Sayısal 44K ile bölüm/üniversite tercihi

Kocaeli, KTÜ gibi üniversitelerde bilgisayar-yazılım-elektrik müh. okunabilir o puanla. KTÜ bilgisayar çok başarılıdır. Çok idealist değilsen mühendislik dururken matematik okumanın anlamı yok. Öğretmen olursun Türkiye'de anca.

Tıp tavsiye ederim şiddetle hatta zaman kaybetmeyin...
@TurtleCanUsePC Hocam arkadaşın mesajını umursamayın. Kendisinin amacı insanları mühendislikten uzaklaştırıp kendine kontenjan açmak. Hedef şaşırtıyor mühendislikleri kötülüyor. Büyük ihtimal sıralamalarınız benzer. Yaptığı şey bu. Mesajlarını umursamayın. Moderatörler gerekeni yapacak umarım. KratosJ, titancı, titanx, 806681 hesaplarının 4'üde bu arkadaşa ait. Bu konuda benden başka kullanıcılarda yakınmış bu arkadaştan.

@TurtleCanUsePC hocam arkadaşın mesajını umursamayın. Kendisinin amacı insanları mühendislikten uzaklaştırıp kendine kontenjan açmak. Hedef şaşırtıyor mühendislikleri kötülüyor. Büyük ihtimal sıralamalarınız benzer. Yaptığı şey bu. Mesajlarını umursamayın. Moderatörler gerekeni yapacak umarım. Kratosj, Titan'cı, titanx, 806681 hesaplarının 4'üde bu arkadaşa ait. Bu konuda benden başka kullanıcılarda yakınmış bu arkadaştan.

Yanlış hatırlamıyorsam birden fazla hesaba sahip olmak kurallara aykırı olması lazım. Moderatörler gerekeni yaparlar.

Evet öyle zaten. Moderatörler gereğini yaptı zaten sağ olsunlar. Bu arada siz ne yaptınız?

Daha tercih yapmadım bugün sabah muhtemelen siz bunu okurken okulda rehberlik hocası ile her şeyi içli dışlı tartışacağız. Fizik mühendisliği okursam güzel yerlere gelmek için deli gibi çalışmam lazım. Bunun yerine 1 sene daha sınava hazırlanıp bu çalışmayı tıp alanında yapmak daha mantıklı gibi geliyor ama mental olarak buna hazır mıyım bilmiyorum. Geçirdiğim bu 1 hafta da belirsizlikten kafayı yedim 1 sene daha dayanabilir miyim bilmiyorum. Ailem bu sene sen istemedin diye dershaneye göndermedik bu sene gideceksin mezuna kalırsan diyorlar yani ne yapacağımı bende bilmiyorum. Sizin durumunuz nasıl tercih yaptınız mı?

Daha tercih yapmadım bugün sabah muhtemelen siz bunu okurken okulda rehberlik hocası ile her şeyi içli dışlı tartışacağız. Fizik mühendisliği okursam güzel yerlere gelmek için deli gibi çalışmam lazım. Bunun yerine 1 sene daha sınava hazırlanıp bu çalışmayı tıp alanında yapmak daha mantıklı gibi geliyor ama mental olarak buna hazır mıyım bilmiyorum. Geçirdiğim bu 1 hafta da belirsizlikten kafayı yedim 1 sene daha dayanabilir miyim bilmiyorum. Ailem bu sene sen istemedin diye dershaneye göndermedik bu sene gideceksin mezuna kalırsan diyorlar yani ne yapacağımı bende bilmiyorum. Sizin durumunuz nasıl tercih yaptınız mı?
Anladım hocam. Benim sıralamam sizden biraz önde fakat bende kararsızım. Bildiğiniz birkaç üniversiteden mühendislikler yazdım. Ama mezuna kalasım var. Çünkü büyük bir aksilik yaşanmasa mezun kaldığımızda şu anki sonucumuzun çeyreğine falan indireceğiz belki de daha fazla. Ama bir sene çok büyük geliyor tüm arkadaşlarım üniversiteye başlayacak ben hep 1 sene gerideyim falan.. Ve bu bir sene nasıl geçecek? Daha Ocağa kaç ay var? Zaman gözümde çok büyüyor. Aslında çok kısa ama çok büyüyor. Ya aslında bu sıralamayı yapmamam lazımdı benim ya of.. Kararsızım ve mutsuzum şu günlerde.

Anladım hocam. Benim sıralamam sizden biraz önde fakat bende kararsızım. Bildiğiniz birkaç üniversiteden mühendislikler yazdım. Ama mezuna kalasım var. Çünkü büyük bir aksilik yaşanmasa mezun kaldığımızda şu anki sonucumuzun çeyreğine falan indireceğiz belki de daha fazla. Ama bir sene çok büyük geliyor tüm arkadaşlarım üniversiteye başlayacak ben hep 1 sene gerideyim falan. Ve bu bir sene nasıl geçecek? Daha ocağa kaç ay var? Zaman gözümde çok büyüyor. Aslında çok kısa ama çok büyüyor. Ya aslında bu sıralamayı yapmamam lazımdı benim ya of. Kararsızım ve mutsuzum şu günlerde.

Zaman gerçekten çok büyüyor gözümüzde. 1 yılı gün gün gözünün önüne geliyor ve bu durumda 1 yılı sanki yaşamış gibi oluyorsun sanki asla bitmeyecekmiş gibi. Sıralamanız benden iyiyse muhtemelen çok iyi bir üniversiteye yerleşeceksiniz bana göre 1 sene daha çalışmanıza gerek yok. Tabii istediğiniz bölüm gelmiyorsa 1 yıl uzun gibi geliyor ama hayatımızı 1 yıl ile kıyaslayınca 1 yıl aşırı kısa bir süre. Kararsızlık beni de yiyip bitirdi YKS sürecinde kronik kusma sorunum vardı tekrar başladı. Şu an da kendimi mezuna kalıp ilk bin hedefleyerek gaza getiriyorum. Hem 1 yıl boyunca istediğim mesleği daha detaylı düşünebiliirm hem de daha iyi bir sıralama ile daha iyi bir üniversiteye gidebilirim. Keşke her şeyi bilen birisi olsa ve şunu şunu yap dese. Hayat çok daha çekilir olurdu.

Zaman gerçekten çok büyüyor gözümüzde. 1 yılı gün gün gözünün önüne geliyor ve bu durumda 1 yılı sanki yaşamış gibi oluyorsun sanki asla bitmeyecekmiş gibi. Sıralamanız benden iyiyse muhtemelen çok iyi bir üniversiteye yerleşeceksiniz bana göre 1 sene daha çalışmanıza gerek yok. Tabii istediğiniz bölüm gelmiyorsa 1 yıl uzun gibi geliyor ama hayatımızı 1 yıl ile kıyaslayınca 1 yıl aşırı kısa bir süre. Kararsızlık beni de yiyip bitirdi YKS sürecinde kronik kusma sorunum vardı tekrar başladı. Şu an da kendimi mezuna kalıp ilk bin hedefleyerek gaza getiriyorum. Hem 1 yıl boyunca istediğim mesleği daha detaylı düşünebiliirm hem de daha iyi bir sıralama ile daha iyi bir üniversiteye gidebilirim. Keşke her şeyi bilen birisi olsa ve şunu şunu yap dese. Hayat çok daha çekilir olurdu.
Hocam bu yazınızdan hayattaki ideallerimizin benzer olduğunu anladım. Ben de sizinle aynı düşünüyorum birçok konuda. Hayat mutlu ve üzgün anların toplamıdır. Sıralama farkımız da çok değil zaten. Öyle çok iyi bir üniversiteye bende gidemem. Tabii "Kime göre neye göre?" kısmı da var bu işin. Tercih süreci gerçekten karın ağrıtıyor. Benim son kararım az riskli bir liste hazırlamak olacak sanırım. Tercihlerim gelmezse mecbur mezuna kalacağım az riskli de olsa durum bu. 2026 senesi bile gözümde çok büyüyor. 2050'ye 2000'den daha yakınız...

Hocam bu yazınızdan hayattaki ideallerimizin benzer olduğunu anladım. Ben de sizinle aynı düşünüyorum birçok konuda. Hayat mutlu ve üzgün anların topla mıdır? Sıralama farkımız da çok değil zaten. Öyle çok iyi bir üniversiteye bende gidemem. Tabii "kime göre neye göre?" kısmı da var bu işin. Tercih süreci gerçekten karın ağrıtıyor. Benim son kararım az riskli bir liste hazırlamak olacak sanırım. Tercihlerim gelmezse mecbur mezuna kalacağım az riskli de olsa durum bu. 2026 senesi bile gözümde çok büyüyor. 2050'ye 2000'den daha yakınız...

İstediğiniz bir yerleşebildiniz mi? Gördüğüm kadarıyla bayağı bir kayma olmuş.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı