Sapphire Yetkili Servis WattMan Sorunu

Daha fazla  
Meslek
Doktor
Arkadaşlar yaklaşık 8 ay önce aldığım Sapphire Pulse RX 580 model ekran kartımı meşhur "Global WattMan Hatası" sebebiyle en sonunda dayanamayarak servise yolladım. Hatayı bu 8 aylık süreçte 3 kez 2'şer aylık aralarla yaşamıştım ama bu sefer canıma tak etti, çıkardım kartı yolladım swrvise. Ancak Sapphire servisi nasıldır ve bu konuya nasıl bir çözüm üretecekler ben de tam anlamıyla soru işareti. Daha önce bu veya buna benzer bir durum yaşayıp servise yollayan arkadaşlar deneyimlerini benimle paylaşırlarsa sevinirim. Bu arada kartı çıkarıp boş boş yollamadım tabii ki de. Sorunun gerçekleştiği anı ve bilgisayar yeniden açıldıktan sonra çıkan Global WattMan hata uyarısını da videoya alıp onu da kartla birlikte yolladım. Sizce bu durum nasıl sonuçlanacak? Bilgi sahiplerinden fikirlerini bekliyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşlar sorun 2 ayda bir oluyor diyince anladığınız ne bilmiyorum ama olduğu zaman 1 hafta 10 gün boyunca hangi oyunu açsam, açtığım anda tak diye reseti koyuyor bilgisayar. Sonra birden bire nasıl oluyor neden oluyor bilmiyorum kayboluveriyor bu sorun sonra 2 3 ay sonra tekrar geliyor kabus gibi. Ben de sorunun asıl kaynağı olma ihtimali yüksek sebebiyle çıkardım kartı yolladım. Eğer adamlar bana sorun yok derlerse diğer parçaları da gözden geçirmeye başlayacağım. Aklıma tek gelen orjinal windows kullanmıyorum acaba o yapıyor olabilir mi? Bir de ben bu bilgisayarı kurduğum günden beri bir türlü Biosu açamadım. Anakart kullanma kılavuzunda yazan tuşlara diğer bildiğim tüm Bios giriş tuşlarına basmama rağmen bi türlü Biosu açamadım. Küçük bir ihtimal de olsa sorun anakartta da olabilir. Kart sorunsuz der yollarlarsa bir sonraki incelemem ona gelecek.
3-4 aydır kullanıyorum yok hata falan. Bilmiyorum, 100 liralık PSU falan kullanıyor alanlar gibi geliyor bana. Sistemim:
Ryzen 5 2600 - Sapphire Pulse RX 570 8 GB - MSI B450A-Pro - Corsair Vengeance 8 GB 3000 MHz - Silverstone Strider 500W - Kingston A400 SSDNow 240 GB M.2
Sistemim;
Ryzen 5 2600 rx 580 8 gb asus b450m-k anakart corsair carbide spec 04 kasa ve dahili 600W 80+ Psu'su Adata 128 gb Ssd Seagate 7200 rpm 1 tb Hdd. Sistemde dandik bir parça yok hocam.

Bu hatayı alanların PSU sıkıntılı gibi arkadaşlar bana da öyle geliyor. Kaliteli bir PSU almaya bakın bence de.
Güç planlarınızda PCI Express kısmını kapalıya alıp öyle bir deneyin bir de.

Bu hatayı alanların PSU sıkıntılı gibi arkadaşlar bana da öyle geliyor. Kaliteli bir PSU almaya bakın bence de.
Güç planlarınızda PCI Express kısmını kapalıya alıp öyle bir deneyin bir de.
Hocam Corsair in 600W 80+ PSU sunu kullanıyorum. Daha kaliteli ne alıyım yani anlamadım ki. 1500 liralık psu mu takıyım sisteme

Arkadaşlar sorun 2 ayda bir oluyor diyince anladığınız ne bilmiyorum ama olduğu zaman 1 hafta 10 gün boyunca hangi oyunu açsam, açtığım anda tak diye reseti koyuyor bilgisayar. Sonra birden bire nasıl oluyor neden oluyor bilmiyorum kayboluveriyor bu sorun sonra 2 3 ay sonra tekrar geliyor kabus gibi. Ben de sorunun asıl kaynağı olma ihtimali yüksek sebebiyle çıkardım kartı yolladım. Eğer adamlar bana sorun yok derlerse diğer parçaları da gözden geçirmeye başlayacağım. Aklıma tek gelen orjinal windows kullanmıyorum acaba o yapıyor olabilir mi? Bir de ben bu bilgisayarı kurduğum günden beri bir türlü Biosu açamadım. Anakart kullanma kılavuzunda yazan tuşlara diğer bildiğim tüm Bios giriş tuşlarına basmama rağmen bi türlü Biosu açamadım. Küçük bir ihtimal de olsa sorun anakartta da olabilir. Kart sorunsuz der yollarlarsa bir sonraki incelemem ona gelecek.

Sistemim;
Ryzen 5 2600 rx 580 8 gb asus b450m-k anakart corsair carbide spec 04 kasa ve dahili 600W 80+ Psu'su Adata 128 gb Ssd Seagate 7200 rpm 1 tb Hdd. Sistemde dandik bir parça yok hocam.

Fast Boot seçeneği etkinse açılışta bios'a giriş yapamazsınız. Bilgisayar açıkken başlat menüsünden ''shift'' tuşuna basılı tutarak ''yeniden başlat'' seçeneğine tıklayın. Ya da direkt şu videoyu izleyin :D
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Sistemim;
Anakart pek kaliteli değil. En ucuzu yani. 10 liraya key al Windows'u güncelle. Bizim anladığımız 2 ayda 1 olup gidiyor. Yazdığından bunu anlamamız mümkün değil.

Anakart pek kaliteli değil. En ucuzu yani. 10 liraya key al Windows'u güncelle. Bizim anladığımız 2 ayda 1 olup gidiyor. Yazdığından bunu anlamamız mümkün değil.
Teşekkürler. Ekran kartı gelince deneyeceğim key alıp güncellemeyi. Belki de gerçekten sorun kartta ve servis bununla ilgili birşey yapmış olacak. Durumdan haberdar edeceğim.

Donanıma laf atmayın corsair vs450 var ne alakası var psu ile wattman ya driver sorunudur ya da clock bozukluğu sorunudur problemi yaşamamışsanız lütfen yorum yazmayın şu olur bu olur diye mal sahibini daha çok sıkıntıya sokabilirsiniz bırakın benim gibi bu hatayı alıp çözüme az da olsa kavuşturan elemanlar yorum yapsın rica edeceğim.

Birader dalga geçmedim senle 10 liraya key al demene güldüm yanlış anlama :D

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı