Sayısal mı Sözel mi ?

KaanGVL

Hectopat
Katılım
20 Ağustos 2013
Mesajlar
111
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Gelecek sene lise'ye geçeceğim. Sayısal ve sözel seçimi başlıyor heralde. Aslında sözelim iyi sayısalım kötü fakat ben küçüklüğümden beri bilgisayara merak sardım. Donanım olsun teknik olsun programlama olsun hepsinde bilgim var. Ancak gel gelelim bilgisayar mühendisliğine sayısaldan giriliyor :( . Ne yapmam gerek hem sayısalım kötü hemde bilgisayar mühendisliği istiyorum ? .
 
Hedefler zorluğa göre seçilmez. Hedefin ne ise o zorluğa katlanacaksın. Öncelikle lise 1'i bitir. Zaten kafanda bir meslek ve bölüm oluşacaktır. Hedefin ne ise oraya git. Eğer TM ağırlıklı bir meslek istiyorsan da boşuna sayısal da zorluk çekme.
 
Aslında sözelim iyi sayısalım kötü fakat ben küçüklüğümden beri bilgisayara merak sardım. Donanım olsun teknik olsun programlama olsun hepsinde bilgim var.
Öncelikle inşallah doğru bir karar verebilirsiniz. Benim kuzen bu zorlu seçimi yapmak zorunda kalmıştı. Üniversitede ne eğitimi almalıyım sorusu ortaya çıkmadan çok önce elektronik eşyalara büyük merakı vardı. İçlerini açar devre yapılarını inceler. Nasıl çalıştıklarını anlamaya çalışırdı. Ben derdim bizim kuzen kesin elektronik ile ilgili bir iş yapacak ama gel gör ki sayısal derslerde çok başarılı olamadığından hedeflerini değiştirmek zorunda kaldı. Şimdi tarih öğretmeni olarak çalışıyor. Bence bu bir kayıp çünkü çok iyi bir elektronik mühendisi olabileceğini düşünüyordum.

Öncelikle bilgisayar ile ilgili bir işi yapmakta ne kadar ciddi olduğunuzu anlamaya çalışın. Gerçekten seviyor musunuz? Yoksa gelip geçici bir heves mi? Bunu anlamanız çok önemli çünkü bu hedef için başarılı olmadığınızı söylediğiniz sayısal derslerle muhatap olmanız gerekecek. Programlama bilginiz var. Matematikle aranız nasıl ? Programlama yapan biri sayısal dersleri de başarabilir.

Belki sayısal ders hocaları ile aranız pek iyi olmadı. Benim şahsen öyle oldu. 4. sınıfa kadar matematiğim berbattı. Sadettin adında bir arkadaş vardı. Tahtaya çıktı ve 3000'den 9'u çıkardı. Vay be dedim nasıl yaptı helal olsun :). 4. sınıfta hocamız değişti Allah'tan. Çok da hayırlı oldu. Hocamdan Allah razı olsun. Matematiği kavramaya başladım. O saatten sonrada matematikte sorun yaşamadım. Üniversiteye giriş sınavı sonucu: Matematik çok iyi, Fizik orta, Kimya vasat, Biyoloji berbat :). Üniversitede de Matematik bölümünden mezun oldum. Şimdi programcı olarak çalışıyorum.

Eğer yapmak istediğiniz şeyden eminseniz peşinden gidin derim. Üniversitede Bilgisayar Mühendisliği mezuniyeti gibi hedefleri elde etmek zor olabilir. Siz de arka kapıdan girin mesela Matematik yada İstatistik gibi kazanması nispeten kolay olan bölümler bitirip bilgisayarla ilgili gerek donanım gerekse de yazılım alanında iyi bir gelirle çalışabilirsiniz. Unutmayın bilgisayarla ilgili bir işi yapmakta ciddi misiniz önce buna karar vermeniz gerekiyor. Güzel günler...
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Öncelikle inşallah doğru bir karar verebilirsiniz. Benim kuzen bu zorlu seçimi yapmak zorunda kalmıştı. Üniversitede ne eğitimi almalıyım sorusu ortaya çıkmadan çok önce elektronik eşyalara büyük merakı vardı. İçlerini açar devre yapılarını inceler. Nasıl çalıştıklarını anlamaya çalışırdı. Ben derdim bizim kuzen kesin elektronik ile ilgili bir iş yapacak ama gel gör ki sayısal derslerde çok başarılı olamadığından hedeflerini değiştirmek zorunda kaldı. Şimdi tarih öğretmeni olarak çalışıyor. Bence bu bir kayıp çünkü çok iyi bir elektronik mühendisi olabileceğini düşünüyordum. Öncelikle bilgisayar ile ilgili bir işi yapmakta ne kadar ciddi olduğunuzu anlamaya çalışın. Gerçekten seviyor musunuz? Yoksa gelip geçici bir heves mi? Bunu anlamanız çok önemli çünkü bu hedef için başarılı olmadığınızı söylediğiniz sayısal derslerle muhatap olmanız gerekecek. Programlama bilginiz var. Matematikle aranız nasıl ? Programlama yapan biri sayısal dersleri de başarabilir. Belki sayısal ders hocaları ile aranız pek iyi olmadı. Benim şahsen öyle oldu. 4. sınıfa kadar matematiğim berbattı. Sadettin adında bir arkadaş vardı. Tahtaya çıktı ve 3000'den 9'u çıkardı. Vay be dedim nasıl yaptı helal olsun :). 4. sınıfta hocamız değişti Allah'tan. Çok da hayırlı oldu. Hocamdan Allah razı olsun. Matematiği kavramaya başladım. O saatten sonrada matematikte sorun yaşamadım. Üniversiteye giriş sınavı sonucu: Matematik çok iyi, Fizik orta, Kimya vasat, Biyoloji berbat :). Üniversitede de Matematik bölümünden mezun oldum. Şimdi programcı olarak çalışıyorum. Eğer yapmak istediğiniz şeyden eminseniz peşinden gidin derim. Üniversitede Bilgisayar Mühendisliği mezuniyeti gibi hedefleri elde etmek zor olabilir. Siz de arka kapıdan girin mesela Matematik yada İstatistik gibi kazanması nispeten kolay olan bölümler bitirip bilgisayarla ilgili gerek donanım gerekse de yazılım alanında iyi bir gelirle çalışabilirsiniz. Unutmayın bilgisayarla ilgili bir işi yapmakta ciddi misiniz önce buna karar vermeniz gerekiyor. Güzel günler...

Ciddi olduğumu düşünüyorum çünkü bu hevesten vazgeçmiş olsaydım çoktan vazgeçmiştim. Şöyle anlatayım sözelim iyidir ama çabuk sıkılırım, sayısalım kötüdür ama istekli bir şekilde dinlerim, vazgeçmem. Sayısalda kötü olmamın bir nedeni ise 5. sınıftan itibaren yanlış arkadaş seçimim.Yorumunuz için teşekkürler.
 
Şuanda 10. sınıfa gidiyorum ve bölüm olarak sayısal (MF) seçtim. :) İlk olarak şunu diyebilirim ki 9. sınıftan çok daha kolay. Her zaman şöyle bir strajedim vardır ; Sen ilk olarak başaracağına inan, gerisi fasa fiso . :)
 
Aslında 10. sınıf 9.sınıftan daha zor. İlk konuları kolay olduğu için sana öyle gelmiştir belki :D Matematik polinomlar(kolay bir konu) konusuyla başlıyor fizik sözel konularla başlıyor hep. Belki ondan kolay gelmiştir ilerleyen zamanlarda zorlaşacak :D
 
Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı