Şarkı Söylerken Daha Yükseğe Çıkmak

DDLAO

Hectopat
Katılım
16 Şubat 2021
Mesajlar
2.094
Makaleler
3
Çözümler
21
Yer
Şehinşah Konseri
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhaba değerli Technopat Sosyal üyeleri. Başlıkta da söylediğim gibi, şarkı söylerken yükseğe çıkmak istiyorum. Yani bir Bülent Ersoy, bir Kibariye falan olmasa da, Kibariye'nin yarısı kadar falan yükselebilmek istiyorum. İlk bakışta Kibariye pek yükselemiyor gibi gelebilir size, ama mikrofonu tutuş yerine bakın. Asıl farkı aşağıda verdiğim linkten gözlemleyebilirsiniz.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bülent Ersoy ve Selami Şahin'in mikrofonu tutuşlarına bakın. Selami Şahin mikrofonu ağzının çok yakınında tutarken, Bülent Ersoy neredeyse kolunu tamamen uzatarak okuyor şarkıyı. Ben de bu şekilde okumak istiyorum.

Öncelikle kendimden bahsedeyim. Ben 'Mutasyonel Falsetto' tanısı konulan biriyim. Hastalık olduğunu sanmıyorum, o yüzden 'hastasıyım' kelimesini kullanmadım. 2 haftadır tedaviye gidiyorum. 1 haftadır gerçek sesimi kullanabilmeye başladım. Yani kısmen. Tam doğru olan değil ama benzer sesleri kullanabiliyorum. Şu an kullandığım sesle 30 TL'lik mikrofon kolumu videodaki gibi uzattığımda Echo'yu algılayabiliyor. Echo'dan bahsediyorum, Bülent Ersoy'un sesinin gücüyle aramda uçurum var, egoistlik yapmıyorum.

Mikrofon benim sesimi algılıyor ama Kibariye denemesi yaptığımda boğazım yırtılıyor gibi oluyor ve acıtıyor, o yüzden şarkıya devam edemiyorum. Yani acıtıyor derken, anlamadığım bir his veriyor. Sizce gırtlağım sınırına ulaştığı için mi böyle oluyor, yoksa tedavi tamamlanmadığından doğru sesi kullanamadığım için mi? Bence ikinci seçenek değil, çünkü yanlış sesi kullandığımda zaten o kadar yükselemeden sesim pancar motoru gibi cızırdıyor. Ben de bırakıyorum öyle olduğunda.

Eğer gırtlağımın sınırına geliyorsam, sesimin gücünü nasıl biraz daha arttırabilirim? Yani Kibariye, Bülent Ersoy vs. büyük sanatçıların sesinin gücü doğuştan mı böyleydi, çalışarak mı yaptılar? Çalışarak yaptılarsa nasıl bir çalışma uyguluyorlar? Ben de çalışsam onlar kadar olmasa da yüksek bir sese ulaşabilir miyim? Yorumlarınızı bekliyorum.

Eğer öyle yüksek bir sese ulaşabilirsem, yazın Alsancak sahilde görüşürüz. :) (Seneye 8. sınıf olacağım gelemeyebilirim de kusura bakmayın. :))
 
Direk "şunları yapmalısın" demek tabii ki doğru olmaz. Fakat izlenecek yol konusunda yardımcı olmaya çalışayım.
Bence 2 seçenek var ikisi de birbiri ile kesişmekte. Profesyonel birilerinden eğitim almak ya da web üzerinden kendini geliştirme gayretinde bulunmak. İkisi de "eğitim almak" noktasında kesişen yollar.
Ekonomik anlamda imkanın varsa şan dersi almanı tavsiye ederim.
Yok "ben öncelik olarak kendim bir deneyeyim" dersen YouTube'da Emre hoca var.
Kanal Linki -> https://www.youtube.com/user/sesegitimi
Hatta bence bu işe para harcamadan önce videolarını izlemeni tavsiye ederim. Videolarda "şöyle yapın" demek zorunda değil. İnsanları izlerken yaptığı yorumlara dikkat et. "Şöyle olmalıydı" diyor bazen. Eğitimi vermek zorunda değil. Sen almayı bileceksin.

Ek motivasyon: "Bir işin delisi olmadan, velisi olamazsın."
Umarım başarılı olursun.
 
Şan dersi almanız gerek.
Sesinizi yanlış kullanır ve olması gerekenden fazla zorlarsanız geri dönüşü olmayan sonuçları olur. Bu iş şakaya / ihmale gelmez. Üstelik tedavi de görüyormuşsunuz.
İnternetteki eğitim videolarının şan dersi için uygun olduğunu düşünmüyorum. Çünkü bu ders etkileşimli verilir. Hocanın sizi o anda gözleme ve hatanızı düzeltme imkanı olmaz.
 
@uniqhasta Yorumunuz için teşekkür ederim. Ben aslında şan dersi yerine okuldaki müzik kursuna gitmeyi düşünüyordum. Orada da öğretirler diye düşünüyorum. Emre hocayı da zaten takip ediyorum, sevdiğim bir insandır kendisi. Yardımın için teşekkürler. Bu arada yazım hatanız var, 'direk' değil 'direkt' olarak yazmalısınız. Dikkat edin, bunun yüzünden uyarı alabilirsiniz. Yeniden teşekkürler. :)

Şan dersi almanız gerek.
Sesinizi yanlış kullanır ve olması gerekenden fazla zorlarsanız geri dönüşü olmayan sonuçları olur. Bu iş şakaya / ihmale gelmez. Üstelik tedavi de görüyormuşsunuz.
İnternetteki eğitim videolarının şan dersi için uygun olduğunu düşünmüyorum. Çünkü bu ders etkileşimli verilir. Hocanın sizi o anda gözleme ve hatanızı düzeltme imkanı olmaz.

Yorumunuz için teşekkür ederim. Ben de ses olarak kendimi zorlamamaya çalışıyorum. Bu sıralar doktorum da kendi sesimi bulmak için biraz ses denemeleri yapmamı önerdi. Şarkı söylememde sakınca olmadığını söyledi. Zaten tedavim bitse de kendimi zorlarsam kötü sonuçlara yol açabilir. Ben de sesimi nasıl kullanacağımı bilmediğim için konuyu açtım. Sorumu tekrar okuyabilirsiniz, hatta o kısmı alıntılayayım.

Sizce gırtlağım sınırına ulaştığı için mi böyle oluyor, yoksa tedavi tamamlanmadığından doğru sesi kullanamadığım için mi?

Eğer gırtlağımın sınırına geliyorsam, sesimin gücünü nasıl biraz daha arttırabilirim?

Sorum zaten bunun üzerine. Kendimi geliştirmek istiyorum. Ama nasıl devam edeceğimi bilmiyorum. Sesimin kullanımını doğru yapıp yapmadığımı da öğrenmek istiyorum. Galiba en mantıklısı şan dersi almak. Önerileriniz için teşekkürler. :)
 

Yeni konular

Geri
Yukarı