Sayısaldan eşit ağırlığa geçmek mantıklı mı?

monthean

Hectopat
Katılım
8 Nisan 2018
Mesajlar
1.244
Çözümler
1
Kardeşim bugün bana eşit ağırlığa geçmek istiyorum fakat çok kararsızım diye geldi. 11. sınıfa gidiyor. Meslek olarak dijital oyun tasarımı düşünüyordu fakat sözel derslerinin daha iyi olduğunu, feni bırakıp tamamen matematiğe yoğunlaşıp hukuk düşüneceğini söyledi. Bana da az çok mantıklı geldi ama yanlış karar vermesini istemem. Eğer aranızda bu konuda deneyimli kişiler var ise yardımcı olurlarsa çok memnun olurum. Hayırlı sosyaller.
 
Hocam bende 11. sınıfa gidiyorum. Hukuk okurum demeyi geçin. Zaten eşit ağırlığa geçenlerin çoğu matematiği kötü, sözeli iyi olan sözelciler. Gerçekten hukuk istiyorsa, çok iyi çalışması gerekli.

Ayrıca hukuk konularını da araştırmanızı öneririm. Avukat olmak sanıldığı kadar rahat bir meslek değilmiş. Oldukça stresli ve yorucu olduğunu gördüm araştırırken.
 
Eşit ağırlıkta yüksek sıralama yapmanın en önemli kemik noktalarından birisi AYT Matematik netleri oldu. AYT Matematiği güçlü olan, eşit ağırlıkta yüksek sıralamalar elde edebiliyor. Sayısalcı kişilerin eşit ağırlıkçıların önüne geçme sebeplerinden birisi de bu. Eğer matematiği güçlü ise, gelecekteki hedefleri hukuk bölümünden şaşmayacaksa belki düşünülebilir. Günümüzdeki hukuk bölümlerinin durumunu, hukuk mezunu sayısının ne kadar fazla olduğunu da unutmaması gerekiyor. Bence sayısalda kalsın, matematiğini güçlü tutarsa zaten elinde bir eşit ağırlık notu da gelecek. Fen kısmına da yoğunlaşarak sayısal notlarını arttırsın, tercih döneminde daha rahat şekilde karar verir, keşke deme ihtimali nispeten azalmış olur.
 
Buradakilere mantıklı veya mantıksız gelmesi bir anlam ifade etmez. Bu zamana kadar geçen çok insan oldu. Burdaki faktör sensin. Ortalama 30-40 yıl yapacağın mesleği belirliyorsun. Gönlünden eşit ağırlık mesleği geçiyorsa direkt yapıştır.
 
Son düzenleyen: Moderatör:

Yeni konular

Geri
Yukarı