Sayısaldan eşit ağırlığa geçilmeli mi?

W212FL

Zeptopat
Daha fazla  
Öncelikle merhaba, 11.sınıf öğrencisiyim. Sen bilirsin, kendinden başkası mı bilecek gibi yorumlar yapmazsanız sevinirim. Hem sayısalda hem de eşit ağırlıkta istediğim meslekler bulunuyor. Sayısal derslerde kimya ve biyolojiyi yapabilirken fiziği yapamadığımı fark ettim. Hem de fizik hocamızın ne konu anlatımından, ne de kendisinden çok fazla hoşlanmıyorum. Evde de pek fazla yetişemiyorum maalesef hızına. Bunun katlanarak büyümesinden endişeleniyorum. Say sınıflar kalabalık iken EA sınıfları çok daha rahat.
Ayrıca ilk senemde hatrı sayılacak bir sıralama yapmak istiyorum. Sayısalda bu zor gözüküyor. EA'da beni zorlayacak bir ders yok bu arada. Sizce geçmeli miyim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Sayısal anlık zeka işidir. Sözel ise zamanla ezber, sözelin garantisi vardır yapacağın şey belli sonuç olarak.
İkisi de geliştirilebilir hangisine merakınız daha çoksa onu seçin. Zor veya kolay yok tamamen istek ve çaba meselesi.
Dediğim gibi fizik cidden fazla zorluyor. Sınıf kalabalığı ve öğretmen cabası. Garantisi olduğu için EA cazip gelmeye başladı zaten.

@Akira.exe
Peki eğer geçersem, olacak süreç hakkında bilgi verir misiniz? İlk yazılılara sayısal olarak gireceğim. O notlara ne olacak? Coğrafya ve seçmeli sınavlara sene sonunda mı gireceğim?

Peki eğer geçersem, olacak süreç hakkında bilgi verir misiniz? İlk yazılılara sayısal olarak gireceğim. O notlara ne olacak? Coğrafya ve seçmeli sınavlara sene sonunda mı gireceğim?

Sayısal notların duracak zaten sene içinde geçiş yapamadığın için o dönem hangi notu aldıysan o durur.

Geçtikten sonra Coğrafya Tarih gibi sınavlara gireceksin doğal olarak. Hoca ne zaman müsait olup sana sınav hazırlarsa girersin.

Sayısal notların duracak zaten sene içinde geçiş yapamadığın için o dönem hangi notu aldıysan o durur.

Geçtikten sonra Coğrafya Tarih gibi sınavlara gireceksin doğal olarak. Hoca ne zaman müsait olup sana sınav hazırlarsa girersin.
Tarih dersi zaten görüyorum. Hem SAY hem EA dersleri nasıl ortak hesaplanacak 😀?

@Akira.exe Peki sene içerisinde alan değiştirme şansım var mı?

Son düzenleme:
Evet, bundan bahsediyorum işte. Ne yapacağım ben o halde? Tek belirli olan tıp sanırım ancak bende tıp okumak istemezdim. Hukuk mantıklı gelmeye başladı.

Hukuk okuyup sosyal medya da bunun hakkında bilgi veren, kendini dijitalde pazarlayan avukatlar kazanıyor. Bana kalırsa ne istiyorsan onu yap çünkü ne olacağı belli değil ancak kendini başka alanlarda da geliştir.

EA daki bölümlerin ne olacağı belli değil vs Sayısal daki bölümlerin ne olacağı belli değil diye karşılaştırma yapsan dahi sayısal öndedir.

Kardeşim ben hem sayısal hem de ea okudum az çok vardır bir bildiğim diye düşünüyorum. Ortalama bir inşaat mühendisliği (Niğde Ömer Halisdemir Üni) bitiren arkadaşım 3 yıllık tecrübesiyle Antalya'da 70 bin liraya şantiye şefliği yapıyor. 5 yıllık avukat arkadaşlarım arasında o parayı kazanan 10 arkadaşımdan 2 si falandır herhalde. Öyle kazanan Psikolog arkadaşım falan da yok. İktisat bitirsen en iyi yerlerde sana büyükşehirde vereceği maaşı zaten sağlam bir mühendise de vermiş olacak.

Ha yok ben illa klasik sevdiğin mesleği yap, şu bölümün geleceği var-yok, işinde olan iyidir gibi gibi sosyal medya durumuna girersen arkadaşların 28-29 yaşında evlenirken sen 20-30 bin liraya özel sektörde çalışırsan çok koyar sana abi tavsiyesi.

Sayısal bölümlerinin önü çok daha açık. YBS ile max gelebileceğin yeri iyi bir mühendis olduğunda zaten gelmiş olacaksın aksini düşünüyorsan araştır kardeşim nette ne demek istediğimi anlarsın.

EA da sana çok iyi imkanlar sunabilecek hukuk var (kendi bölümüm zaten) onda da o kadar çok avukat var ki aradan sıyrılıp, çevren dahi olsa iyi yere gelmen min min 3-4 sene sürecek. O sırada sayısal bölümden mezun arkadaşların yakalamış olacak. Hele Diş Hekimliği, Tıp vs ise zaten fark atacak 20 li yaşlarında muhtemelen.

EA'nın durumu sayısaldan çok daha kötü ben sana diyeyim yani sana hukuk okumuş avukat biri olarak tavsiye veriyorum daha ne diyeyim yani :D

BAK DOSTUM benim aileden gelen inşaat çevrem var babam imar şube müdürü idi ÇVŞ de kendim hem inşaat mühendisi hem avukat hem gayrimenkul değerleme uzmanı hem de isg uzmanı bir adamım yani inşaat davaları, iş kazaları gibi konuda 4-5 sene sonra tecrübemle Türkiye'de bulunamayan adam olacağım muhtemelen ben sana hukuk dahi okusan sıkıntı diyorsam vardır bir bildiğim. Ha yok rahat battı diyorsan tercih senin bir şey diyemem :D Barodan gelecek birkaç CMK, dışarıdan alacağın birkaç dava-kira sözleşmesi vs derken ilk 5-6 sene zor geçecek kendi büronda haberin olsun. Benim çevre var bazen ay ay ben zorlanıyorum.

Hukuk okuyup sosyal medya da bunun hakkında bilgi veren, kendini dijitalde pazarlayan avukatlar kazanıyor. Bana kalırsa ne istiyorsan onu yap çünkü ne olacağı belli değil ancak kendini başka alanlarda da geliştir.
Sosyal medya ve dijitalde pazarlayan avukat dediğin min 10-15 senelik oturmuş avukat oluyor onların zengin müvekkilleri var onlar onları kullanıyor bu bir ikincisi ise bizim meslekte REKLAM YASAĞI VAR. Öyle sosyal medyada önüne gelip pazarlayamazsın, bunun hakkında da bilgi veremezsin max yapacağın müvekkille fotoğraf atmak (tanınan biridir o ilde) kendi avukatlık sayfanı açıp orada yargıtay kararı vs eklemek ondan da sana müvekkil gelir mi çok zor

Son düzenleme:

Sene içerisinde bende geçişin olacağını düşünüyordum. Ancak müdür ve müdür yardımcısı sene içerisinde geçişin mümkün olmadığını söylediler. Ancak olduğunu ve uğraşmak istemediklerini düşünüyorum. Mevzuata ulaşma ihtimalim var mıdır? Örnekleri var mıdır acaba?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı