Sayısal mı eşit ağırlık mı?

orhun.1

Femtopat
Daha fazla  
Eşit ağırlıktayım şu anda ama eşit ağırlıkta pek meslek seçeneği yok sayısal istesem de yapıp yapamayacağımdan korkuyorum. 9-10 da full yattim denilenebilir. Sayısal geçsem gündelik 2 saat çalışıp hafta sonları 2'er saat TYT çalışırsam nasıl olur ya da iyi bir çalışma tavsiyesi olan var mı (hayali bir mesleğim yok)?

36 yaşındayım.
Özel bir Holding'te Raporlama Şefi olarak görev yapıyorum.
Şuan ki aklım olsaydı sanayiden çıkmazdım.
Oto kaporta, motor ustası ya da oto elektrik, kesinlikle bunlardan birini seçerdim.
Şuan git sanayi tarafına, kapısında araba olmayan dükkan yok.

36 yaşındayım.
Özel bir Holding'te raporlama şefi olarak görev yapıyorum.
Şu anki aklım olsaydı sanayiden çıkmazdım.
Oto kaporta, motor ustası ya da oto elektrik, kesinlikle bunlardan birini seçerdim.
Şu an git sanayi tarafına, kapısında araba olmayan dükkan yok.

Yani iyi bir şey olsa da insanların bakış açısından alt düzey bir meslek öyle de görülmek istemiyorum.

Bu tamamen sana bağlı bir şey kardeşim.

9-10 la 11-12 ne kadar alakası vardır bilemem ama fiziğim cidden iyiydi biyoloji bir 9. sınıfta kötüydü ezberden dolayı 10. sınıfta iyiydi mantık işin içine girince matematik ortalama kimyam ise kötü orta arası.

Alt düzey bir meslek olarak görmeyin kesinlikle.
İşinizi iyi yapar nam salarsanız eğer kimse size öyle bakmaz.
İstanbul'da meşhur garajlar var, 81 ilden araç getiriyorlar randevu ile hizmet veriyor hepsi.
Sadece belli markalara bakan yerler de var.
Alfa Romeo kullanıcısıyım ben mesela, sadece Alfa'ya hizmet veren ustalar var İstanbul ve İzmir'de.
Bölgemde Alfa'dan anlayan olmadığı için bir sorun olduğunda İstanbul'a gidip geliyorum mecburen.
Evet öğrenmesi usta olması zor, işi öğrenip usta olana kadar çok sıkıntılar çekiliyor belki ama alt düzey olarak baktığınız kişiler yeri geliyor üst düzey olarak nitelendirdiğiniz doktordan fazla kazanıyorlar..

İşinizi iyi yapar nam salarsanız eğer kimse size öyle bakmaz.
İstanbul'da meşhur garajlar var, 81 ilden araç getiriyorlar randevu ile hizmet veriyor hepsi.
Sadece belli markalara bakan yerler de var.
Alfa Romeo kullanıcısıyım ben mesela, sadece Alfa'ya hizmet veren ustalar var İstanbul ve İzmir'de.
Bölgemde Alfa'dan anlayan olmadığı için bir sorun olduğunda İstanbul'a gidip geliyorum mecburen.
Evet öğrenmesi usta olması zor, işi öğrenip usta olana kadar çok sıkıntılar çekiliyor belki ama alt düzey olarak baktığınız kişiler yeri geliyor üst düzey olarak nitelendirdiğiniz doktordan fazla kazanıyorlar.

Ama sence ben bu iş için geç kalmadım mı 16 yaşındayım belki 10-12 yaşlarımda çıraklığa sanayiye gitseydim ve hadi bir şekil usta oldum diyelim sermayem yok ki bir yer kuriyim.

Eşit ağırlıktayım şu anda ama eşit ağırlıkta pek meslek seçeneği yok sayısal istesem de yapıp yapamayacağımdan korkuyorum. 9-10 da full yattim denilenebilir. Sayısal geçsem gündelik 2 saat çalışıp hafta sonları 2'er saat TYT çalışırsam nasıl olur ya da iyi bir çalışma tavsiyesi olan var mı (hayali bir mesleğim yok)?
Hocam bence ilk hangi alanlara ilginiz var onu öğrenin, meslek seçimini ve alan seçimini de ona göre yapın. Sayısala geçmeye karar verirseniz de 2 saatten daha fazla çalışmalısınız. Sayısalda daha fazla rekabet var, hayvan gibi çalışmanız lazım. Ama yapılamayacak birşey değil, yapabilir miyim diye düşünmeden çalışmak lazım. Çalışın yeter. Eşit ağırlıkta da ilginizi çekebilecek bölümler olabilir. İlk başta dediğim gibi bu bölüm ne yapıyor, hangi alanlarda çalışıyor, ileride böyle çalışmak ister miyim, bölüm derslerine ilgim var mı gibi sorular sorun kendinize. Kendinizi tanıyın bir.

Hocam bence ilk hangi alanlara ilginiz var onu öğrenin, meslek seçimini ve alan seçimini de ona göre yapın. Sayısala geçmeye karar verirseniz de 2 saatten daha fazla çalışmalısınız. Sayısalda daha fazla rekabet var, hayvan gibi çalışmanız lazım. Ama yapılamayacak bir şey değil, yapabilir miyim diye düşünmeden çalışmak lazım. Çalışın yeter. Eşit ağırlıkta da ilginizi çekebilecek bölümler olabilir. İlk başta dediğim gibi bu bölüm ne yapıyor, hangi alanlarda çalışıyor, ileride böyle çalışmak ister miyim, bölüm derslerine ilgim var mı gibi sorular sorun kendinize. Kendinizi tanıyın bir.

2 saat dememin sebebi öyle aman aman bir derece yapasım yok bana 400-600bin arası bile yeter ilgimi çeken şey ise tam anlamıyla rahatlık diyebilirim.

2 saat dememin sebebi öyle aman aman bir derece yapasım yok bana 400-600bin arası bile yeter ilgimi çeken şey ise tam anlamıyla rahatlık diyebilirim.
Her mesleğin bir zorluğu var ama yine de bölümleri araştırın ilk olarak. Ben geçen aktüerya bilimleri diye bir bölüme rastladım, kazancına da iyi diyorlardı. Gerçi tam olarak ne yapıyorlar bilmiyorum. Başka onun gibi bölümler de vardır illaki. Ayrıntılı araştırın bölümleri.

Her mesleğin bir zorluğu var ama yine de bölümleri araştırın ilk olarak. Ben geçen aktüerya bilimleri diye bir bölüme rastladım, kazancına da iyi diyorlardı. Gerçi tam olarak ne yapıyorlar bilmiyorum. Başka onun gibi bölümler de vardır illaki. Ayrıntılı araştırın bölümleri.

Bir fikriniz var mı bilemem ama muhasebe aklıma kötü bir fikir olarak gelmiyor ben bilgisayara alışık olduğumdan dolayı pek bir sıkıntı çekceğimi düşünmüyorum sizin çevrenizde ya da kulağınıza gelen herhangi bir sıkıntı var mı bu meslekle alakalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı