Çözüldü SATA 2 ve SATA 3 arasında erişim hızı farkı var mıdır?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

monurts

Kilopat
Katılım
21 Nisan 2018
Mesajlar
2.418
Çözümler
20
Başlıkta belirttiğim gibi, SATA 2 ve SATA 3 arasında bir erişim hızı farkı olur mu? Bahsettiğim şey 7200 RPM bir HDD içindir. Bu HDD'yi SATA 2'ye taksam herhangi bir yavaşlama olur mu? Bilgisayarımda 1 adet SATA 3 portu var ve ona da SSD takacağım. Mevcut HDD'mi SATA 2 portuna geçirsem herhangi bir hız kaybı yaşar mıyım onu merak ediyorum.
 
Çözüm
Erişim süresi olarak pek bir fark olmaz. IOPS yönünden benzer performans sergiler. Hele ki bir HDD içinse, erişim süresi farkını hissedemezsiniz.
Alıntıdır:

"SATA II ve SATA III arasındaki fark.

SATA II (revizyon 2.x) resmi olarak SATA 3Gb/s olarak bilinen arabirim, 3.0 Gb/s' ta çalışan ikinci nesil SATA arabirimdir. Arabirim tarafından desteklenen bant genişliği hacmi 300MB/s' a kadar erişir.

SATA III (revizyon 3.x) resmi olarak SATA 6Gb/s olarak bilinen arabirim, 6.0 Gb/s' ta çalışan üçüncü nesil SATA arabirimdir. Arabirim tarafından desteklenen bant genişliği hacmi 600MB/s' a kadar erişir. Bu arabirim SATA 3 Gb/s arabirim ile uyumludur.

SATA II özellikleri SATA I portlarında çalışma uyumluluğuna sahiptir. SATA III özellikleri SATA I ve SATA II portlarında çalışma uyumluluğuna sahiptir. Fakat, sürücünün maksimum hızı, portun en düşük hız limitinden dolayı daha düşük olacaktır.
Örneğin: SanDisk Extreme SSD, which supports SATA 6Gb/s arabirimini destekler ve SATA 6Gb/s portuna bağlandığında, 550/520MB/s ardışık okuma ve yazma hız oranına erişir. Fakat, sürücü SATA 3 Gb/s portuna bağlandığında, 285/275MB/s ardışık okuma ve yazma hız oranına erişir."
 

Yeni konular

Geri
Yukarı