Satrançta nasıl profesyonelleşebilirim?

Makaleler
1
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Satrancı sadece mantığımı kullanarak oynuyorum ama bunu bir ileri boyuta taşıyarak oyunda profesyonelleşmek istiyorum. Aranızda elbet çok iyiler vardır. Sizlere sorum nasıl kendimi çok iyi bir hale getirebilir ve oyunda üst düzey bir bilgiye, stratejiye sahip olabilirim?

Sürekli maçlar oynayıp, ustaların maçlarını izlemen lazım. Bu senin geniş çaplı düşünmeni, oyun sırasında fikir üretmeni geliştirir. Satranç, fikir üretmektir. JH Blackburne'in maçlarını izlemeni öneririm.

Öncelikle işe açılışları öğrenerek ve rakibin yaptığı açılışa göre oyununuzu nasıl şekillendireceğinizi öğrenerek başlayabilirsiniz. Sonrasında oyun ortası ve oyun sonu tekniklerine çalışabilirsiniz. Büyük ustaların yaptığı maçları tekrar ederek bir kaç numara kapabilirsiniz. Her ne kadar çok çalışmak gereksede yetenekte önemli bir faktör. Şuanın Dünya şampiyonu olan Magnus Carlsen'i ele alırsak eğer kendisi daha küçük yaşlarda iken Dünya şampiyonlarına kafa tutmuş biridir.

Satrancı sadece mantığımı kullanarak oynuyorum ama bunu bir ileri boyuta taşıyarak oyunda profesyonelleşmek istiyorum. Aranızda elbet çok iyiler vardır. Sizlere sorum nasıl kendimi çok iyi bir hale getirebilir ve oyunda üst düzey bir bilgiye, stratejiye sahip olabilirim?
Hocam ben bol bol oynayarak okulumu birinci yaptım. Ama son girdiğim turnuvada 19. oldum. 😀 Bu ne yahu.

İlk önce çok fazla açılış bilmen gerekiyor. Sonra da chess.com gibi sitelerde rakipler ile oynayabilirsin. Her kaybettiğin maçta piyonları o ana göre ayarlayıp "Bu hamleyi değil de şunu yaparsam" diye düşünebilirsin.

İlk önce çok fazla açılış bilmen gerekiyor. Sonra da chess.com gibi sitelerde rakipler ile oynayabilirsin. Her kaybettiğin maçta piyonları o ana göre ayarlayıp "Bu hamleyi değil de şunu yaparsam" diye düşünebilirsin.
Hocam ben hep klasik açılışımı kullanıyorum. Sizce değiştireyim mi? Son zamanlarda virüs sebebiyle çok oynayamadığım için resmen unuttum.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı