Sapphire RX 7900 XT alınır mı?

NightUmut

Hectopat
Daha fazla  
Hocam normalde AMD kartlarina talep cok dusuk, yani NVIDIA kadar fiyat artisi olmuyor. Ama 5000 serisinin hayal kirikligina ugratmasi tuketici aliskanliklarini degistirebilir. Mesela ulkemizde 7900 XTX kartlarinin stoklari neredeyse bitti.

Peki hocam konuyu desiyorum ama, konu acmamak icin soruyorum, genel olarak nx, SolidWorks ve Ansys gibi programlar kullanıyorum.
Bu linkteki kart neredeyse 4070 seviyesinde.
Şu anda laptopumda 4080 Mobile var ve memnunum, isimi goruyor.
Bu karti aldigimda sizce kullandigim programlarda sorun yasar miyim?
Oyunda oynuyorum fakat cok takintili degilim oyun konusunda baktim FPS dusuyor ayar kisarim yani.
Moderator banlama kardes acelemiz var.

Peki hocam konuyu desiyorum ama, konu acmamak icin soruyorum, genel olarak nx, SolidWorks ve Ansys gibi programlar kullanıyorum.
Oyunda oynuyorum fakat cok takintili degilim oyun konusunda baktim FPS dusuyor ayar kisarim yani.
Sozunu ettiginiz uygulamalari hic kullanmadim, o konuda bir tavsiyede bulunamam. Ancak paylastiginiz sapphire nitro, 7900 xt'nin en top modeli. Fabrika cikisli en yuksek hz degerlerine sahip ve ayrica guc tuketimi oldukca yuksek. 3 pci--e girisli tek 7900 xt modeli olur kendisi, bu sebeple tercih edeceginiz PSU'ya dikkat edin; hem cok kaliteli olmali, hem de bagimsiz 3 Pci-e cikisi olmali (pig tale tavsiye edilmiyor) 2k da oyun oynamak icin basinizi agritacagini hic sanmiyorum.

Hocam bu arada belki gormussunuzdur. Pesin odeyecekseniz daha uygun bir secenekte mevcut

Hocam sistemi topladim zaten.
Tek eksigim ekran karti fazla beklemek istemiyorum açıkçası.
9800x3D - MSI MPG X870e - Corsair RMx 1000(ATX 3.1 versiyonu)(vhpwr degil 12x6 var) ama kart
Radeon olursa bir onemi yok sanirim. Fazlaca yeter gibime geliyor. Sizce iyi mi?

Hocam sistemi topladim zaten.
Tek eksigim ekran karti fazla beklemek istemiyorum açıkçası.
9800x3D - MSI MPG X870e - Corsair RMx 1000(ATX 3.1 versiyonu)(vhpwr degil 12x6 var) ama kart
Radeon olursa bir onemi yok sanirim. Fazlaca yeter gibime geliyor. Sizce iyi mi?
Hocam sisteminiz fazlasiyla yeterli olacaktir. Ancak anladigim kadariyla is icin bazi programlari da kullanmak zorunda kalacaksiniz. AMD ekran kartlarinin bu tip islemlerde nasil performans verecegi konusunda bir fikrim yok. Sisteminize ciddi bir butce ayirmissiniz, dilerseniz programlar hakkinda bilgisi olan bir arkadasimizdan da bir fikir alin, oyle karar verin.

Bu arada Nvidia tarafindaki fiyat performans alternatifi de bu karttir.

Son düzenleme:

Kullandığınız programlar neler bilmiyorum ama render konusunda bir tık geri, 20 dakikalık 4K RAW format bir videoyu 5-10 dakika daha geç bitirir lakin yapay zeka için düşünüyor iseniz maalesef performansı çok kötü.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı