Sayısal 327K için Bilgisayar Programcılığı üniversite önerisi

Kostok85

Femtopat
Daha fazla  
Herkese merhaba, YKS 2024 sonucum görseldeki gibidir;

Screenshot_20240726_083250_Chrome.jpg

Bu tabloya göre seçilebilecek en iyi bilgisayar programcılığı bulunan üniversite hangisidir. Yorumlarınızı ve deneyimlerinizi bekliyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Pek fark etmez. İşin sonunda DGS ile 4 yıllığa tamamlamayacaksan iş imkanı açısından pek bir şey bekleme.
Neden farketmiyor hocam aktif kulüpler, arkadaş çevresi veya büyükşehirlerin imkanları neden gözardı ediliyor bunlar gelişime katkı sağlamıyor mu?

Neden farketmiyor hocam aktif kulüpler, arkadaş çevresi veya büyükşehirlerin imkanları neden gözardı ediliyor bunlar gelişime katkı sağlamıyor mu?

Sağlar elbette ancak sonuç olarak 2 yıllık mezunu olacaksın. İşverenler için pek bir karşılığı yok önlisans bölümlerinin özellikle de yazılım sektöründe. Hatta birçoğu 2 yıllık mezunlarını junior ilanlarda filtreden eliyor.

Sağlar elbette ancak sonuç olarak 2 yıllık mezunu olacaksın. İşverenler için pek bir karşılığı yok ön lisans bölümlerinin özellikle de yazılım sektöründe. Hatta birçoğu 2 yıllık mezunlarını junior ilanlarda filtreden eliyor.

Benim için bana katılan bilgi ve tecrübe önemli hocam küçüklüğümden beri hep bilgisayarlarla içli dışlıyım zaten donanım alanında ve işletim sistemleri alanında epey tecrübem var. Oraya boş gitmeyeceğim yani... DGS ile tabii ki 4 yıllığa tamamlamayı da düşünüyorum.

Benim için bana katılan bilgi ve tecrübe önemli hocam küçüklüğümden beri hep bilgisayarlarla içli dışlıyım zaten donanım alanında ve işletim sistemleri alanında epey tecrübem var. Oraya boş gitmeyeceğim yani... DGS ile tabii ki 4 yıllığa tamamlamayı da düşünüyorum.

Siz bilirsiniz hocam. Ben de 3 yıldır yazılım sektöründeyim (back-end developer olarak), bundan 2 yıl önce deseydiniz önerirdim ancak artık çok fazla yeni mezun var ve şirketler için diploma en önemli eleme aracı haline geldi. 4 yıllık dışında yazılım bölümlerine sıralamanız yetiyorsa kesinlikle öncelik yapmanızı öneririm.

Siz bilirsiniz hocam. Ben de 3 yıldır yazılım sektöründeyim (Back-End developer olarak), bundan 2 yıl önce deseydiniz önerirdim ancak artık çok fazla yeni mezun var ve şirketler için diploma en önemli eleme aracı haline geldi. 4 yıllık dışında yazılım bölümlerine sıralamanız yetiyorsa kesinlikle öncelik yapmanızı öneririm.

Ekran Alıntısı.PNG

4 yıllık yazılım ile alakalı bu bölümler çıktı hocam ne önerirsiniz?

4 yıllık yazılım ile alakalı bu bölümler çıktı hocam ne önerirsiniz?

Eğer yazılıma ilginiz varsa ve mühendislik gelmiyorsa "Bilişim Sistemleri ve Teknolojileri", "Yönetim Bilişim Sistemleri", "Yazılım Geliştirme", "Bilgisayar Bilimleri", "İstatistik ve Bilgisayar Bilimleri", "Matematik ve Bilgisayar Bilimleri" gibi bölümlere bakmanı öneririm. Eğer yapay zeka alanına da ilgi duyuyorsan "Veri Bilimi ve Analitiği", "Yapay Zeka ve Makine Öğrenmesi" bölümlerini seçebilirsin. Siber güvenliğe ilgin varsa "Bilgi Güvenliği Teknolojisi" bölümünü, oyun geliştirmeye ilgin varsa "Dijital Oyun Tasarımı" bölümlerini seçebilirsiniz.

Eğer yazılıma ilginiz varsa ve mühendislik gelmiyorsa "bilişim sistemleri ve teknolojileri", "yönetim bilişim sistemleri", "yazılım geliştirme", "bilgisayar bilimleri", "istatistik ve bilgisayar bilimleri", "matematik ve bilgisayar bilimleri" gibi bölümlere bakmanı öneririm. Eğer yapay zeka alanına da ilgi duyuyorsan "veri bilimi ve analitiği", "yapay zeka ve makine öğrenmesi" bölümlerini seçebilirsin. Siber güvenliğe ilgin varsa "bilgi güvenliği teknolojisi" bölümünü, oyun geliştirmeye ilgin varsa "dijital oyun tasarımı" bölümlerini seçebilirsiniz.

Hocam bu bölüm mezunlarının özellikle "bilişim sistemleri ve teknolojileri" bölümünün diploması bir mühendis diplomasıyla eş değer mi?

Merhaba @Kostok85.
TYT 478.000 sıralama ile gelme ihtimali olan 5 alternatif yer:
Kocaeli Sağlık ve Teknoloji Üniversitesi tam burslu 2 yıllık Bilgisayar Teknolojisi.
İstanbul Gelişim Üniversitesi tam burslu İkinci Öğretim 2 yıllık Bilgisayar Teknolojisi.
Sakarya Üniversitesi Adapazarı Meslek Yüksekokulu Uzaktan Öğretim 2 yıllık Bilgisayar Programcılığı.
Balıkesir Üniversitesi Balıkesir Meslek Yüksekokulu 2 yıllık Bilgisayar Programcılığı.
Ondokuz Mayıs Üniversitesi Samsun Meslek Yüksekokulu Uzaktan Öğretim 2 yıllık Bilgisayar Programcılığı bölümü.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı