkın var satıcı amazon.com.tr. açıklamaya memnun kalmadım cayma hakkı diyeceksin başka bir şey yazmayacaksın.


Bir de işlemcinde undervolt ve OC kesinlikle olmayacak. Gene önce WHQL sürücüde dene o gene diğerlerinden biraz daha sağlam oluyor.
En güncellerden bir örnek daha:

 
Son düzenleme:
Bu kartın SE modeli var yani fanları RGB olan. 2 ay falan kullandım gerçi bende tam doğru düzgün kullanamıyorum monitörüm yok TV’ye bağlıyorum 😀 geçen ekran kartı sürüm güncellemesinden sonra durup dururken yeşil ekran hatası aldım 2 sefer PC resetlendi. Bir arkadaşın tavsiyesi üzerine ekran kartına PSU’dan ayrı bir kablo daha çektim 2-3 gündür hata almadım şu an düzgün çalışıyor.
 
Bu kartın SE modeli var yani fanları RGB olan. 2 ay falan kullandım gerçi bende tam doğru düzgün kullanamıyorum monitörüm yok TV’ye bağlıyorum 😀 geçen ekran kartı sürüm güncellemesinden sonra durup dururken yeşil ekran hatası aldım 2 sefer PC resetlendi. Bir arkadaşın tavsiyesi üzerine ekran kartına PSU’dan ayrı bir kablo daha çektim 2-3 gündür hata almadım şu an düzgün çalışıyor.

Geçmiş olsun. Bu kartlar böyle geneli ancak kaliteli 750W ve çift ayrı ayrı iki kanaldan beslenince tam sorunsuz çalışabiliyor.
Bakın 1 sene öncesinden belli bu 750W Gold önermişler ve sorun çözülmüş. Türkiye şartlarındaki 650W larda pek iyi değil. En temizi 750W High Power Gold alıp çift kablo bağlamak.


 
Son düzenleme:
Yeşil/siyah ekranda işe yarıyormuş.

İki ayrı kablo.
20200927_120507.jpg

Reddit'de gördüm.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
 

Geri
Yukarı