Sarı sitedeki satıcıya nasıl güvenilir?

tefe07out

Zeptopat
Daha fazla  
Merhaba, sorum karmaşık sarı siteden vb. Havale/eftli alışveriş yapsam güvenli olur mu parayı gönderdikten sonra kargoyu göndermezse vb. bir sıkıntı olur mu? Bazı satıcılar Param Güvende gibi seçenekleri kabul etmiyor da.

Sahibinden Param Güvende ile alışveriş yapmaya özen göster. Ürünün tam fotoğrafını iste (video da) göstermediği bir yer kalamsın gerekli testleri yapsın (telefonda AnTuTu PC de benchmark testleri gibi) ürünün alındığı yılı vs anlatsın söylesin imkanınız varsa gidip bakın iade kabul ediyor mu diye sorun o da kabul ederse SS alın.

Merhaba, sorum karmaşık sarı siteden vb. Havale/eftli alışveriş yapsam güvenli olur mu parayı gönderdikten sonra kargoyu göndermezse vb. bir sıkıntı olur mu? Bazı satıcılar Param Güvende gibi seçenekleri kabul etmiyor da.

Tam bir güven mümkün değil. Ben artık %500 mecbur kalmadıkça kullanmıyorum ki kendim o site üzerinden hiç şikayetsiz 200 civarı satış yapmışımdır. Ben de Sadece 2-3 kere paran güvende kullandırdım, satıcıyı çok zor durumda bırakıyor, kullanmak istememelerini ben de aslında anlıyorum. Şahıs olarak elinizdeki eski güç kaynağını satıyorsanız ve kendinizden eminseniz, karşınıza çıkacak kötü niyetli bir alıcıyla uğraşmak istemezsiniz. Dükkan değilsiniz sonuçta, değiştirme, tamir etme, vb. lüksleriniz yok.

Ne yazık ki toplumumuz ahlaki açıdan dünya ortalamasının oldukça altında. Dolayısı ile kazıklanma ihtimaliniz var. Kurulduğundan beri Letgo, Gittigidiyor ve Sahibinden üzerinden toplamda 100 civarı alışım var ve bunların en az 25'inde sorun yaşadım. Bunların en az 15 adedi bilerek ve isteyerek yalan söylenilerek kandırılmam şeklinde. Buna karşılık Ebay ve Bricklink başta olmak üzere tabiri caiz ise 72 milletten ve onlarca farklı kanalla 1000'in üzerinde yurtdışı alışverişim oldu, sorun çıkan sayısı %1'i bulmaz ve tamamına yakını da satıcı tarafından iade vb. şekilde çözülmüştür. Bırakın "param güvende"yi, ben ilk yurtdışı alışverişlerimi yaptığım yıllarda Paypal fikir olarak bile mevcut değildi, ama posta ile nakit gönderdiğim alışverişlerimde bile sıkıntı yaşamadım.

Siteye ilanın nasıl verildiğine dikkat edin. Ben mümkün olduğunca ayrıntılı resimler koyar test sonuç ekranlarını ilanda paylaşır ve mutlaka telefonda alıcı ile görüşürdüm. Sizde bunu talep edin, kafanızda olabildiğince tartmaya çalışın. 100 adet alımımım 25'i kötüyken 75'i de iyiydi sonuçta. Ama o %25'te tartışılmaz şekilde orada. Her zaman olacak diye bir şart yok, ama ihtimal var.

Son düzenleme:

Yeni konular

Geri
Yukarı