Sayısal bölümden gastronomi okunur mu?

yigidyum

Kilopat
Katılım
24 Ağustos 2017
Mesajlar
2.264
Makaleler
1
Çözümler
5
Selamlar. Lise son öğrencisiyim. Sayısal bölümdeyim. Fakat gastronomi okumak istediğimi fark ettim. Nasıl bir yol izlemem gerekiyor? Şimdiden teşekkürler :)
 
Öncelikle gastronominin ne olduğunu bilerek tercih ediyorsunuzdur umarım bazıları astronomi ile alakasının olduğunu sanıp tercih ediyor :)

Şaka bir yana bu bölüm sözel puan türü ile alıyor ve sıralama çok da yüksek değil
Edit: Sınav zaten geçti yorumumun pek bir önemi kalmamış :)
 
Geç olmuş ama cevap yazayım. Sıralaması çok düşük yani aslında çalışmadan kazanabilirsiniz bile :D Ben de sayısalcılıyım, TYT 106, AYT 10 gibi bir şey yaptım galiba ben sözelde ve 60000 civarı bir sıralamam olacak :D Bu puanla gastronomi de tercih edebiliyorum. Yani TYT çok önemli değil, TYT 60 AYT 40 yapsan 30.000 oluyorsun.
 
Kusura bakmayın, benim eksik bilgilendirmem :) Lise sona yeni geçtim. Yani son senemi okuyacağım gelecek eğitim-öğretim dönemi. O yüzden şimdiden soruyorum, eşit ağırlık ya da sözel bölümden girme gibi bir zorunluluk var mı diye. Eğer öyle bir zorunluluk yoksa bölüm değiştirmeden sözel derslere ağırlık vereceğim :)
 
Ben çok istiyorum güzel bir üniversiteden gastronomi okumak ama sayisalciyim diğer kişiye nasıl yardımcı olacaksanız bana da olur musunuz
 

Geri
Yukarı