SATA SSD başka bilgisayara takıldıktan sonra ana bilgisayarda boot etmiyor

respeeckkk

Kilopat
Daha fazla  
Kendi bilgisayarimdaki SATA SSD'yi ve HDD'yi soktum ve Windows kurulu olan M.2 SSD'li baska bilgisayara taktim, BIOS'ta benim SSD gozukmuyordu fakat sistemi M.2'den baslatip bu bilgisayar kismina geldigimde disklerin 3'ü de sorunsuz calisiyordu. Daha sonra SATA SSD'yi kendi bilgisayarima tekrar taktigimda Windows'u baslatamadim. (Boot menude diskin uzerinde UEFI yazmiyor ve only UEFI'ye aldigimda Boot menude SSD gozukmuyor. UEFI+legacy moda aldigimda gozukmeye başlıyor.) Masaustunde işle alakali onlarca belge vardi, bunlari kurtarabilmenin bir yolu var mi? Sorun tam olarak nedir?

Bbs priorities kisminda 1. siraya aldim restart attim direkt BIOS ekranina atti.

Son düzenleyen: Moderatör:
UEFI, Legacy ayarları sıfırlanmış olabilir mi?
Ben SSD'yi ilk aldığımda sistemim eski olduğu için 10 kere format atmıştım UEFI'yi öğrenene kadar.
Sistemi UEFI'ye aldıktan sonra SSD'ye UEFI formatı atmanız gerekiyor diye biliyorum. Ben öyle yapmıştım.

ssd'ye uefi formatı derken kast ettiğiniz tam olarak nasıl oluyor, yani normal format gibi bir şey mi ? biraz daha açabilir misiniz konuyu

Evet. Ben flasha UEFI olmayan bir ISO'dan yükleme yapmıştım. SSD'ye format attığım zaman BIOS UEFI modunda iken SSD'yi göremiyordum. UEFI and legacy modunda iken gözüküyor fakat bilgisayar açılmıyordu. Ben de UEFI formatında bir ISO bulup onu yükledim. Yalnız burada önemli olan konulardan bir tanesi ise flashın da BIOS üzerinde UEFI olarak gözükmesi gerektiği. Format flashında p2: Toshiba bilmemne falan yazan olur ve P2 yerine UEFI yazan olur. UEFI yazan ile format atacaksınız. Ben başıma gelen sorunu böyle çözmüştüm yanlışım yoktur umarım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…