Satıcı mı yoksa teknik servisi mi THH'ye şikayet edilmeli?

Techh

Kilopat
Makaleler
1
Yer
Ekzosfer
Merhaba.

Hepsiburada üzerinden satıcısı da Hepsiburada olmak üzere aldığım Acer (Nitro 16-41-R08s) marka bilgisayarımda yaşadığım sorunlar nedeniyle ürünü teknik servise göndermiştim. Teknik servis (SMS infocomm), üründe herhangi bir problem olmadığını belirtti. Bu sebeple, THH'ye başvurmak istiyorum. Bu durumda başvuru sırasında firma olarak Hepsiburada'yı mı yoksa teknik servisten sorumlu olan SMS ınfocomm'u mu seçmem gerekiyor?

Ayrıca para iadesi almak istiyorum ancak ürünü yaklaşık 1 yıl evvel 36700 TL'ye almıştım. 36700 TL'ye bu ayarlarda bir bilgisayar almamın imkanı yok. Tüm bu sebeplerle enflasyon farkı dahilinde para iadesi talep etmeyi düşünüyorum ancak bu sefer de istediğim tutarı iade alamazsam değişim istiyorum. Başvuru sırasında da tek bir seçeneğim var. Ne yapmam gerektiğini bilmiyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Garanti süresi içerisindeyse yasal sorumlu satıcıdır, satıcıyı şikayet edebilirsiniz.

Enflasyon farkını almanız pek kolay değil, ayıplı üründe seçimlik haklarınızı yani ayıpsız misli ile değişim, ayıp tutarında indirim, ücretsiz tamir ve sözleşmeden dönme (fatura tutarının iadesi) haklarınız mevcut. O yüzden misli ile değişim seçmenizi tavsiye ederim.

Garanti süresi içerisindeyse yasal sorumlu satıcıdır, satıcıyı şikayet edebilirsiniz.

Enflasyon farkını almanız pek kolay değil, ayıplı üründe seçimlik haklarınızı yani ayıpsız misli ile değişim, ayıp tutarında indirim, ücretsiz tamir ve sözleşmeden dönme (fatura tutarının iadesi) haklarınız mevcut. O yüzden misli ile değişim seçmenizi tavsiye ederim.
Garanti süresi halen devam ediyor ancak aklıma takılan bir soru var. Kullandığım model satıcının stoklarında bulunmuyor. Bu durumda ne olacak ? Lehime karar çıkarsa ve Hepsiburada muadil olarak, kullandığım modelin ayarında bir ürün önermezse bir daha mı şikayet etmek zorunda kalacağım ? Bir avukat arkadaşım, bu durumda teknik servis firmasının da şikayet edilebileceğini söylemişti, bu yüzden kafam karışık açıkçası.

Garanti süresi halen devam ediyor ancak aklıma takılan bir soru var. Kullandığım model satıcının stoklarında bulunmuyor. Bu durumda ne olacak? Lehime karar çıkarsa ve Hepsiburada muadil olarak, kullandığım modelin ayarında bir ürün önermezse bir daha mı şikayet etmek zorunda kalacağım? Bir avukat arkadaşım, bu durumda teknik servis firmasının da şikayet edilebileceğini söylemişti, bu yüzden kafam karışık açıkçası.

Lehinize olacak şekilde misli ile değişim kararı verilirse ilamlı icraya başvurarak aynı ürünü yoksabilirkişi tarafından güncel fiyatı hesaplanarak icra ile paranızı alabilirsiniz. Bunun için ilk önce karar çıkacak, ardından tebligat ulaşacak tebligat ulaştıktan 15 gün sonra satıcıya ulaşacaksınız kabul etmezlerse ilamlı icra işlemi başlatacaksınız. İcra başlayınca karşı tarafa 1 ay süre tanınıyor olması lazım.

Yani süreç biraz uzun. İade talep edebilirsiniz, para veya zaman konusundaki zararınızı düşünüp karar verin hocam.

Lehinize olacak şekilde misli ile değişim kararı verilirse ilamlı icraya başvurarak aynı ürünü yoksabilirkişi tarafından güncel fiyatı hesaplanarak icra ile paranızı alabilirsiniz. Bunun için ilk önce karar çıkacak, ardından tebligat ulaşacak tebligat ulaştıktan 15 gün sonra satıcıya ulaşacaksınız kabul etmezlerse ilamlı icra işlemi başlatacaksınız. İcra başlayınca karşı tarafa 1 ay süre tanınıyor olması lazım.

Yani süreç biraz uzun. İade talep edebilirsiniz, para veya zaman konusundaki zararınızı düşünüp karar verin hocam.
İade talep etmeyi kesinlikle düşünmüyorum. Bu ayarda bir bilgisayar alabilmem için en az 5 bin TL eklemem gerekiyor. Üstelik kasa ve panel kalitesi yine şu an kullandığım model gibi olmayacak. Eğer bahsettiğim gibi olumsuz bir durum yaşarsam, yazdıklarınızdan çıkarım yapıyorum da emin olmamakla birlikte süreç yaklaşık 3 ay daha uzayacak. Bunu göze alabilirim. İlamlı icraya süreci nasıl işliyor acaba ? Okuduğum kadarıyla direkt olarak THH üzerinden başvuramıyorum.

İade talep etmeyi kesinlikle düşünmüyorum. Bu ayarda bir bilgisayar alabilmem için en az 5 bin TL eklemem gerekiyor. Üstelik kasa ve panel kalitesi yine şu an kullandığım model gibi olmayacak. Eğer bahsettiğim gibi olumsuz bir durum yaşarsam, yazdıklarınızdan çıkarım yapıyorum da emin olmamakla birlikte süreç yaklaşık 3 ay daha uzayacak. Bunu göze alabilirim. İlamlı icraya süreci nasıl işliyor acaba? Okuduğum kadarıyla direkt olarak THH üzerinden başvuramıyorum.

Savcılıktan başvurmanız lazım. Avukat arkadaşınıza gerekli olduğunda sizin adınıza ne kadara ilamlı icrayı başlayabileceğini öğrenebilirsiniz. Çok isteyeceğini sanmıyorum hocam.

İlamlı icra biraz karışıkmış, o yüzden avukat aracılığı ile başvurmayı tavsiye ediyorlar hocam. Avukat ücreti fazla gelirse forumda kendi kendine başvurup güncel fiyatı iade alanların konuları mevcut. Süreçlerini okuyarak gerekirse kendiniz de başvurabilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı