Sapphire Yetkili Servis WattMan Sorunu

Daha fazla  
Meslek
Doktor
Arkadaşlar yaklaşık 8 ay önce aldığım Sapphire Pulse RX 580 model ekran kartımı meşhur "Global WattMan Hatası" sebebiyle en sonunda dayanamayarak servise yolladım. Hatayı bu 8 aylık süreçte 3 kez 2'şer aylık aralarla yaşamıştım ama bu sefer canıma tak etti, çıkardım kartı yolladım swrvise. Ancak Sapphire servisi nasıldır ve bu konuya nasıl bir çözüm üretecekler ben de tam anlamıyla soru işareti. Daha önce bu veya buna benzer bir durum yaşayıp servise yollayan arkadaşlar deneyimlerini benimle paylaşırlarsa sevinirim. Bu arada kartı çıkarıp boş boş yollamadım tabii ki de. Sorunun gerçekleştiği anı ve bilgisayar yeniden açıldıktan sonra çıkan Global WattMan hata uyarısını da videoya alıp onu da kartla birlikte yolladım. Sizce bu durum nasıl sonuçlanacak? Bilgi sahiplerinden fikirlerini bekliyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Donanıma laf atmayın corsair vs450 var ne alakası var psu ile wattman ya driver sorunudur ya da clock bozukluğu sorunudur problemi yaşamamışsanız lütfen yorum yazmayın şu olur bu olur diye mal sahibini daha çok sıkıntıya sokabilirsiniz bırakın benim gibi bu hatayı alıp çözüme az da olsa kavuşturan elemanlar yorum yapsın rica edeceğim.
Tecrübeleriniz ne? Bu sorundan nasıl kurtuldunuz?

Neyi var ki key almasının peki?
Windows'u güncel olacak. AMD'nin de dediği gibi, sürücüler up-to date sistemler, yani güncel sistemler için çıkıyor. Çözüm olabilir.
Yok Windows'u etkinleştir yazısı çıkmış ya ondan böyle demeniz güldürdü. Bi 10 lira ver de key al der gibi :D

RX470 ve RX570 kartlarımda WATTMAN hatası aldım. İki kartta'da GPU arızası vardı. Bir tanesinde ek olarak fan arızasıda çıktı. yani genellikle benim takip ettiğim kadarıyla driver sıkıntısı yoksa genelde karttan oluyor bu sorun.

Tecrübeleriniz ne? Bu sorundan nasıl kurtuldunuz?
Hocam heralde 10 15 kez ddu ile nvidia eski kartımdı onun driverlerı sildim o kadar cok amd driver yükledimki yenisi cıkıyor yüklüyorum yenisi cıkıyor yüklüyorum gene aynı hatayı alıyordum. En son msi afterburner ile clock hızlarını 50 mhz düşürdüm suan 2 aydır sorun yok bende.

Hocam heralde 10 15 kez ddu ile nvidia eski kartımdı onun driverlerı sildim o kadar cok amd driver yükledimki yenisi cıkıyor yüklüyorum yenisi cıkıyor yüklüyorum gene aynı hatayı alıyordum. En son msi afterburner ile clock hızlarını 50 mhz düşürdüm suan 2 aydır sorun yok bende.
Bende hız düşürsem de hızlı başlat kapatsam da bilinen herşeyi yapsam da geçmedi zamanında. Sonra kendiliğinden geçiyor anlamıyorum. Muhtemelen donanımsal benim sorun

Sapphire R9 280 Dual-X kullanıyorum. Ara sıra çıkıyor. Bazen her kapatığımda çıkıyor. Artık normaldir demeye başladım. Güç kaynağı da eskidi, kartta eskidi ama bu zamana kadar stabil seviyede overclock'umu yaptım.

Sürücüler ve Windows adaptasyonu ile alakalı da olabilir. Bir çeşit bug gibi. Sürücüyü WHQL mi yüklüyordunuz yoksa son sürüm mü?
Valla yazın formatı attıktan sonra düzelince bilgisayar sürücüden kaynaklanıyordur belki diye bir kez bile driver güncellemedim. Kendi halinde takılıyordu.
Ekleme: Bugün aldığım bilgiye göre servis arızayla karşılaşılmadığını söylüyor. Kartı herhangi bir işlem yapmadan geri yollayacaklar. Sorunun kaynağı ne, bulma işi yine bana kaldı. Tam anlamıyla rezillik. Hata formattan sonra olmayıp, gelen windows update'inden sonra yinelediği için şuan için aklıma windows'u lisanssız kullanıyor olmam geliyor.Kart gelince bir tane windows key alıp sistemi ve kart driverlarını güncelleyip bakıcam.Umarım düzelir.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı