Sapphire RX 6700XT için sıcaklıklar normal mi?

Sen kartı bakıma gönder en iyisi. 😂
Hocam 2 hafta gelmeyecek o sırada ne yapayım :D sanırım anladığım standart ayarlarda sadece fan eğrisi ile kullanacağım güç limitini de -6 ya çektim böyle kullanacağım, sanırım alırken 2 fanlı model tercih etmemeliydim. Upgrade yaparsam 4070 ti super düşünüyorum bakalım. İ5 12400f in yanina nasıl olur ?

Sanırım birdaha kart alacağım zaman 3 fanlı dışında tercih etmeyeceğim. Bunu okuyan dostlarım olursa, çift fanlı model tercih edecekseniz giriş seviyesi bir kart modeli olmasın, gördüğünüz gibi forum 11 sayfa olmuş ve hala uğraşıyorum :D

Hocam 2 hafta gelmeyecek o sırada ne yapayım :D sanırım anladığım standart ayarlarda sadece fan eğrisi ile kullanacağım güç limitini de -6 ya çektim böyle kullanacağım, sanırım alırken 2 fanlı model tercih etmemeliydim. Upgrade yaparsam 4070 Ti Super düşünüyorum bakalım. i5 12400F'in yanina nasıl olur?

2K'da biraz darboğaz yapar ama sorun olmaz. DLSS FPS artırmayacak ama bilgin olsun. Çünkü DLSS açınca 2K görüntü 1080p de renderlanıyor doğal olarak darboğaz oluyor. Bu yüzden FPS artmıyor. Benim tavsiyem 4070 Super yanına 14400F falan almanız. Bu sayede DLSS açtığınızda FPS artacak. 4070 Ti Super kombinasyonundan daha iyi FPS almış olacaksınız. Eski işlemcim 5600 ile 4070 Super 2K da kullandım ucu ucuna beslesede DLSS açınca FPS artmıyordu. 12400F ile 5600 denk işlemci sayılırlar. 7800x3D geçince performans uçtu.

2K'da biraz darboğaz yapar ama sorun olmaz. DLSS FPS artırmayacak ama bilgin olsun. Çünkü DLSS açınca 2K görüntü 1080p de renderlanıyor doğal olarak darboğaz oluyor. Bu yüzden FPS artmıyor. Benim tavsiyem 4070 Super yanına 14400F falan almanız. Bu sayede DLSS açtığınızda FPS artacak. 4070 Ti Super kombinasyonundan daha iyi FPS almış olacaksınız. Eski işlemcim 5600 ile 4070 Super 2K da kullandım ucu ucuna beslesede DLSS açınca FPS artmıyordu. 12400F ile 5600 denk işlemci sayılırlar. 7800x3D geçince performans uçtu.
Upgrade'lik bir durumum yok şuan her oyunu aslan gibi açıyor sadece ısı yönünde bizi üzdü Sapphire. Sağlık olsun, iyi geceler diliyorum hocam yardımınız için teşekkürler.

Evet hocam 1080P idi, ve olabilir evet fakat 1080P de de böyleydi ve hotspot derecem her zaman 92 95 arası hep takip ediyorum.

Teşekkürler izliyorum..

Kart 95 derece civarında zaten zarar görmemek için kendini frenlemeli fakat bazı kartlarda macun ve soğutucu düzgün temas etmeyip 100 derecelere tırmanabiliyor.

Kasa kapağı açık dene bir ara, fark etmiyorsa ancak servis kurtarır o kartı.

Kart 95 derece civarında zaten zarar görmemek için kendini frenlemeli fakat bazı kartlarda macun ve soğutucu düzgün temas etmeyip 100 derecelere tırmanabiliyor.

Kasa kapağı açık dene bir ara, fark etmiyorsa ancak servis kurtarır o kartı.
Yani servise vermezsem ne olur ? Şuan istediğim sıcaklıklarda, furmark yine yüksek çıkıyor tabiki ama %100 kullanan oyunlarda 69 70 derece göndermesem ne gibi sorunla karşılaşırım ? Sadece fan eğrisi ayarı yaptım ve güç limitini azalttım.

Garantisi bitince kendim el ile yapacağım.

Yaklaşık 1 yıl 1 ay var.

Bu arada 92-95 derece hotspot derecem hocam normal derecem 75-78 arası.

Yani servise vermezsem ne olur ? Şuan istediğim sıcaklıklarda, furmark yine yüksek çıkıyor tabiki ama %100 kullanan oyunlarda 69 70 derece göndermesem ne gibi sorunla karşılaşırım ? Sadece fan eğrisi ayarı yaptım ve güç limitini azalttım.

Garantisi bitince kendim el ile yapacağım.

Yaklaşık 1 yıl 1 ay var.

Bu arada 92-95 derece hotspot derecem hocam normal derecem 75-78 arası.

Sorun olmaz.

Yeni konular

Geri
Yukarı