ocaksondurur
Hectopat
İnsanları gereksiz yere huzursuz etmeyin lütfen. Sitenin istediği yerinden SS alsın, Database'i alt üst etsin. Mahkemede adama demezler mi sen bu ürünü alıp parasını verirken kontrol ettin mi kardeşim? Sorun var mıydı? Yoktu ve ödemeyi yapıp aldın. O saatten sonra senin bozmadığın ne aşikar? Cihazı kimin bozduğunu nasıl ispat edecekte satıcıyı suçlayacak Allah aşkına ne SS i ne database i ya.
"Hiçbir sıkıntısı yoktur" ibaresi kullandıysa bile mahkemede haklı falan olamaz. Anakartı yanık ürün nasıl çalışabilir? Adam alırken kontrol etmiş, sorunsuz çalıştığını görüp parasını ödemiş ve almış. Tüm risk ve sorumluluk ona ait. İsterse insan hakları mahkemesine gitsin 1 kuruş para alamaz.
Zaten mağdur olan insan önce tüm masrafı öde deyip sonra yarı yarıya demez. Adam gerçekten bozuk mal aldıysa niye cebinde 2K para ödemeye razı gelsin?
1. Kim bir ürünü alırken anakartın değişip değişmediğini uzaktan bakarak anlayabilir satıcı söylemedikçe?
2. Konuyu açan adam zaten ürünü anakartı tamirli halde aldığını ve bunu söylemeden sattığını itiraf etmiş, Anakartın çalışması bir şeyyi değiştirmez, burada konu "ayıplı mal" satması kanunda da bu isimle geçiyor. Sizlerin de bunu görmezden gelerek yorum yapmanız hangi ahlaka sığar?
3. Bırak "hiçbir sıkıntısı yoktur" ibaresinden bir şey çıkmamasını, bu konu da yazdığı her kelime bile bir delil niteliği taşır, sanaldasınız diye çocuk oyuncagı mı zannettiniz
4. Hadi diyelim ki bu konuyu açan satıcı kişi sizin aklınıza uyup mahkeme de yalan söyledi ben yapmadım benim suçum yok dedi, karşı tarafta ben bozmadım diyor, o zaman hakim şu ilk sahibine ulaşalım dese, ilk sahibi de gelse ve; "ürünü davalı kişiye tamirini söylerek sattım" dese;
O çocuğu bu forum kurtarabilecek mi?
Lafa geldi mi forumda konular açarsınız, şöyle haksızlığa uğradım böyle dolandırıldım diye. Nerede ahlak nerede atamın muasır medeniyetler seviyesi, Ama bunu yapan siz ve sizin zihniyetiniz de insanlar olduğunda görüyoruz ki olayı kılıfına uydurup işin içinden sıyrılmaya çalışıyorsunuz.
Olayı kişiselleştirmek istemiyordum ama bu kadar açık iki yüzlülük de beni aşırı rahatsız etti, neredeyse adamı dolandıran ve dolandırıcılıgı savunan ben olmuş olacağım.
Bu arkadaşın bu olayla ilgili bu site de yazdıkları delil ve itiraf niteliğinde, adı belli dosya belli. Siz inadına bu herifin sahtekarlıgını savundunuz ya, o karşı tarafta ki de art niyetli olsa bile ben bu konu da yazılan koyulan fotoğraf ve belgeleri kaymakamlıktaki ilgili makama bırakacağım.
Madem haklısınız vicdanınız rahat. Savunun bakalım.