SATA SSD yarı hızında çalışıyor

UygarBatin

Centipat
Daha fazla  
Eski bir laptop var ve ben onu kullanılabilir hale getirmek için RAM ve SSD aldım. Ve iyi çalışmaya başladı internette rahat bir şekilde geziliyor fakat CrystalDiskMark yükledim SSD'nin hızına bakmak için normalda 500/450 okuma yazma olması gerekirken 250/250 oluyor sebebi anakart ve işlemci mi maksimum o kadar destekliyor anlamadım. Sebebi nedir bunun?

Laptoplarda DVD kutusu oluyor onun içinede HDD koyuluyor depolama olarak

Hocam attığım fotoğrafta sata300/sata600 yazıyor bu ne demek.
Doğru anlamak için sordum ki öyle anlamışım. O kutuyu taktığınız port yani aslında DVD bağlı olan yer SATA 2. Bu da 300 Mb olarak çalışacak demektir. Fotoğraftaki 300/600 de bunu anlatıyor. Normalde 600/600 olduğunda tam hız alınıyor.

İsterseniz AIDA64 veya benzeri bir program kurarak SATA portlarınıza bakabilirsiniz.

Yani benim DVD portum SATAII 2. normal SATA SSD portum SATAIII okey fakat ikinci portta SSD'yi algılamıyor şimdi anladım. Fotoğraf atsam çözebilir miyiz diyeceğim fakat ban yiyoruz.

Ban konusunda maalesef bilgim yok yanlış yönlendirmek istemem.

Bu hata için internette 1. BIOS Önyükleme Sırasında sorun
2. Anakart ile Sabit Sürücü bağlantısında sorun
3. Diskte sorun
olarak sonuçlar çıkıyor. Sırayla gidelim. BIOS'ta Boot sıralamasını kontrol edelim. İlk sırada önyüklenecek işletim sistemi var mı (Windows kullanıyorsanız Windows yazar), yoksa ilk sıraya alın.

O hangisi hocam

Yani şunlar yazıyor
1.HDDO
2.USB HDD
3.ATAPI CDROM
4.USB CDROM
5.USB FDD
6.Network Boot : Atheros Boot Agent

Hocam BIOS'u mu güncellemem gerekiyor acaba?

Güncelleme var ise yapın tabii. Şuan sistemde 2 disk mi bağlı tek disk mi?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı