Sayısaldan YDT kasmak ne kadar mantıklı?

TYT'nin gücü.

Onun dışında YDT sınavı zor olmuyor. Okuduğunu anlayabilmen gerekiyor, onun dışında da çok çok okuma yapman lazım. Gramerde çok boğulmanın bir mantığı yok. Az gramer öğrenip çok kelime ve çok okuma yapman lazım. Kelimeleri tek başına değil de eş anlamlarıyla beraber öğrenmen çok faydalı olacaktır.

Onun dışında sürekli oku ve anlamaya çalış. Parça analizi yap, parçaları sürekli analiz et. Sonrasında bağlaçları çok iyi öğren, paragrafı iyi anlayabilmek için bağlaçları çok iyi bilmek gerekiyor. Bağlaç bilmeden hiçbir işe yaramaz.

İyi bir bağlaç bilgisi, kelime bilgisi, okuma bilgisiyle bu sınavdan 60 net aşağısında yapmazsın. Yanında da 50 net TYT yapsan ilk 18-19 bin içerisinde olursun. Kaldı ki sayısal öğrencisinin 50 TYT neti yapacağını zannetmiyorum. İyi bir TYT ile sıralamanı daha da iyi yapabilirsin.

Bütün tavsiyelerinizi beynimin en icra köşesine not ettiğimden emin olabilirsiniz. 50 TYT neti benim için hiçbir şey çünkü ben şu anda 60-70 civarı yapıyorum. 85-100 arası bir şeyler yapacağıma da inanıyorum.
Hedefinizi bilmiyorum fakat inanın olay YDT değil, size sordukları İngilizce düzeyinin kat kat üstü çoğu Türkiye dışı üniversitede zorunlu olarak öğretiliyor veya hazır bulunuşluluğun ispat edilmesi isteniyor. Dil okumayın noktasına getirmiyorum fakat bir fark yaratamayacaksanız kendinizi ve çevrenizdekiler en az 4 yıl kandırmayın. Umarım her şey gönlünüzce olur, başarılar.
Çok doğru söylüyorsunuz. Tabii kendimi geliştirmek adına elimden geleni ardına koymayacağım.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı