#saveralph

Bunu hikayesinde paylaşan birçok kadın-kızın bir önceki hikayesinde tonla makyaj yaptığının bir başka hikayesi de olur. Boş duyar yani.

Aynı şey Atatürk için de geçerli. Atatürk ülkeyi kurtardı, onu çok seviyoruz, Samsun'a çıktı falan diyorlar. Samsun'a niye çıktı desek birçoğu cevap veremez. İstiklâl marşını oku desek 2. kıtada takılırlar.

Türkiye'nin sosyal medyası gerçekten boş.
 
Keşke ailemde bilinçli olsa. :( Diyorum bunları almayalım böyle böyle yapıyorlarmış Diyorlar ki dünyada birsürü insan ölüyor sıra hayvanlara gelene kadar ohoo diyorlar.
 
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
bu videoyu izleyin ve bilinçlenin boş video diyenlere
 
Önceden de aynıydı, şu an da aynı, gelecekte de aynı olacak. Boşa çaba.
@ibrahimcayli46 Kızgın atma sebebiniz nedir hocam? Gerçekleri söyledim.
Aynı değil, daha önceki kampanyalardan dolayı deney yapılmadan da test süreci tamamlanabilecek yüzlerce farklı ürün üreten birçok firma bundan yıllar önce vazgeçtiler. Ar-Ge ve test masraflarını biraz daha yükselterek yüzlerce firma şu anda bu deneyler olmadan ürünlerini üretebiliyor. Geçmişten gelen know-how var, gelişmiş teknolojik imkanlar var, yani birkaç spesifik alan hariç hayvan deneyleri yapılmasına gerek kalmadı.

Bir sürü milyarlık şirket sadece birazcık daha fazla kâr elde etmek için daha ucuz olan bu vahşet yolunu tercih ediyorlar. İşte bu yüzden bu konuda aralıklarla da olsa bu tür farkındalık kampanyaları oluyor. Geçmişte yüzlerce firma bundan vazgeçti, böyle böyle hayvan deneyi yapmasına gerek olmadığı halde ucuza kaçmak için bu yolu tercih eden firmalar yavaş yavaş değişiyorlar. Geçmişte yüzlerce firma nasıl bundan vazgeçtiyse bu sefer de bazı firmalar bunu yapmayı bırakacak, reklam olsun diye de ürünlerine sanki daha önce milyonlarca hayvanı "gerekmediği" halde öldürmemiş gibi "cruelty-free" damgası reklamıyla satacak.

Ortada bir gerçek var, "gerekmediği" halde yüzlerce firma yüzlerce farklı üründe hayvan katletmeye devam ediyorlar deneylerle. Hâlâ gerek olan "birkaç" alanda deneye tabi tutulan hayvanların oranı, gerekmediği halde katledilenlerin yanında devede kulak değil. Karşı çıkılan şey bu.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı