Sayısaldan hukuk okumak

  • Konuyu başlatan RamooY
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 52
  • Görüntüleme 47B
Hocam işte burada şu devreye giriyor. Şimdi ben AYT sınavına girdiğim zaman bütün kitapçığı çözmem imkansız olacaktır ya fen çözüp sayısal sıralaması yapacağım ya da edebiyat ile sosyal çözüp eşit ağırlık. Aslında daha tam karar veremedim ama gittikçe hukuk okuma isteğim artıyor. Ve savcı olmak istiyorum gibi duruyor tabii ki durumlara göre dediğiniz gibi akademisyenlik Vs'de düşünülebilir teşekkür ederim görüşleriniz için.
Tüm kitapçığı çözmene gerek yok. Matematiğe ek olarak birkaç edebiyat çözersen ve matematiğin de iyi gelirse eşit ağırlıkta iyi bir sıralama elde edebilirsin. Şahsen 20 bin gibi bir sıralama yapsaydım Atatürk Üniversitesinde okurdum çünkü adli yargı sınavında sanırım 7.sıradaydı. İyi matematik ve birkaç edebiyatla 20 bin gibi bir sıralama getirmek mümkün.
 
Hocam her 2 sene de bir yer değiştirdik 5 kere şimdi sabit bir yerdeyiz 2 yıldır yani İstanbul'dayız bir 10 yıl inşallah. Hocam babam bir süre de avukatlık yapmış ondan onun öyle olmuş. Bir de hocam sınıflara göre maaş değişiyor. En yüksek 1. sınıf oluyor. Şu an babamın maaşı 14.000 TL civarı. Kira falan da olunca 15.000 olur herhalde. Terör savcısı olunca size özel araba veriyorlar ve sizi onunla işe götürüyorlar ve kendi arabanızı emniyet şeridinde istediğiniz gibi sürüyorsunuz. 1 korumanız oluyor işte arabada. Onun haricinde lojmanların kirası çok ucuz. 600 TL gibi bir kira ile 2.000 TL kirası olan bir yerde oturuyoruz. Ayrıca hep iş için buraya servis geliyor. Önceden babam basın bürosundaydı ve çok sıkıntılıydı şimdi sonunda teröre geçti ama çok işi oluyor. Sabah 8 akşam 6 çalışıyor ama çok dosya getiriyor ve hiç başından kalkamıyor. Nöbetçi olunca akşam 10'da geliyor sabah 8'de giderek. Onun haricinde birçok hastanede indirim oluyor ve size öncelik sağlanıyor belirli yerlerde. Atgv isimli otel adaletin ve sadece 2.000 TL ile 1 hafta Full+Full mükemmel bir tatil oluyor ve 4 kişilik. Çocuk var 2 tane biraz daha ucuz oluyor ondan ama iyi yine fiyatı. İşte böyle hocam.

Anladım hocam sınıflara göre maaşlar değişiyor. Sizinde dediğiniz gibi savcı ve hakimlere tanınan haklar ve ayrıcalıklar çok geniş ve gayet güzel. Çalışma saatleri aslında her devlet memurunun olduğu gibi 8-5 veya 8-6 nöbetçi olunca haliyle yorgunluk olur ama şöyle kıyaslamak lazım doktor olduğunuz ve nöbete kaldığınız zaman 36 saat sonra eve gidebiliyorsunuz. Tatil konusundan falan bahsetmissiniz benim babamda hastanede genel müdürlükte memur Antalya'ya iş için gitmişti tek kişi geceliği 1500TL olan bir otelde konaklamışlar. Demek istediğim şu yani bence on numara meslek biraz dişimi sıkıp tıp okumaktansa hukuk okumayı tercih ederim. Uzun yazınız ve fikirleriniz için teşekkür ederim iyi forumlar hocam.
Tüm kitapçığı çözmene gerek yok. Matematiğe ek olarak birkaç edebiyat çözersen ve matematiğin de iyi gelirse eşit ağırlıkta iyi bir sıralama elde edebilirsin. Şahsen 20 bin gibi bir sıralama yapsaydım Atatürk üniversitesinde okurdum çünkü adli yargı sınavında sanırım 7.sıradaydı. İyi matematik ve birkaç edebiyatla 20 bin gibi bir sıralama getirmek mümkün.

Birkaç edebiyat değil hatta elimden geldiğince çok edebiyat sorusu çözerim zaten matematiği güzel yapmak allahın emri gibi bir şey oldu artık yukarıdada bahsetmiştik 60 net ve üzeri yaparsam güzel bir üniversiteye gidebilirim.
Hocam hukuk fakülteleri de 5 yıla uzatılacak galiba.

Bende gördüm hocam büyük ihtimal 5 sene olur.
 
Birkaç edebiyat değil hatta elimden geldiğince çok edebiyat sorusu çözerim zaten matematiği güzel yapmak allahın emri gibi bir şey oldu artık yukarıdada bahsetmiştik 60 net ve üzeri yaparsam güzel bir üniversiteye gidebilirim.
TYT'yi de unutma. Eşit ağırlıktan girmeye kararlıysan TYT Fen kısmına çalışırsan netlerini çok daha yükseklere taşıyabilirsin. Sosyal çalışmak da çok iyi avantaj. 16 TYT Matematik neti ile yaklaşık 9 bin gibi bir sıralama yaptım. Yani Sosyal ve Fen derslerinin önemlerini buradan anlayabilirsin.
 
TYT'yi de unutma. Eşit ağırlıktan girmeye kararlıysan TYT fen kısmına çalışırsan netlerini çok daha yükseklere taşıyabilirsin. Sosyal çalışmak da çok iyi avantaj. 16 TYT matematik neti ile yaklaşık 9 bin gibi bir sıralama yaptım. Yani sosyal ve fen derslerinin önemlerini buradan anlayabilirsin.

Yökün kendi sitesinden bakarak konuşuyorum TYT 75-80 net ve üstü AYT 60 ve üstü çok güzel sıralama ve üniversiteler getirir. Teşekkür ederim size de.
 
Yökün kendi sitesinden bakarak konuşuyorum TYT 75-80 net ve üstü AYT 60 ve üstü çok güzel sıralama ve üniversiteler getirir. Teşekkür ederim size de.
Rica ederim. Başarılar dilerim :)
 
Merhaba, Hakimlik ve Savcılık arasında siz seçim yapamıyorsunuz.
Adli Hakim ve Cumhuriyet Savcısı kuraları var, başarılı bir eğitim ve sınav sonrasında kura ile Hakim ya da Savcı oluyorsunuz. Hakimlikte tek tip değil esasında, idari hakimlik makamı da var. Eğer bunu seçerseniz Hakim olmayı garantilersiniz ama Adli boyutta sonuç kuraya bakar.

Başarılar.

*Bende eskiden niyetlenmiştim, ben de sayısalcıydım. Kurallar değişmiş ise kusura bakmayın.
 
Merhaba, hakimlik ve savcılık arasında siz seçim yapamıyorsunuz.
Adli hakim ve cumhuriyet savcısı kuraları var, başarılı bir eğitim ve sınav sonrasında kura ile hakim ya da savcı oluyorsunuz. Hakimlikte tek tip değil esasında, idari hakimlik makamı da var. Eğer bunu seçerseniz hakim olmayı garantilersiniz ama adli boyutta sonuç kuraya bakar.

Başarılar.

Tam derinlemesine daha araştırmamıştım ve böyle olduğunu bilmiyordum. Kendimi biraz tanıyorsam istediğimin kesinlikle tersi çıkar. Anladım hocam teşekkürler.
 
Anladım hocam sınıflara göre maaşlar değişiyor. Sizin de dediğiniz gibi savcı ve hakimlere tanınan haklar ve ayrıcalıklar çok geniş ve gayet güzel. Çalışma saatleri aslında her devlet memurunun olduğu gibi 8-5 veya 8-6 nöbetçi olunca haliyle yorgunluk olur ama şöyle kıyaslamak lazım doktor olduğunuz ve nöbete kaldığınız zaman 36 saat sonra eve gidebiliyorsunuz. Tatil konusundan falan bahsetmişsiniz benim babam da hastanede genel müdürlükte memur Antalya'ya iş için gitmişti tek kişi geceliği 1500TL olan bir otelde konaklamışlar. Demek istediğim şu yani bence on numara meslek biraz dişimi sıkıp tıp okumaktansa hukuk okumayı tercih ederim. Uzun yazınız ve fikirleriniz için teşekkür ederim iyi forumlar hocam.
Hocam tek sıkıntı işte nöbet. Bazen gece bir olay oluyor gidiyorlar. Eğer ki küçük bir ilçedeysen mesela biz Kocaeli'nin Körfez ilçesinde oturuyorduk en son orada nöbet 1 hafta oluyor ama büyük yerlerde sadece 1 gün oluyor ve 1 gün de nöbet izni veriliyor sana, istersen pazartesi veya cuma işe gitmiyorsun. Nöbet hariç iyi. O da arada geliyor zaten. Ancak bir şey daha var o da hemen istediğin lojmana giremiyorsun. Sana puan veriyorlar. Mesela önceden lojmanda oturmuşsa puan kırıyorlar, oturduğun ilde evin varsa çok puan kırıyorlar, şehir dışında var ise az puan kırıyorlar, eşin çalışıyorsa puan kırıyorlar, çocuğun varsa puan arttırıyorlar ve çalışmana bakıyorlar. Öncelikli olarak terör savcılarına veriyorlar sonrasında da puana göre veriyorlar evleri.

Hocam onun haricinde biz ilk olarak babam İstanbul'da başladı, sınava falan girdi sonrasında ben doğdum 6 ay iş için Ankara'ya gittik sonrasında İzmir, Aliağa ilçesine 2 veya 3 yıl için gitmiştik ardından doğu görevi için 2 sene Erzurum, Aşkale'ye gittik sonra Kocaeli, Körfez 2 sene ve şu anda da 2 senedir İstanbul'dayız. Buradan daha 3 sene gitmeyeceğiz.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı