Sapphire RX 580 4 GB'in sorunlu olması

Makaleler
6
Yer
Samsun
Daha fazla  
Meslek
İlahiyat
Evet ne yazık ki bu ekran kartını almak gibi bir hata ettim şimdi AMD ya da NVIDIA fanı değilim. İkisinini de kullandım NVIDIA sesiz güçlü ve VIP gibi AMD kardeşim diyen bir kart ama sesli ve VIP değil. Büyük ihtimalle elimde ya mining görmüş ya da kapasitör sorunu vermiş bir kart oldu şaka gibiydi ve başlayalım;

Dün PC topladım ve heyecanla ekran kartımı taktım açıldı güzel güncellemeleri yaptım ve tabii ki de FurMark testine soktum ne oldu dersiniz?

Alması gerekenden 1000 puan az aldı ve GTX 960'ın bile gerisinde kaldı şaşırdım aldığım kişiye mesaj attım sorunlu diye oda şaşırdı hayır falan derken şu an kart iade oluyor korkmayın elimde kalmadı elhamdülillah.

FurMark testi yerine başka testler denedim ve ne oldu ekran gitti birden fanlar yüzde 1000 çalışır gibi ses çıkardı canım resmen sıkıldı ve araştırmaya başladım. Ne göreyim sorunun çözümü yok denecek kadar az birisi diyor PSU kablosundan birisi diyor mining birisi diyor kapasitör. Dedim ne derlerse desinler sorun var.

Sahibine yazdım böyle böyle dedi donanımsal MSI Afterburner yükle dedim o ne yapabilir ki bir şey yapmadı cidden çünkü sorunun içindeki parçalardan olduğunu anladım desem PSU yetmiyor (A320M, tek RAM bire ekran karti bende yüzde 85 verimli PSU var 500W yani biraz zor bir de sistem kapanmıyor ekran gidip geliyordu)

Buradan çıkaracağım sonuç eğer AMD alacaksınız Sapphire biraz uzak durun testlerini deyin ki 25 dakika ara beni göster izleyeceğim deyin.

Çünkü her testte sürekli FPS düşmesi yaşadım sürekli 72 olması lazım ama 40 yani benim eski RX 570 ITX o kadar kötü değildi.

Özetle; AMD alacaksınız ASUS ısınır, Sapphire donanım sorunlu ne yazık ki buna göre alın.

Son düzenleyen: Moderatör:
Sapphire Nitro+ genelde RX580'ler için en iyi soğutmaya sahip. Sapphire kartlarda RX5** serisi için fazla sorun yaşayan görmedim. Fakat RX5*** serisi Sapphire için en kötü seri oldu diyebilirim.

Bende 570 vardı oda Sapphire ama bu 4 GB olan ve RX580'de baktığımda bu sorunu yaşayan insanlar gördüm donanımsal kartta şöyle bir sorun vardı mesela diyelim kart 66 derece fanlar 2400RPM sonra kart oluyor 30 derece ve fanlar 30 dakika daha 2400RPM çalışıyor ...
Kardeş ona bakarsan ben Sapphire kartımı 7 sene sorunsuz kullandım. Bir karta veya modele bakarak karar verilmez. Hem Sapphire RX serisinde güzel işler çıkardı, size kötüsü denk geldi diye markaya çamur atmayalım:) (NVIDIA kullanıyorum)

Ben sadece bu modelinde bu sorunun çok olduğunu gördüm zaten amacım çamur atmak değil sonrada söylediğim gibi alacaksınız eğer en azından 20 dakikalık test isteyin 👍

90 derece? İyi sallamışsınız RDR2'de yüksek-Ultra ayarlarda ara sıra 30'a, ortalama olarak 40-55 arası FPS oynuyorum. Sıcaklık ortalama 72 derece.

Hocam kart mining görmüş büyük ihtimal 90 gördüm videosu yok şuan
Resmen beynim eridi okurken. Önyargının vücut bulmuş hali galiba arkadaş.

Bu 2. Sapphire kartım sonda dedim alacaksınız testi iyi yapın bu öneri yazısı sadece ama RX 580 4 GB'da bu sorunu yaşayan çok kişi var ya

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı