İnceleme Sayodevice K64h3mz Custom klavye incelemesi

Oncelikle selamlar, 6 aydir kullandigim klavyem olan K64h3mz v2.0 hakkinda kapsamli bir inceleme acmaya karar verdim, ayrica Custom klavye toplamak isteyen kisilere de guzel bir rehber olacaktir.

Neden Custom toplama geregi duydum?

Oncelikle, tamamen zevk meselesi fakat uzun vadede kullanabilecegim ve bana sorun cikartma ihtimalinin en dusuk olacagi seceneklere yonelmek istedim. Tum olaylari goz onunde bulundurdugumda, son kararim bu PCB oldu. Altta kullandigim parcalari birebir birakacak/anlatacagim.

Bu PCB'yi digerlerinden ayiran ozellik nedir?

Parallel hesaplama dedigimiz ve bayagi karmasik olan bir ozellik ile gelmekte. Bunun sayesinde PCB uzerindeki 6 adet ADC gorevine atanmis mcu ayni anda calisarak full key 120KHz scan rate degerine cikabilmekte, şu an tuketici verilerine acik ve PCB'sini bulabilecegimiz en iyi klavye 32KHz full key scan rate degerine ulasmaktadir. Ayrica, hem s hem de n polarite ile calisabilmesi ozellestirme seceneginizin sinirsiz oldugu anlamina gelmekte. Bircok tuketici sinifi manyetik switch n polarite olarak gelmekte, fakat s polarite switchlerin sayisi da azimsanacak kadar degil. Algilama mesafesinin olaganustu bir hassasiyet ile 0.000(0.001 alti herhangi bir deger) seviyesine dusebilmesi ise goz alici. Oldukca verimli kullanilmis kaynaklar ve olabildigince iyi bir yazilim sizi karsilamakta. Klavyeyi kullandigim 6 ay boyunca yaklasik 4 adet guncelleme gelmis bulunmakta, her biri eskisinden daha iyiydi.

Kullanilan bilesenler;
6 adet adc gorevine atanmis WCH ch32v203(32 bit risc v, tanesi suan gelistirme karti olarak turkiye'de 300 tldir.)
1 adet ana kontrolcu gorevine atanmis WCH ch32v307(turkiye'de gelistirme karti olarak an itibariyle 1000 tl uzeridir.)
64 adet OH49E-S hall sensoru
Kalan bilesenler hakkinda bir fikrim olmadigindan belirtemeyecegim.

Yukarida belirttigim kombinasyon duzgun bir yazilim ile gercekten asiri verimli calismakta, yazilim uzerinden klavyenin kendi cpu kullanimina bile erisebilmektesiniz. Asagiya yazilim hakkinda bilgileri birakacagim.

sayodevice.com'a girdiginiz ve cihazinizi sectiginiz zaman sizi bu sekilde bir ekran karsilamakta. Profil 1-2-3 arasinda fn+q-w-e seklinde gecis yapabiliyorsunuz, ayrica fn a ile hizlica snap tap acip kapatilabiliyor.

FN katmanlari ile istediginiz fn seceneklerine gore de ayarlama yapabiliyorsunuz. Gercekten tamamen ozellestirilebilir bir yazilim, script bile atayabiliyorsunuz.

1764369202457.png

Layout(64 key) hakkinda dusuncelerim;

Bana kalirsa gayet efektif ve hos bir layout, tum %60 kasalarina uymasi da cabasi. Ayriyeten, k66h3mz ve k61h3mz gibi versiyonlari da bulunmakta, bunlara ek olarak biraz dusuk fakat hala is gorecek k64h3 varyanti da var, bir tik kisilmis hali diyebiliriz. Keske k66h3mz alsaydim dedigim de oldu split spacebar yuzunden. Simdi, gelelim asil konuya.

Kullanilan bilesenler ve ortalama fiyatlari;
K64H3MZ v2.0 55 dolar
ZXLAB 64 key fr4 ozel sayodevice plate+stabilizer 25 dolar(piyasada 64 key bulunmuyor/cok az.)
%60 tray mount white aluminum case 40 dolar
White hiragana cherry profile pbt keycaps 20 dolar
Gateron jade pro 70 adet 70 dolar
Wooting lekker l60 v1 70 adet 25 dolar

Pahali gozukebilir fakat omurluk bir cihaz icin bence makul. Vergiler haric 220 dolar+ bir butcenizin olmasi gerekmekte.
Asagiya guzel bir fotograf galerisi yapacagim, simdilik yazilim ile devam edelim.

Analog ayarlar;

1764370387535.png

Cogu ayarin uzerine geldiginizde aciklamasini gostermekte, anlamakta sorun cekmiyorsunuz, mm hassasiyetinde ne kadar bastiginizi da gostermekte.
Bircok forum kullanicisinin abarttigi 0.01mm gibi olaylari da aciklamislar, boyle ust seviye bir pcb'de bile 0.1mm altini onermiyorlar fakat 0.000(0.001 alti herhangi bir mesafe) ayarina getirebiliyorsunuz, ayrica klavye kendi kendine bozulma gibi durumlari anlayip ayari resetleyebiliyor.

1764370631023.png

Gelismis tus ozellikleri;
DKS, MT, SOCD ve TG gibi ozellikler de yer almakta, guncellemelerle hala getiriyorlar.
1764370773939.png

Bircok manyetik klavyede gormedigim polling rate ayarlama secenegi de sunulmus durumda.
Multisampling gibi ayarlar ile hiza mi, dogruluga mi onem vereceginizi de ayarlayabilmektesiniz. Ayrica istediginiz gibi mouse hareketleri bile atayabiliyorsunuz.
1764370959782.png

Fotograf galerim;

1764371446247.jpeg

1764371472892.jpeg

1764371554831.jpeg

WhatsApp Görsel 2025-11-29 saat 02.14.36_4372760c.jpg

Eki Görüntüle 2612530

WhatsApp Görsel 2025-11-29 saat 02.15.06_7b10254f.jpg

Ses testi(En begendigim nokta, manyetikler arasinda bile sadece tape mod ile sesi gayet guzel.)
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Benim bayagi begendigim bir rehber oldu, okuyan herkese tesekkurler.

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı