SAT/IB İçin Çalışacaklar

Mutsuz

Kilopat
Daha fazla  
Merhaba, aranızda yurtdışında üniversite okumayı düşünen forum kullanıcıları var mı? Eğer öyleyse, lütfen aşağıya yazın ki birbirimizin sorunlarını dinleyelim ve birbirimize yardımcı olalım. Okulum, IB eğitimi veriyor ve bu da yurt dışına gitmek için çok büyük avantaj fakat IB eğitimi Türk Eğitim Sistemi ile kesiştiği için okumayı düşünmüyorum. ÖSS'ye girecekler test çözmekle uğraşırken IB'ler essay yazmakla uğraşıyor. IB olup bir üniversiteye kabul alamama gibi olasılık da var. Üstelik yurtdışında okumak çok masraflı ve mutlaka burs almak gerekiyor. Ben de o yüzden risk almak istemedim ve normal Türk sistemini okuyup SAT'ye gireceğim. Dediğim gibi durumu bana benzeyen veya direkt yurtdışında okumanın yollarını merak edenler aşağıya atabilir.

Son düzenleyen: Moderatör:
İnternetten biraz baktım ama pek anlamadım. Şu an bu eğitimi almak istesem neler yapmam gerekir mesela kısa bir özet geçebilir misiniz ? Ben üniversitede erasmus düşünüyodum erkenden gidebiliyorsam ne ala.

İnternetten biraz baktım ama pek anlamadım. Şu an bu eğitimi almak istesem neler yapmam gerekir mesela kısa bir özet geçebilir misiniz ? Ben üniversitede erasmus düşünüyodum erkenden gidebiliyorsam ne ala.

Öncelikle IB okumak yurtdışına geçişte çok avantajlı oluyor ama Türkiye'de IB diploması veren okullar sadece yabancı liseler (Üsküdar Amerikan ve benim okuduğum okul gibi) Bu yüzden SAT'ye girmeniz lazım. Öncelikle SAT'ye çalışmak için ingilizcenizin çok iyi olması lazım. İngilizce öyle grammer falan değil bildiğiniz edebi metinleri anlamanız ve onları analiz yapabilmeniz lazım. Bu işte çok ingilizce okumaktan geçiyor. SAT'ye khanacademy.com'dan ücretsiz olarak çalışabilirsiniz. SAT collegeboard denilen kurum tarafından düzenleniyor (Amerikan ÖSYM'si gibi) . Bu sınavın ücreti yaklaşık 100 ABD doları. Ardından bitmedi, amerikada başvuracağınız üniversiteye göre IELTS skoru almalısın. Bazı üniversiteler 5 bazıları 7 bazıları 9 istiyor. Mesela edebiyat fakültesi 9 ister.
SAT'den alacağın skor o üniversitenin gereksinimlerini karşılaması gerekiyor. Başvuruyorsun ve kabul alıyorsun.
Amerikan üniversiteleri sadece SAT'ye bakmak lise boyunca yaptığın sosyal aktivelere de bakar.

Daha önceden haberim olsaydı çok iyi olurdu, maalesef İngilizciye ayrı çalışacak zamanım yok. Bilgilendirme için teşekkür ederim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…