Şarj kabloları hep bozuluyor

Bearnus

Hectopat
Katılım
21 Şubat 2020
Mesajlar
161
Merhaba, elimdeki tüm şarj kabloları bozuluyor. Kendi kendine şarj etmemeye başlıyor. Daha dün yeni kablo aldım. Az önce taktığımda şarj etmedi. Çıkartıp yeniden taktımi, 5 dakika şarj ettikten sonra yeniden kesildi. Hem kablo hem telefon ısınmıştı. Elimde bozuk 5 kablo var ve hepsinde aynı sorunu yaşıyorum. Şarj soketinde sorun olduğunu düşünüyorum. Fikri olan var mı?
 
Büyük ihtimalle problem kabloda değil senin telefonunun şarj giriş yerinde. Telefoncuya baktırmanı ya da garantisi devam ediyorsa garantiye göndermeni tavsiye ederim.
 
Yeni bir kablo taktığımda bir süre şarj ediyor telefonda olsa hiç etmez diye düşünüyorum. Gidebilirsem yarın baktıracağım.
 
"Bildiğim kadarıyla" telefona orijinal şarj aleti dışında bir şarj aletine bağlamak garantisini bitiriyor. Tam emin değilim ama serviste başka şarj aleti ve kablosu kullananlardan tamir için ücret istendiğini görmüştüm. Orijinal bir şarj aleti alıp deneyin, olmazsa da onunla beraber servise verirsiniz.
 
Sorun telefon kaynaklı gibi duruyor. Şarj olurken kabloyu ısındırıp yaktığını(bozduğunu) düşünüyorum. Başka bir seçenek yok gibi zaten ortada.
 
Telefonun garantisi yok 5 yıllık telefon ben 2 yıl önce telefoncudan aldim. Evde bir tane orijinal adaptör olması lazım ama denemek için yeni kablo gerek.
 

Geri
Yukarı