Sapphire RX 590 Nitro+ Special Edition Wattman Sorunu

Makaleler
11
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Ryzen 7 7700X İşlemci
32 GB 6000 Mhz Ram
1+1+2 TB PCIe 4.0 SSD
Sapphire RX 6900 XT SE Ekran kartı
ASUS ROG Strix X670E-A Anakart
Meslek
Yazılım Mühendisi
3 ay önce almış olduğum RX 590 Nitro+ SE ekran kartımda "Default Radeon WattMan settings have been restored due to an unexpected system failure" hatası alıyorum. 2 hafta önce ekran kartı sürücüsünü güncellediğim de başlayan bu hatayı halen giderememekteyim. Apex legends oyununa girdiğimde ultra ayarlarda 100-120 FPS arası alıyorum. 10-15 dakika oynadıktan sonra kapanıyor. bazen 2-3 dakika geçince kapanıyor. Battlefield 3, Assassin's Creed Black Flag gibi eski oyunlarda düşey senkronizasyonu 60 FPS'ye sınırladığım da kapanmıyor fakat düşey senkronizasyonu kapatınca 3-5 dakika sonra kapanıyor. Düşey senkronizasyonu kapadığımda FPS artıyor fakat oyunu oynarken yine de kapanıyor. PC yeniden açıldığında bu hata karşıma çıkıyor.
58381714_368244613792978_4550087653302730752_n.png

Denediğim yöntemler:
  1. 4 defa format attım. her birinde eski yeni denenebilecek her sürüm driverı denedim.
  2. DDU ve cleanuputility ile sürücü kaldır yükle yaptım.
  3. Başka bir pcye takıp denedim.
  4. Ekran kartı bios sürümünü geri aldım.
  5. İnternet üzerinde bulmuş olduğum Wattman settingsleri denedim.
  6. BIOS geçişleri yaptım.
  7. Güç seçeneklerindeki hızlı açma seçeneğini değiştirip denedim.
Çözüm önerilerinizi bekliyorum.

Sistem özellikleri:
-Ryzen 3 2200G
-16 GB Corsairs vengance 3000MHZ RAM (Tek slot)
-MSI A320M Grenade Anakart (Biosu en güncel sürüm)
-512 GB intel 660P serisi NVMe SSD
-4 TB Disk+ 2 TB disk + 480GB SSD (Hepsini çıkarıp denedim HDD kaynaklı değil)
-LG 2560*1080 34" ekran (İnternette ekran kaynaklı problem olabilir yazıyor başka ekranlarımda var onlarda da aynı) (freesync desteği yok) (Farklı kablolarla da denedim fark yok)

Son düzenleyen: Moderatör:
Ryzen 5 kullanan arkadaşlar bi gpu-z indirip bir baksın çalışma aralığı pcie x16 3.0 @x8 3.0 yazıyorsa biosa girip pcie yapılandırmasını x8 yada x4+x4 yazan yeri x16 yapsınlar. Olmuyorsa bios güncellemesi yapsınlar. Ryzen işlemcilerde sonu G ile bitenlerde x16 zaten yapamazsınız işlemci değişmeli .
Benim sanırım dediğin gibi istersen sende bir bak. Ayrıca bios güncel benim. Asus 450mk- anakart var. Adsız.png

Benim sanırım dediğin gibi istersen sende bir bak. Ayrıca bios güncel benim. Asus 450mk- anakart var. Eki Görüntüle 391767
Senin x16dan çalışıyor sıkıntı yok. Başka bir wattman problemi var büyük ihtimal. Wattman için tüm çözümleri paylaşacağım. Yarın konu açıp detaylı paylaşım yapacağım.

Çözüm bulun artık. Bende rahat rahat bir RX ekran kartlı sistem alayım... Anakartlariniz günceldir insan bu arada ?

3 ay önce almış olduğum RX 590 Nitro+ SE ekran kartımda "Default Radeon WattMan settings have been restored due to an unexpected system failure" hatası alıyorum. 2 hafta önce ekran kartı sürücüsünü güncellediğim de başlayan bu hatayı halen giderememekteyim. Apex legends oyununa girdiğimde ultra ayarlarda 100-120 FPS arası alıyorum. 10-15 dakika oynadıktan sonra kapanıyor. bazen 2-3 dakika geçince kapanıyor. Battlefield 3, Assassin's Creed Black Flag gibi eski oyunlarda düşey senkronizasyonu 60 FPS'ye sınırladığım da kapanmıyor fakat düşey senkronizasyonu kapatınca 3-5 dakika sonra kapanıyor. Düşey senkronizasyonu kapadığımda FPS artıyor fakat oyunu oynarken yine de kapanıyor. PC yeniden açıldığında bu hata karşıma çıkıyor.
Eki Görüntüle 390333
Denediğim yöntemler:
  1. 4 defa format attım. her birinde eski yeni denenebilecek her sürüm driverı denedim.
  2. DDU ve cleanuputility ile sürücü kaldır yükle yaptım.
  3. Başka bir pcye takıp denedim.
  4. Ekran kartı bios sürümünü geri aldım.
  5. İnternet üzerinde bulmuş olduğum Wattman settingsleri denedim.
  6. BIOS geçişleri yaptım.
  7. Güç seçeneklerindeki hızlı açma seçeneğini değiştirip denedim.
Çözüm önerilerinizi bekliyorum.

Sistem özellikleri:
-Ryzen 3 2200G
-16 GB Corsairs vengance 3000MHZ RAM (Tek slot)
-MSI A320M Grenade Anakart (Biosu en güncel sürüm)
-512 GB intel 660P serisi NVMe SSD
-4 TB Disk+ 2 TB disk + 480GB SSD (Hepsini çıkarıp denedim HDD kaynaklı değil)
-LG 2560*1080 34" ekran (İnternette ekran kaynaklı problem olabilir yazıyor başka ekranlarımda var onlarda da aynı) (freesync desteği yok) (Farklı kablolarla da denedim fark yok)
Geçmiş olsun dostum. Çözümü tam olarak bilmiyorum ama bir kaç tavsiyem var ve bu tavsiyelerin bu sorunu ortaya çıkarma ihtimalleri var. Öncelikle APU sistem kullanıyorsun. APU sistemlerde çift kanal RAM kullanın performans bir üst seviye ekran kartı almış gibi artıyor (yani 10-20 FPS daha fazla) diyorlar. İkincisi oyun APU sistemin ekran kartını kullanıyor olabilir. Bu ihtimali ortadan kaldırmak önemli. Çünkü oyun FPS limitini kaldırınca ekran kartı hatası alıyorsun. Ya ekran kartına limitsiz kullanımda yeterli güç gelmiyor Anakart veya işlemciden kaynaklı ya da PSU dan ya da RAM yetersiz kalıyor.
Not: Oyuna girerken tam performans ve kart ayarlarından ekran kartını seçiyor musun ?

Geçmiş olsun dostum. Çözümü tam olarak bilmiyorum ama bir kaç tavsiyem var ve bu tavsiyelerin bu sorunu ortaya çıkarma ihtimalleri var. Öncelikle APU sistem kullanıyorsun. APU sistemlerde çift kanal RAM kullanın performans bir üst seviye ekran kartı almış gibi artıyor (yani 10-20 FPS daha fazla) diyorlar. İkincisi oyun APU sistemin ekran kartını kullanıyor olabilir. Bu ihtimali ortadan kaldırmak önemli. Çünkü oyun FPS limitini kaldırınca ekran kartı hatası alıyorsun. Ya ekran kartına limitsiz kullanımda yeterli güç gelmiyor Anakart veya işlemciden kaynaklı ya da PSU dan ya da RAM yetersiz kalıyor.
Not: Oyuna girerken tam performans ve kart ayarlarından ekran kartını seçiyor musun ?

Başkan sorunu çözdük zaten. işlemci G serisi olduğu için PCIe slotu x8 çalışıyormuş. işlemciyi değiştirdik çözüldü. 750 Watt 80+silver güç kaynağı yetmeyecekse yok artık. 16GB ramde yetersiz olamaz. internal grafik kartını biostan zaten kapatıyorum oyunlar apu grafikten çalışmıyor. öyle birşey olsa felaket donar oyunlar zaten. tek ram çift ram derdim yok. hem tek slot için hemde çift slot için ram var elimde.

Arkadaşlar bilgisayarı uykuya almıştım uykudan açtım tam İnternet'e girecekken ekran dondu ve tekrar sinyal yok hatası aldım. Bilgisayarı yeniden başlattım yine wattman hatasını aldım. Ben sorunun güç kaynağından olabileceğinden yanayım sizce bu lanet şeyin sorunu nerede ? :( :(

Arkadaşlar bilgisayarı uykuya almıştım uykudan açtım tam İnternet'e girecekken ekran dondu ve tekrar sinyal yok hatası aldım. Bilgisayarı yeniden başlattım yine wattman hatasını aldım. Ben sorunun güç kaynağından olabileceğinden yanayım sizce bu lanet şeyin sorunu nerede ? :( :(
Söylenildiği gibi kesin bir çözümü yok kimisi yazılım güncelleyerek/eski sürüme dönerek, kimisi PSU değiştirerek. PSU'nun markası, modeli, kaç W olduğunu belirtir misiniz?

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı