Sapphire RX 580 8 GB Nitro SE Güç Bağlantısı

Hocam hocam tek kablo üzerinden deneyeceğim :)

Hocam yukarıda arkadaşın dediği gibi tek kablo üzerinde 2x(6+2) pin olduğu için, powerim tek çıkışından istediği gücü rahatça verir diye düşünüyorum.
6 pin 75 watt 8 pin 150 watt güç verir. Eğer tek takarsanız kart çalışır ama sonrasında sıkıntı çıkabilir.

Bence hepsini takın, gerek duymadıkça okadar gücü zaten kullanmayacağı için cebinize bir zararı dokunmaz, sisteminize hiç dokunmaz. Ama takmazsanız ağır güç altında yetersiz kalabilir. Benim görüşüm şu: Her hangi bir donanım olabilir, boş gördüğün pinleri doldur abi, bunu yapan mühendisin bir bildiği vardır, haytoluk olsun diye 6 pin daha eklede kafaları karışsın hahaha diye koymamışlar onu oraya.

@Melkorxx Aynı durum bende de söz konusuydu. Kablolama pek karışmadı. Fakat görüntü bozukluğunu ekran kartı sağlığına değişmek ne kadar mantıklı sorgulamak lazım :) .

Overclock mevzusu doğru fakat kart zaten fabrika çıkışlı OC'lu olduğundan bağlantıyı yapmanı tavsiye ediyorum :) .
Kesinlikle haklısın hocam benim ekran kartını core (1340) stock hızından 1440 yaptım ve bellekleride (1750) stock hızından 2000 yükselttim stock voltajında sıkıntısız kullanmaktayım. Emin olabilirsiniz stock voltajı bir hayli yüksek tek kabloda hiç kullanmadım ama günün birinde sıkıntı çıkarması muhtemel :)

@Hakan_SS Aynısını söyledim fakat arkadaşın sorusu o değil, anlamakta zorlandım. Tek çıkıştan 2 adet 6+2 kablosu mevcut. Bunu PSU sağlıklı verir mi onu soruyordu. Sorunu çözüldü bence :) .
Hocam ben yanlış sordum. Son cümlen benim asıl sorumdu ve verdiğiniz cevaplar yeterli. Tek kablo üzerinden 14 pin bağlantı yapacağım. Yardımcı olan arkadaşlara çok çok teşekkür ederim. :)

Herkese iyi akşamlar.
Bilgisayar toplama işinde pek bilgi sahibi olmadığım için güç bağlantısı hakkında yardım almak istedim. Daha önce Gigabyte Aorus RX 580 4 GB kullanıyordum. 8 pin güç bağlantısı vardı sadece, bu yüzden direk 8 pin takip kullanıyordum. Daha sonra satıp Sapphire'e geçtim.
Bu ekran kartında 6+2 pin ve yanında 6 pin giriş daha var. Ben 6+2 pin takarak devam ettim ve problemsiz kullandım. Sonradan öğrendim ki o 6 pini de takmak gerekiyormus.
Sormak istediğim soru şöyle, FSP Hyper M85+ yarı modüler güç kaynağım var. İki adet ekran kartı güç çıkışı ve iki adet ekran kartı güç kablom var(6+2 pin). Her ikisinin ucunda da ikişer 6+2PIn çıkışı var. Ekran kartına tek kablo ile güç alıp diğer 6 pin için aynı kablo üzerinden güç alsam sorun olur mu? Yoksa diğer 6 pin için diğer kabloyu devreye sokup ayrıca bir bağlantı mi yapmalıyım?

Bağlantıyı nasıl yaptın? Tek kablo üzerinden mi?

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı