Şaşi Numarasından 5664'te Farklı Bir Model Çıkması

first_fps

Hectopat
Katılım
16 Eylül 2019
Mesajlar
451
Arkadaşlar şimdi şöyle bir sorum olacak size. Alacağım motorun ruhsatı ve sahibinin e devletten bakılan motorun şasi numarasını 5664 e gönderdiğim zaman hasar kaydı çıkmıyor ve motor YZF R6 olarak gözüküyor ki motorda r6 zaten. 5664 de atılan mesaj sonucunda ise Yamaha XT 660 r modeli çıkıyor. Biraz soruşturdum. Bu durum bayilerin bu motoru seçeneklerde seçmesinden dolayı vergi vs. gibi durumların az çıkması için olduğunu içinin rahat olabileceğini söyledi. Bu konu hakkındaki düşünceleriniz nedir?
 
Hayır şasi değiştirilmiş veya ekleme yapılmış, bayiler böyle bir şey yapmaz. Tarcanlar ekspertiz var motorlara bakıyor mu bilmiyorum ama ona götürün isterseniz, olamazsa iade edin.
Ruhsattaki şasi ile e devletten bakılan şasi aynı ve orada yzf 2013 R6 yazıyor. Burada her şey aynıyken hasar sorgulamada neden farklı bir model çıkar ki anlamadım.
O zaman bu R6 çalıntı mı anlamadım. Yarın dediğiniz expere uğrarım. Motor üzerindeki şasi ye bakarım. Çok ilginç.
Mümkün değil böyle bir şey size verilen bilgi bayi faturalı şekilde patlıcan alıyor ama faturalı şekilde domates satıyor gibi bir şey.
Ne almışsa onu satmak zorunda.
Çok doğru. Bakalım işin içinden ne çıkacak.
 
Eski sahipleri biliyorsa evet ulaşırsanız öğrenebilirsiniz. Bence ilk sahibini bulun. Plaka hakkında bir bilgim yok maalesef.
 
Eski sahipleri biliyorsa evet ulaşırsanız öğrenebilirsiniz. Bence ilk sahibini bulun. Plaka hakkında bir bilgim yok maalesef.
Alıntıdır;
"Ruhsata ki model, ruhsattaki araç, aracın şasi numarası bunlar doğru birbirini tutuyor. Hasar sorgulama sigorta şirketinden alınan bilgileri veriyor yani sigortacılar yanlış kaydetmiş aracı"
Sigorta şirketi yanlış da girebilir diye bir ihtimalimiz var mı peki ?
 

Yeni konular

Geri
Yukarı