SATA çoklayıcı her anakarta uyumlu mu?

ulas5353

Zeptopat
Katılım
14 Ekim 2021
Mesajlar
7
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Herkese merhaba benim anakartımın SATA girişleri bozulduğu için ekstra SATA çoklayıcı almak istiyorum anakarta takılan ama o çoklayıcılar her anakarta uyumlu mudur veya anakart üzerindeki satya portunun tamiri veya değişimi var mıdır? Bilgilendirirseniz sevinirim.

Anakart model: ASUS A68 HM-K

Anakartıma uygun SATA çoklayıcı bulabilen olursa rica etsem link atabilir mi, teşekkürler.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Ürünün siparişini vereyim geldiğimde tekrardan buraya yazarım olur mu tekrardan çok teşekkür ederim UEFI desteği var diye biliyorum ama yine de tam emin değilim.
Olur hocam. En azından çalışan bir tane bile SATA portu varsa diğerlerini kullanabilirsiniz.
 
Ürün geldi ancak yine BIOS ekranında takılıyorum buradan iletişim biraz gecikmeli oluyor rica etsem İnstagram'dan bana yazar mısınız @ulaspehlivan53?
 
Evet hocam. Size SATA portu kazandırır fakat buradaki disklere Windows kurulumu sıkıntı olabilir. Her anakartta Güney Köprüsü üzerinden Boot etme özelliği olmayabilir. UEFI desteği varsa bu özelliği ekleme yöntemleri olabilir. Rehberde daha sonradan takılan bir NVMe SSD için Boot özelliğinin nasıl yapıldığı anlatılmış. Aslında sizdeki de aynı mantık sayılabilir.
Hocam, bunu size belirtmiştim. Windows kurulumu sıkıntı olabilir diye. Depolama amaçlı kullanabilirsiniz.
 
İçinden CD çıktı depolama derken anlamadım bu arada ben bu parçayı PCI girişine takıp anakarttaki SATA portunun yerine PCI girişine taktığım bu parçanın SATA portuna saksam SSD mi normal olarak kullanamayacak mıyım?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
CD ile kurulum yapın. Bağlı olan diskleri kullanabilirsiniz fakat işletim sistemi kurarken sıkıntı olabilir.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı