Savunma Sanayi için hangi bölüm okunmalı?

Makaleler
14
Daha fazla  
Merhaba. Vatana millete bir hayrım dokunsun diye asker olmayı düşünüyordum. Ama sonra artık askerlerin o kadar önemli olmadığı, Savunma Sanayinin daha önemli olduğunu fark ettim. Bende mühendis olacak zeka da var. Ama gerçek hayatta mühendislikle ilgili yapabildiğim tek şey 1-2 basit kod yazmak. Hem ülkemin Askeri gücüne, Hem de sanayisine fayda sağlamak için hangi mühendislik bölümünü okumalıyım? Havacılık ve Uzay Mühendisi mi, Uçak Mühendisi mi, Gemi Mühendisi mi, Makine Mühendisi mi, Askeri Mühendis mi yoksa başka bir mühendis mi olmalıyım? Şimdiden teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Savunma sanayisi diyince aklına neden illa uçak, tank, gemi falan geliyor? Elektronik, Yazılım Mühendisliği de okuyup savunma sanayisinde çalışabilirsin. Savunma sanayisinde çalışmak için kendini baya geliştirmen lazım. Ne okuyacağın tamamen ilgine bağlı. İnternetteki açık pozisyonları ve neler istediklerini inceleyebilirsin.

Savunma sanayisi diyince aklına neden illa uçak, tank, gemi falan geliyor? Elektronik, Yazılım Mühendisliği de okuyup savunma sanayisinde çalışabilirsin. Savunma sanayisinde çalışmak için kendini baya geliştirmen lazım. Ne okuyacağın tamamen ilgine bağlı. İnternetteki açık pozisyonları ve neler istediklerini inceleyebilirsin.
Teşekkürler. Sen seçecek olsan hangisini seçerdin? Ayrıca yapay zeka da yazılım yapabildiği için onları eledim.

Teşekkürler. Sen seçecek olsan hangisini seçerdin? Ayrıca yapay zeka da yazılım yapabildiği için onları eledim.
Dediğim gibi ilgi alanına bağlı. Yapay Zeka ve Yazılım hem birbiriyle bağlantılı hem de farklı prensipleri olan 2 ayrı dal bana göre. Yazılımın kendi içinde de bir çok katmanı ve farklı türleri var.

Hangi alanda çalışmayı seversen ve hangi alanda kendini geliştirmeyi zorlamayı düşünürsen. Kısacası hangisinden zevk alıyorsan ve yapabileceğine inanıyorsan onu seçmelisin. Sadece özellikle öne çıkan bir bölüm yok.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı