Sapprire RX 480 8 GB Nitro OC+ Isınma Sorunu

132781

Kilopat
Selamlar, Sapphire RX 480 8 GB Nitro OC+ önceden ekran kartım bir kere aşırı ısınmadan dolayı yanmıştı, o gün ekran kartı ayarları hiç kurcalamadan PUBG oynar iken oyun sırasında PC kapanmıştı ve daha sonra anında tekrar oyuna girdim birkaç dakika sonra yine kapandı ve bir daha açılmaz oldu, o an ekran kartı yandığını anladım.

Ondan sonra tamirciye götürüp düzelttirdim ve artık ekran kartım için temkinli davranmaya başladım, yani Sapphire Trixx uygulama, GPU bios güncelleme vesaire yükledim. Yine de o uygulamadaki ayarlarında PC boşta iken fanlar çalışmıyor ama oyun sırasında çalışsa bile %70 ila %80 arasında gezdiğini görüyordum.

Boşta iken %30 fan ayarını ayarlıyorum ve oyunda iken ekran kartı sıcaklık %60 altında tutacak şekilde fan hızını manuel olarak kendim ayarlıyorum, çünkü otomatik olayı güven vermiyor. Ekran kartı değerler hepsi varsayılan değerde ama yine de oyun sırasında ısı çok yüksek ve ekran kartı clock vs değerler hiçte normal değil, ben bunu düşürmek istiyorum ama hangisini düşüreyim ve ne yapabilirim karar veremedim.

O yüzden ekran kartı için birkaç resimleri ekleyeceğim sizlerden yardım istiyorum. Şimdiden teşekkürler.

main.png FAN.png c.png 1.png

Aynı ekran kartı benimde sizinki gibi aynı şekilde geçen Ocak ayında yandı. BF5 4K Ultra ayarlarda oynuyordum. Birden pc kapandı ve yanık kokusu çıkmaya başladı. Pcyi prizden çekip hemen balkona attım soğuması için ama ekran kartı bir daha çalışmadı. Bende fanların çalışmadığından şüpheleniyorum. O gün bügündür onboard ekran kart kullanıyorum. Ekran kartını Ankara'da yaptıracak yer bulamadım. Bir yer kafasına göre elektrik verip yapmaya çalışmış ama olmamış. Ekran kartım televizyonun yanında ki süs eşyalarının arasına katıldı :)

Siz ekran kartını nerede yaptırdınız?

Resimde sıcaklık normal gözüküyor. Oyunda sıcaklıklar ne durumda ve ekran kartının fanları yüzde kaç ile çalışıyor?

Şuan Blade and soul oyunu açtım grafik full ayarında 70fps ile resimdeki gibi. Hani merak ediyorum da, acaba ekran kartının oyun sırasında bir anda fan çalışması aniden duruyor mu? Hep aklımı kurcalıyor. Amd radeon performans izlemeyi oyun sırasında hep açık tutacağım durup durmadığını anlamak için artık, ben sadece gücünü düşürsem ısı ile kafayı bozmak yerine oyun oynasam diye gücünü düşürmek istemiştim ve işte en yararlısı nasıl olur diye tecrübeli kişilerden clock değerleri almayı düşünüyorum.
Aynı ekran kartı benimde sizinki gibi aynı şekilde geçen Ocak ayında yandı. BF5 4K Ultra ayarlarda oynuyordum. Birden pc kapandı ve yanık kokusu çıkmaya başladı. Pcyi prizden çekip hemen balkona attım soğuması için ama ekran kartı bir daha çalışmadı. Bende fanların çalışmadığından şüpheleniyorum. O gün bügündür onboard ekran kart kullanıyorum. Ekran kartını Ankara'da yaptıracak yer bulamadım. Bir yer kafasına göre elektrik verip yapmaya çalışmış ama olmamış. Ekran kartım televizyonun yanında ki süs eşyalarının arasına katıldı :)

Siz ekran kartını nerede yaptırdınız?
Benim ekran kartım bozulduğunda moralim bozulmuştu da uğraşamadım, benim yerime kardeşim yaptırdı, müsait zamanda sorarım kendisine ve sana mesaj atarım. Bence oyun sırasında fanlar birden durmuş olabilir, şimdiye kadar olan deneyim adına en şüpheli bir durum. :)

Dosya Ekleri

• ec.png
    ec.png
    30,2 KB · Görüntüleme: 101
Eğer attığınız resimdeki gibiyse bir sorun yok demektir. Hatta serin çalışıyor diyebilirim fakat içim rahat olsun derseniz Aida 64 ile stres testi yapabilirsiniz sisteme 10 dakika boyunca ekran kartını teste tutun sonuçları paylaşın lütfen. Eğer kart anormal bir şekilde ısınırsa testi durdurabilirsin.

Eğer attığınız resimdeki gibiyse bir sorun yok demektir. Hatta serin çalışıyor diyebilirim fakat içim rahat olsun derseniz Aida 64 ile stres testi yapabilirsiniz sisteme 10 dakika boyunca ekran kartını teste tutun sonuçları paylaşın lütfen. Eğer kart anormal bir şekilde ısınırsa testi durdurabilirsin.
Tamam müsait bir zamanda yaparım ve buraya atarım ama merak ettiğim şey bu program test sırasında kartı ısıdan veya aşırı yüklenme gibi vesaire bir sıkıntı çıkarmaz değil mi? Yani diyelim program sınırları zorluyorsa bir terslik giderse diye program kendisi bunu durdurmaz mı? :D

Tamam müsait bir zamanda yaparım ve buraya atarım ama merak ettiğim şey bu program test sırasında kartı ısıdan veya aşırı yüklenme gibi vesaire bir sıkıntı çıkarmaz değil mi? Yani diyelim program sınırları zorluyorsa bir terslik giderse diye program kendisi bunu durdurmaz mı? :D
Sistem kendini zaten kapatır fakat siz yinede kontrol edin ne olur ne olmaz. 👍

Benim ekran kartım bozulduğunda moralim bozulmuştu da uğraşamadım, benim yerime kardeşim yaptırdı, müsait zamanda sorarım kendisine ve sana mesaj atarım. Bence oyun sırasında fanlar birden durmuş olabilir, şimdiye kadar olan deneyim adına en şüpheli bir durum. :)

Şimdiden teşekkürler mesajınızı bekliyor olacağım. :)

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı