Satrançta nasıl gelişilir?

brodie

Centipat
Daha fazla  
Merhaba, 15 yaşındayım satranca epey bir ilgi duyuyorum. Kariyer olarak düşünmüyorum sadece hobi olarak oynuyorum ama sürekli kaybediyorum. Elo felaket 600 kusür zaten en azından 1000 elonun üstüne nasıl çıkabilirim ve ne kadar bir zaman aralığında çıkabilirim?

Oynadığınız maçları analiz edin. Nerede ne oynamanız gerektiğini öğrenirsiniz. Beyaz da 2 açılış belirleyin kendinize siyahta da aynı şekilde. Açılış videoları izleyerek temelden başlayın.

Temelden ileri düzeye bu site üzerinden gidebilirsiniz.

@AdaBagcibasi hocamın güzel öneriler verebileceğini düşünüyorum.

Ben de uzun zaman oynadim. chess.com da yabancı ile de oynadim.İki at saldırıyorsa önlemelisin,en tehlikeli iki atı devre dışına at.

Merhaba, öncelikle arkadaşların dediği gibi oynadığınız oyunları hemen kapatıp yenisine başlamamak önemli, oyunları analiz edip nerede hata yaptığınızı mutlaka görmelisiniz. Onun haricinde satrancın temel prensiplerini öğrenin derim, mesela en bilindik İtalyan açılışında o hamleleri neden yapıyoruz, erken rok neden önemli gibi maddelerin sebebini anlayın. Temel prensipleri anladıktan sonra gerisi gelecektir zaten, daha ileri aşamalarda ise açılış ve oyun sonu çalışmaları da önemli.

Merhaba, öncelikle arkadaşların dediği gibi oynadığınız oyunları hemen kapatıp yenisine başlamamak önemli, oyunları analiz edip nerede hata yaptığınızı mutlaka görmelisiniz. Onun haricinde satrancın temel prensiplerini öğrenin derim, mesela en bilindik İtalyan açılışında o hamleleri neden yapıyoruz, erken rok neden önemli gibi maddelerin sebebini anlayın. Temel prensipleri anladıktan sonra gerisi gelecektir zaten, daha ileri aşamalarda ise açılış ve oyun sonu çalışmaları da önemli.
Ben bilgisayar windows7 de içindeki oyunlarda vardı ve 2. ve 5. zorluk derecelerinde satrançta iskoç açılışını tercih ettim ve çok zaman uğraşarak mat ettim.Hiç kolay değil,2.derece bile çok zor,fakat alıştırma için güzel kaynak!Şimdi windows 10 Pro kullanıyorum.Dikkat!Vezir ve atlar çok tehlikeli!
Not: Ordu'da satranç mecbur ders,çünkü bu bir savaş oyunu...
3121094_ea65_3.jpg

Merhaba, 15 yaşındayım satranca epey bir ilgi duyuyorum. Kariyer olarak düşünmüyorum sadece hobi olarak oynuyorum ama sürekli kaybediyorum. Elo felaket 600 kusür zaten en azından 1000 elonun üstüne nasıl çıkabilirim ve ne kadar bir zaman aralığında çıkabilirim?
Ben bilgisayarın windows7 de içindeki oyunlarda vardı ve 2. ve 5. zorluk derecelerinde satrançta iskoç açılışını tercih ettim ve çok zaman uğraşarak mat ettim.Hiç kolay değil,2.derece bile çok zor,fakat alıştırma için güzel kaynak!Dikkat!Vezir ve atlar çok tehlikeli!
Not: Ordu'da satranç mecbur ders,çünkü bu bir savaş oyunu...Windows7 oyunda öğretiyor önce windows7 varsa okumalısın.
3121094_ea65_3.jpg

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı